Boekpresentatie Erlijn van Genuchten

zaterdag 28 oktober 2017 14:30
Boekpresentatie Erlijn van Genuchten

Op zaterdag 28 oktober vindt de feestelijke lancering van het nieuwe boek Muisje, boontje, beetje van Erlijn van Genuchten plaats bij boekhandel Van Piere om 14.30 uur.

 


 

Over Muisje, boontje, beetje

Erlijn van Genuchten woont al geruime tijd in Duitsland. Daardoor is ze haar moedertaal door een andere bril gaan bekijken. Zo ontdekte ze dat Nederlanders, in vergelijking met bijvoorbeeld Duitsers, veel verkleinwoorden gebruiken. Het plezier om het bijzondere in het vanzelfsprekende te ontdekken heeft er voor gezorgd dat ze Muisje, boontje, beetje, over verkleinwoorden in de Nederlandse taal heeft geschreven.

Over Erlijn van Genuchten
Erlijn van Genuchten behaalde haar M.Sc. aan de Universiteit Utrecht. Zij publiceerde onder meer over vroegtijdige onderkenning van dyslexie. Na afronding van haar studie ging zij naar Duitsland om aan het Leibniz-Institut für Wissensmedien in Tübingen promotie-onderzoek te verrichten. In 2013 sloot zij dit traject af met het behalen van de doctors titel. Vanaf het begin van haar verblijf in Duitsland verwonderde zij zich over de vele zogenoemde 'false friends'. Die nieuwsgierigheid over het ontstaan en achtergronden ervan ligt aan dit boek ten grondslag. Het leven en werken in Tübingen is haar zo goed bevallen dat ze na afronding van haar onderzoek daar is blijven wonen. Op dit moment is zij verbonden aan de Hochschule der Medien in Stuttgart. Naast haar eerste boek Alles kla(a)r? Valse vrienden tussen het Duits en Nederlands, heeft ze nog vele andere publicaties, presentaties en tv-optredens op haar naam staan waarin ze haar kennis en enthousiasme met anderen deelt.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris