Poëzieweek: Dichters van Opwenteling dragen voor uit eigen werk

zaterdag 27 januari 2018 15:00
Poëzieweek: Dichters van Opwenteling dragen voor uit eigen werk

Van 25 tot en met 31 januari vieren we de Poëzieweek met het thema: theater. Het Poëziegeschenk is van Peter Verhelst en heet Wat ons had kunnen zijnOp zaterdag 27 januari brengen de dichters van Opwenteling met hun voordrachten een ode aan de poëzie.

 

Zaterdag 27 januari - 15.00 uur
Poëzieweek

Dichters van Opwenteling dragen voor uit eigen werk

 

Sieger Baljon (1981) was actief in het poetry slamcircuit. Hij speelde theater bij de groep 'De Noorderlingen'. In de formatie RaaskalBOMfukkerZ trad hij op als vocalist. In november 2004 werd hij tijdens een dichtvoordracht door de Amsterdamse politie gearresteerd, omdat men dacht dat hij zelfmoord wilde plegen. Hij declameerde - gezekerd - vanuit een dakgoot op de eerste verdieping van een pand waarin een expositie werd geopend. In 2017 publiceerde hij zijn poëziedebuut ‘dronken kalender’ bij uitgeverij Opwenteling. 

Harry van Doveren (1953) debuteerde in 2013 met de bundel Rumoer van de nacht. In 2016 verscheen de bundel Ik ben een punt van de dadaïst Hans Arp. Deze bundel bevat gedichten van Hans Arp en daarop geïnspireerd nieuw werk van Kreek Daey Ouwens en Harry van Doveren met beeldend materiaal van Ineke van Doorn. In 2017 gaf hij de bundel Rond is moeilijk uit.

Anouk Smies (1975) debuteerde in 2013 met Citaten van een roofdier, een bundel die de jury van de C. Buddingh’-prijs fascineerde door de weerbarstige, onnavolgbare beeldspraak. Haar tweede bundel Wie heeft een middelpunt nodig (2016) werd genomineerd voor de J.C. Bloemprijs. In 2018 komt haar derde bundel uit: Onbeschoft, zo wit.

Guido Utermark (1960) publiceerde in Passionate Magazine, Krakatau en Prado. Hij debuteerde in 2009 bij de verdwenen De Witte Uitgeverij met Ik ben een stad ommuurd door dromen. In 2013 kwam bij Leida een chapbook uit getiteld Medewerker beleidsbeïnvloeding. In 2014 verscheen bij Opwenteling zijn tweede dichtbundel Wel verbinding geen contact en in 2016 verscheen de bundel Ik kan je alles uitleggen met gedichten en collages.

 

Over de Poëzieweek

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Poëzieclub, Stichting Poetry International, VSB Poëzieprijs, Poëziecentrum, de Turing Gedichtenwedstrijd, Stichting Lezen Vlaanderen, Stichting Lezen Nederland, Wintertuin, het Nederlands Letterenfonds, het Vlaams Fonds voor de Letteren, Boek.be en Stichting CPNB.

Tijdens de Poëzieweek worden onder andere de Herman de Coninckprijs en de VSB Poëzieprijs uitgereikt en vinden de Nederlandse Kampioenschappen Poetry Slam plaats. Minstens even belangrijk zijn de honderden poëzieactiviteiten die poëzieliefhebbers op eigen initiatief op vele plekken in Vlaanderen en Nederland organiseren.

 

Poëziegeschenk van Peter Verhelst Wat ons had kunnen zijn

Dichter-theatermaker Peter Verhelst schrijft het Poëziegeschenk 2018: Wat ons had kunnen zijn, een fonkelnieuwe bundel met tien tedere gedichten. Je krijgt het cadeau bij aankoop van € 12,50 aan poëzie van 25 t/m 31 januari. Verhelst:  ’Theater speelt zich niet alleen af in de schouwburg, maar ook op pleinen, op straat, in de slaapkamer. Overal waar de ene mens de andere tegen het lijf loopt en dat ene lichaam op dat andere lichaam reageert en er dus communicatie ontstaat, mogelijkheden, misverstanden, een dans, geluk en verdriet.’

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris