oktober

Kinderboekenweek met Mies van Hout over Vriendjes

woensdag 3 oktober 2018

Mies van Hout komt naar Boekhandel Van Piere om jou te leren hoe je de mooiste tekeningen kunt maken!

 

Meer informatie

Maand van de Geschiedenis: Stadswandeling met Wim van Hoof

zondag 7 oktober 2018

Zondag 7 oktober om 12.30 u start een stadswandeling bij Boekhandel Van Piere ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis. Gids Wim van Hoof laat aan de hand van het thema ‘Opstand’ alle bijzondere plekken in Eindhoven zien.

Meer informatie

Kinderboekenweek met Dikke Vik en Vieze Lies

zondag 7 oktober 2018

Tijdens deze leuke kindermiddag vertellen auteurs Sunna Borghuis en Eva van Aalst wie Dikke Vik en vieze Lies zijn.  En hoe het komt dat ze vrienden zijn geworden, terwijl ze elkaar in het begin juist zo stom vonden. 

Ook gaan we deze middag een XL vriendenboek-pagina met elkaar invullen, lezen Sunna en Eva voor en geven ze tekentips. Tot slot hebben we ook speciale Vik & Lies kleurplaten! 

Meer informatie

Maand van de Geschiedenis: Lezing Wouter Loeff en Nico Arts

zondag 7 oktober 2018

450 jaar geleden begon de Tachtigjarige Oorlog, een periode die Nederland gemaakt heeft wat het nu is. Waar het vanuit Holland gezien een succesverhaal was, ligt dat in Brabant moeilijker.
Hier werd de oorlog uitgevochten. Iedere streek, stad en dorp heeft wel te maken gehad met de troepen van de Oranjes of de koning van Spanje. Vaak ging dat gepaard met plunderingen. Brabants Erfgoed vertelt graag de Brabantse verhalen. 

Meer informatie

Kinderboekenweek: Lees & ontdek over Stap maar op mijn bezemsteel

woensdag 10 oktober 2018

Een klunzige heks op haar bezem laat steeds iets vallen. Haar hoed bijvoorbeeld, maar ook haar toverstok! Alle dieren die haar helpen mogen met haar mee. Maar vijf is veel te veel voor één bezemsteel! Een grappig prentenboekverhaal op rijm.

Meer informatie

Maand van de Geschiedenis: Concert Woody Veneman

vrijdag 19 oktober 2018

Culturele omnivoor, recordspinner en creatieve geest van alle niveaus Woody Veneman komt naar Van Piere voor een gratis concert! Zijn optreden staat geheel in het teken van het thema opstand, het thema van de Maand van de Geschiedenis. Aanmelden is mogelijk via info@vanpiere.nl.

Meer informatie

Lezing Nelleke Noordervliet, auteur essayist Maand van de Geschiedenis

zondag 21 oktober 2018

“Vereerd nam ik de opdracht van de CPNB aan om het essay voor de Maand van de Geschiedenis te schrijven. Handenwrijvend en enthousiast begon ik het thema Opstand te verkennen. Wat een heerlijk onderwerp!” aldus Nelleke Noordervliet. Nelleke Noordervliet is namelijk dit jaar de auteur van het essay voor de 15e Maand van de Geschiedenis met het thema Opstand. Wij zelf zijn vereerd dat zij onze boekhandel bezoekt voor het geven van een lezing. 

Meer informatie

Geschiedeniscafé met Ivo van de Wijdeven over De spoken van Visegrád

vrijdag 26 oktober 2018

Onlangs verscheen het nieuwe boek De spoken van Visegrád van historicus Ivo van de Wijdeven, een boek over de in West-Europa zo goed als vergeten geschiedenis van Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije tussen de beide wereldoorlogen. Een boek voor wie wil weten waar huidige machthebbers in Oost-Europa als de Hongaarse premier Viktor Orbán en de Poolse sterke man achter de schermen Jaroslaw Kaczynski de mosterd halen.De toegang tot de lezing is gratis, aanmelden is mogelijk via info@vanpiere.nl.

Meer informatie