Filosofiecafé met Jurriën Rood

zondag 12 november 2017 14:00
Filosofiecafé met Jurriën Rood

Op zondag 12 november is het maandelijks terugkerende Filosofiecafé van boekhandel Van Piere. Ditmaal is Jurriën Rood te gast met zijn boek Filosofie van de jamsessie. Muzikanten zijn van harte welkom om samen met Jurriën te jammen en een samenspel te ontdekken. Het Filosofiecafé start om 14.00 uur. De toegang is gratis, graag aanmelden via info@vanpiere.nl.

 


Boekhandel Van Piere presenteert:
Filosofiecafé met Jurriën Rood met filosofische jamsessie

Over Filosofie van de jamsessie

Als amateursaxofonist heeft Jurriën Rood vijfentwintig jaar ervaring met het spelen in jamsessies, met alle bijbehorende hoogte- en dieptepunten. Als filosoof beschouwt hij de jam als een experiment van mensen die elkaar (nog) niet kennen en in vrijheid met elkaar samenwerken. Het is een prachtige metafoor voor het openbare leven en het publieke debat.

De vragen die bij de jam spelen, zijn vragen die ons allemaal aangaan. Waarom verloopt vrije samenwerking soms zo moeizaam? Hoeveel regels hebben we nodig en welke rol speelt autoriteit daarbij? En vooral: is het onze beperkte opvatting van vrijheid die ons hier in de weg zit? Wij denken vaak dat vrijheid wordt beperkt door regels, maar Jurriën Rood laat zien dat regels juist vrijheid kunnen schéppen, zowel in de muziek als in de maatschappij.

Over Jurriën Rood

Jurriën Rood (1955) is filmer en filosoof en beide beroepen vinden hun weerslag in dit boek. Hij schreef en regisseerde speelfilms en documen - taires en was ook filmcriticus, theatermaker en cabaretier; in 1983 won hij het Leids Cabaretfestival. In 2006 studeerde hij cum laude af op een vergelijking tussen nieuwe filosofische theorie en acteurspraktijk: Stanislavski Meets Embodied Cognition.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris