EHV-café

vrijdag 8 juni 2018 14:00

Is er een betere manier om het weekend in te luiden door naar verhalen te luisteren over de geschiedenis van Eindhoven onder genot van een kopje koffie? Kom allen naar het EHV-café, een initiatief van Uitgeverij Optima en Boekhandel Van Piere. 

 

EHV-café, over de geschiedenis van Eindhoven

 

Op vrijdag 8 juni om 14.00 uur is er bij boekhandel Van Piere een nieuwe editie van EHV-café, een café wat aan de hand van het magazine ‘150 jaar leven in Eindhoven’ thema’s de geschiedenis van 150 jaar leven in Eindhoven belicht. Deze editie gaat over monumenten. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl.

150 jaar leven in Eindhoven is een initiatief van Uitgeverij Optima in samenwerking met een groep auteurs en met medewerking van Eindhoven in Beeld en Regionaal Historisch Centrum Eindhoven. 

 

Eindhoven is een moderne dynamische stad, waaraan het verleden niet direct valt af te lezen.  Je zou niet zeggen dat Eindhoven van oorsprong een middeleeuwse stad is. Vaak wordt gedacht dat Eindhoven is ontstaan uit aan elkaar gegroeide dorpen, of met de komst van Philips uit de lucht is komen vallen. Dit vertekende beeld is verklaarbaar door de grote veranderingen in het stadsbeeld in de afgelopen 100 jaar. Toch is het huidige Eindhoven het resultaat van een lange historie. Het is het verhaal van een kleine marktstad en vijf omliggende dorpen, die sinds de negentiende eeuw een stormachtige ontwikkeling hebben doorgemaakt die in Nederland haar gelijke niet kent, en daarbij een enorme gedaanteverandering hebben ondergaan. Deze unieke geschiedenis heeft de stad gemaakt tot wat zij nu is en bepaalt met al zijn contrasten voor een belangrijk deel de identiteit van Eindhoven. Tegen die achtergrond krijgen het landschap, de stedenbouwkundige structuren en de verscheidenheid in de bebouwing inclusief de rijks- en gemeentelijke monumenten hun betekenis.

 

 

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris