Aankondiging leesclub klassieker De ondergang van het Avondland, (Oswald Spengler) onder leiding van filosoof Dr. Charles Vergeer

maandag 23 oktober 2017 20:00
Aankondiging leesclub klassieker De ondergang van het Avondland, (Oswald Spengler) onder leiding van filosoof Dr. Charles Vergeer

Ter ere van de verschijning van de vertaling van de klassieker van cultuurhistoricus Oswald Spengler uit het interbellum, die op 10 oktober 2017 verschijnt, worden acht avonden besteed aan het lezen en bespreken van deze visie bij boekhandel van Piere.

Over De ondergang van het Avondland

Spengler schreef  De ondergang van het Avondland in een tijd die in veel opzichten lijkt op de onze. De Eerste Wereldoorlog was net achter de rug en de gevoelens en ideeën die ten grondslag lagen aan de Tweede Wereldoorlog begonnen zich te roeren. De ondergang van het Avondland bood richting, een idee van waar het naartoe ging met de wereld. Het werk werd bejubeld of verguisd, en was in elk geval veelbesproken. Van conservatieve denkers tot linkse cultuurcritici: de hele wereld was destijds ‘in de ban van Spengler’.

Honderd jaar na verschijnen is Oswald Spengler relevanter dan ooit. De wereld om ons heen staat op een kantelpunt. Zaken die decennialang vanzelfsprekend waren, staan ter discussie. De ondergang van het Avondland biedt een manier van denken die in 2017 weer net zo actueel is als toen. En nog steeds roept het boek om discussie.  

Het is voor het eerst dat het bijzondere, omvangrijke en invloedrijke werk vertaald is naar het Nederlands. Hoewel het werk in de periode 1918-1922 werd geschreven, is het nog steeds een invloedrijk tegengeluid op het idee dat de geschiedenis één universele ontwikkeling doormaakt die leidt tot vooruitgang, welvaart, vrede en gelijkheid.

Naast de vertaling lanceert Uitgeverij Boom daarom een website die verder gaat waar het boek ophoudt. Tal van opiniemakers en intellectuelen lichten de actualiteit van het boek toe en bediscussiëren die. Ook biedt de website door samenvattingen, annotaties en videocolleges de hedendaagse lezer een handvat om de 100 jaar oude tekst te begrijpen en met het heden te confronteren. www.LeesSpenger.nl is nu nog onder constructie en gaat live bij verschijning van De ondergang van het Avondland, op 10 oktober.

 

Praktische informatie leesclub De ondergang van het Avondland onder leiding van Charles Vergeer

Data bijeenkomsten: 23 oktober, 20 november, 22 januari, 26 februari, 26 maart, 23 april, 28 mei en 18 juni.

Tijd: 20.00 - 22.00 uur.

Locatie: Boekhandel van Piere

Te lezen: Oswald Spengler: De ondergang van het Avondland. Deze verschijnt op 10 oktober.

Kosten: Aanschaf boek €89,-

                Contributie leesclub €95,-

De aanschaf van het boek en contributie van de leesclub kunnen zowel bij boekhandel van Piere als middels een factuur voldaan worden, via info@vanpiere.nl.

 

 

 

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris