Science Café: misdaad

dinsdag 21 november 2017 20:00
Science Café: misdaad

Van bloedpatronen tot big data; met nieuwe forensische technieken zijn plegers van een misdrijf steeds beter op te sporen. De toegang is gratis voor studenten, anderen betalen €2,50. Aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl.


Boekhandel Van Piere en Studium Generale presenteren:
Science Café over "Misdaad" 

Toegang €2,50, studenten gratis (met collegekaart)
Aanmelden gewenst: info@vanpiere.nl.

In tv-series als Dexter en CSI speelt forensische wetenschap vaak een centrale rol bij het oplossen van misdaden. De realiteit is natuurlijk wat minder gelikt en niet altijd zaligmakend, maar daarmee niet minder boeiend. Het forensisch onderzoek in Nederland ontwikkelt zich voortdurend en omvat veel verschillende wetenschappelijke disciplines; van biologie tot geneeskunde en van het recht tot de informatica. Er is veel behoefte aan nieuwe toepassingen en wetenschappers dragen hier op steeds meer manieren aan bij.

Over de gastsprekers

Prof.dr. Maurice Aalders is bijzonder hoogleraar Forensische Biofysica aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn onderzoek bevindt zich op het grensvlak van toegepaste natuurkunde, scheikunde en biomedische wetenschappen. Dit komt samen in het nieuwe vakgebied forensische biofysica, waarin hij onder andere kijkt naar de leeftijdsbepaling van bloedvlekken en blauwe plekken als hulp bij het vaststellen van kindermishandeling en andere misdrijven.

Dr.ir. Rutger Rienks is oud-politieagent, strategisch adviseur Data Analytics voor onder andere de gemeente Amsterdam en auteur van het boek Predictive Policing – kansen voor een veiligere toekomst. Hij bespreekt het gebruik van big data bij het oplossen én voorkomen van misdrijven.

 Kaarten zijn vooraf en op de avond zelf te koop bij Boekhandel Van Piere

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris