Lezing Natlab

vrijdag 18 november 2016 19:00
Lezing Natlab
Een lezing over de successen en mislukkingen van het Philips Natlab. De techniekjournalisten Paul van Gerven en René Raaijmakers stellen de compact disc, chips, de waferstepper en beeldschermen centraal in een schets van het Natlab. Toegang is gratis, aanmelden kan via info@vanpiere.nl

 

Lezing Natlab: speeltuin of innovatiemachine
Vrijdag 18 november - 19.00 uur
Aanmelden via info@vanpiere.nl

De machine waarmee ASML opklom tot marktleider in chipproductie-apparatuur werd op het Philips Natuurkundig Laboratorium bedacht. Ook de chiptechnologie van NXP vindt zijn wortels op dit researchlab, net als de compact disc, Philips' meest succesvolle product. Maar er waren ook debacles. Het lukte Natlab'ers en hun collega's van de industrie bijvoorbeeld niet om de beeldbuis nieuw leven in te blazen. 

De techniekjournalisten Paul van Gerven en René Raaijmakers stellen de compact disc, chips, de waferstepper en beeldschermen centraal in een schets van het Natlab. Nooit eerder werd in zulk detail en met zo veel kleur beschreven hoe Philips omging met het vernuft van zijn legendarische lab. Van Gerven en Raaijmakers maken een decennialang gesloten onderzoekswereld en zijn impact op de business tastbaar. Daarbij ontkrachten ze een aantal hardnekkige mythes, zoals de zo vaak bejubelde vrijheid op het lab. 

De auteurs Paul van Gerven en René Raaijmakers spraken voor dit boek met de personen die aan de wieg stonden van zowel mislukkingen als mega-successen.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris