Science Café over "De baarmoeder"

dinsdag 2 mei 2017 20:00
Science Café over "De baarmoeder"

Het is hét ontwerpbureau van ons leven: de baarmoeder. Toch weten velen van ons – mannen én vrouwen – er weinig van. Daar brengen Dick Schoot en Wim Daniëls nu verandering in. Ze leggen uit hoe dit fascinerende orgaan precies werkt en gaan in op twee spectaculaire ontwikkelingen binnen de geneeskunde: baarmoedertransplantatie en kunstmatige baarmoeders.

 

 

Boekhandel Van Piere en Studium Generale presenteren:

Science Café over De Baarmoeder

Dinsdag 2 mei - 20.00 - 22.15 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Studenten gratis (met collegekaart), anderen betalen € 2,50. Aanmelden gewenst: info@vanpiere.nl

Zonder baarmoeder zou niemand er zijn. Alles wat er in en aan je lijf zit is destijds gevormd in dit ontwerpbureau dat mensen maakt. Toch is de baarmoeder voor velen van ons – man én vrouw – grotendeels onbekend terrein. Daar brengen Dick Schoot en Wim Daniëls nu verandering in. Samen met TU/e-promovendi Celine Blank en Nienke Kuijsters leggen zij uit hoe de baarmoeder precies werkt, zowel in bevruchte als niet-bevruchte toestand. Daarnaast gaan ze in op twee spectaculaire ontwikkelingen binnen de geneeskunde: baarmoedertransplantatie en kunstmatige baarmoeders.

Wim Daniëls is schrijver, spreker en taalexpert. Dick Schoot is gynaecoloog in het Catharina Ziekenhuis en hoogleraar aan de Universiteit Gent. De twee kennen elkaar van de tribune van PSV, waar het idee voor hun boek ‘De Baarmoeder’ is geboren. Het boek verscheen onlangs bij uitgeverij Prometheus. Celine Blank en Nienke Kuijsters zijn arts en doen beiden onderzoek naar baarmoedersamentrekkingen.  


De baarmoeder richt zich op een breed publiek en laat zien waar wij allemaal, niemand uitgezonderd, vandaan komen. Het is een spectaculair boek in zijn poging het leven op een begrijpelijke manier te verklaren.

Wim Daniëls is schrijver, spreker en taalexpert. Dick Schoot is gynaecoloog in het Catharina Ziekenhuis en hoogleraar aan de Universiteit Gent. Samen schreven ze het in maart verschenen boek De Baarmoeder.

 

 

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris