Boekpresentatie: De groenteboer uit Den Haag - De littekens van een kwart eeuw juridische 'bovenwereld'

donderdag 23 november 2017 20:00
Boekpresentatie: De groenteboer uit Den Haag - De littekens van een kwart eeuw juridische 'bovenwereld'

Op deze avond wordt het autobiografische boek van Hubert-Jan van Boxel gepresenteerd.

Hij weet het van een doorsnee Haags jochie te schoppen tot de destijds jongste notaris van Nederland en partner bij verschillende grote advocaten- en notariskantoren. Letterlijk ziek van de heersende zucht naar macht en geld zoekt hij zijn heil buiten de grote kantoren. In De groenteboer uit Den Haag beschrijft hij het soms absurde leven dat hij heeft geleid en biedt hij een inkijkje in de boven- en onderwereld.

Tijdens de boekpresentatie worden op feestelijke wijze de eerste exemplaren overhandigd.

Omslagtekst:

De groenteboer uit Den Haag is een autobiografie van Hubert-Jan van Boxel (1968) die het van een doorsnee Haags jochie weet te schoppen tot destijds jongste notaris van Nederland en partner bij verschillende grote advocaten- en notariskantoren. Letterlijk ziek van de heersende zucht naar macht en geld zoekt hij zijn heil buiten de grote kantoren.

Daar komt hij er al snel achter dat niet alleen de juridische dienstverlening geïnfecteerd is met verknipte ego’s, politieke spelletjes en manipulatief gedrag.

Van de straat in Den Haag via de zogenaamde bovenlaag van de samenleving maakt hij kennis met bijzondere mensen en bijzondere bedrijven. In zijn boek neemt hij de lezer onder andere mee naar zijn kennismakingen met burgemeesters, kamerleden, ministers, de minister-president en koning Willem Alexander. Ook andere bekende (en minder bekende) personen waaronder Louis van Gaal, Roger Lips, de dochter van Hulk Hogan en Guus Meeuwis passeren de revue.

Aan de hand van vele –soms hilarische, soms schokkende- anekdotes herbeleeft hij zijn levensweg die begint met doodgewoon geluk en die via geld, ziekte en uitputting uiteindelijk weer terugkomt bij de basis.

 

De groenteboer uit Den Haag is een ongewoon boek van een heel gewone schrijver.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris