EHV-café over zorg

vrijdag 2 maart 2018 19:00

Op vrijdag 2 maart om 19.00 uur is er bij boekhandel Van Piere een nieuwe editie van EHV-café, een café wat aan de hand van het magazine ‘150 jaar leven in Eindhoven’ thema’s de geschiedenis van 150 jaar leven in Eindhoven belicht. Ditmaal wordt de gezondheidszorg, armenzorg en hygiëne besproken. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl

Boekhandel Van Piere en uitgeverij Optima presenteren: 

EHV-café 

over 150 jaar zorg in Eindhoven

Vrijdag 2 maart - 19.00 uur
Aanmelden via info@vanpiere.nl

Jan van Schagen (redacteur van dit nummer) zal een inleiding houden en het eerste exemplaar aanbieden aan een vooraanstaand persoon van een Eindhovense zorginstelling. 150 jaar leven in Eindhoven is een initiatief van Uitgeverij Optima in samenwerking met een groep auteurs en met medewerking van Eindhoven in Beeld en Regionaal Historisch Centrum Eindhoven. In dit tijdschrift wordt het cultureel erfgoed van Eindhoven belicht.

Binnenkort verschijnt het vijfde deel uit de serie 150 jaar leven in Eindhoven. Het thema van deze aflevering is: gezondheidszorg, armenzorg en hygiëne. Het zijn onderwerpen die ogenschijnlijk slechts zijdelings met elkaar van doen hebben, maar die anderhalve eeuw geleden en nog lange tijd daarna wel degelijk met elkaar verweven waren. Zo is de intramurale gezondheidszorg in Eindhoven ontstaan uit de armenzorg. De eerste georganiseerde ziekenzorg in onze stad kwam uit de koker van het armbestuur van het Sint-Catharinaparochie. De start was uiterst bescheiden, maar het initiatief groeide uiteindelijk uit tot het Binnenziekenhuis. Het armbestuur bleef verantwoordelijk tot de verhuizing naar de huidige locatie in Woensel, waar de activiteiten onder de naam Catharinaziekenhuis worden voortgezet. De keuze voor die naam is een bewuste geweest: het is een verwijzing naar de roots van de instelling.


 

 

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris