Maand van de Geschiedenis: Stadswandeling met Wim van Hoof

zondag 7 oktober 2018 12:00
Maand van de Geschiedenis: Stadswandeling met Wim van Hoof

Zondag 7 oktober om 12.30 u start een stadswandeling bij Boekhandel Van Piere ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis. Gids Wim van Hoof laat aan de hand van het thema ‘Opstand’ alle bijzondere plekken in Eindhoven zien.

Toegang is gratis, graag aanmelden via info@vanpiere.nl.

 

Over Wim van Hoof

Wim van Hoof is werkzaam bij het VVV en verzorgt rondleidingen in de stad, op Strijp-S en het TU-terrein. Daarnaast verzorgt Wim rondleidingen voor de Nationale Archeologiedagen en Open Monumentendag.

 

De Maand van de Geschiedenis

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Het Nederlands Openluchtmuseum is hoofdorganisator van de Maand van de Geschiedenis en werkt met ruim veertig culturele, toeristische en mediapartners samen om de Maand tot een succes te maken. De Maand van de Geschiedenis wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. De vele honderden activiteiten tijdens de Maand van de Geschiedenis worden georganiseerd door bibliotheken, musea, boekhandels, archieven, historische verenigingen, gemeenten en vele andere organisaties verspreid over heel Nederland.

 

Thema Opstand

De Maand van de Geschiedenis keert dit jaar terug naar tijden van oproer en verzet. Van geschreeuw, kruitdampen, hoefgetrappel en fakkels tot stil protest. Van massabewegingen, opruiende pamfletten en de barricaden – en voorzichtig opereren in de illegaliteit. Tijden van onvrede en verdeling, maar ook van optimisme en eendracht. Van durf en de kracht om door te breken, én van onderdrukking, verraad en moord. Van Spartacus tot de Beeldenstorm en van de vergissing van Troelstra tot het verboden Catalaanse referendum en #MeToo: oktober 2018 staat in het teken van Opstand. Meer dan duizend culturele instellingen, waaronder boekhandels en bibliotheken, vertellen tijdens de maand kleine en grote verhalen over Opstand.

 

 


  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris