Boekpresentatie Cornelis le Mair

zondag 4 maart 2018 14:00
Boekpresentatie Cornelis le Mair

De langverwachte en bijzondere oeuvrecatalogus van Cornelis le Mair is uitgegeven en de presentatie hiervan zal plaats vinden bij boekhandel Van Piere. Aanmelden via info@vanpiere.nl

 

Boekpresentatie Een leven in beeld en kleur
Cornelis le Mair
Zondag 4 maart - 14.00 uur
Aanmelden via info@vanpiere.nl

 

Voor deze uitgave heeft kunstschilder Cornelis le Mair ruim driehonderd afbeeldingen bijeengezocht van werkstukken welke hij essentieel acht voor zijn ontwikkeling als beeldend kunstenaar. Bijzonder is vooral zijn klassieke stijlrichting die haaks staat op de eigentijdse vrije expressie en een buiging betekent naar de grote schildermeesters uit onze roemrijke kunsthistorie. Le Mair is vooral een veelzijdig kunstenaar. Niet alleen zijn schilderijen en tekeningen, maar ook zijn ruimtelijke creaties als bronzen beelden, muziekinstrumenten, muebels, maquettes en fraaie artefacten zijn in dit boek opgenomen. Eveneens worden zijn kwaliteiten als binnenhuisarchitect belicht. Al deze ‘zijsporen’ ervaart hij als liggend in het verlengde van zijn grote passie: de klassieke schilderkunst. Bij wijze van inleiding heeft hij op verzoek een beknopte biografie beschreven, waarin hij herinneringen ophaalt uit zijn jeugd en latere leven. Vooral de gebeurtenissen die hem hebben gevormd tot een bekend kunstenaar, over wie artikelen in tijdschriften en programma’s op tv zijn verschenen, weet hij met humor en vaart te beschrijven.

Cornelis le Mair (Eindhoven, 1944) bezocht na zijn middelbare schoolopleiding de kunstacademie van Den Bosch, vond daar niet wat hij zocht en vervolgde zijn studie aan de Koninklijke Academie van Antwerpen. Daar studeerde hij het schilderen van portretten en stillevens onder leiding van professor Victor Dolphyn. In 1968 behaalde hij zijn diploma en vestigde hij zich als zelfstandig kunstschilder in zijn geboortestad.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris