GEANNULEERD: Lezing Alfred Birney

donderdag 15 juni 2017 20:00
GEANNULEERD: Lezing Alfred Birney

De eerder aangekondigde lezing van Alfred Birney kan om gezondheidsredenen helaas niet doorgaan. Ook op de nieuwe datum die is gecommuniceerd kan de lezing om dezelfde redenen niet doorgaan. Onze oprechte excuses voor het ongemak.

 

Boekhandel Van Piere en Singel Uitgeverijen presenteren:

Lezing met Alfred Birney over De tolk van Java.
Donderdag 15 juni - 20.00 (inloop 19.30 u)
Toegang €7,50 inclusief koffiekaartje voor Coffeelovers
Aanmelden via info@vanpiere.nl 

Uit het jury rapport
De prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar gaat naar een roman ‘waarin je je als lezer door de sublieme stijl bijna medeplichtig voelt aan de beschreven wreedheden en tegelijk ook de kracht ervaart om te willen overleven,’ aldus juryvoorzitter Janine van den Ende bij de bekendmaking in het Amstel Hotel te Amsterdam.

De Tolk van Java 
Voor de verteller, een Helmondse schoenmakersdochter, een Indische voormalige oorlogstolk en hun zoon, bestaat er geen heden. Er is alleen een belast verleden: de jeugd van de moeder tijdens de Tweede Wereldoorlog in Brabant; de jeugd van de vader, die na de oorlog van Oost-Java naar Nederland vlucht; en de jeugd van de verteller die, geterroriseerd door zijn paranoïde vader, zijn tienerjaren op een internaat doorbrengt. Jarenlang zal hij zijn ouders achtervolgen met vragen over de oorlog, die ook hij als een zware last met zich meedraagt. Hun verhalen zijn spannend, hilarisch, gruwelijk, treurig en rauw. Hun onderlinge verhouding is afwijkend: ze zijn eerder tot elkaar veroordeeld dan dat ze een liefhebbende band hebben, met de herinnering als hun gezamenlijke vijand.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris