Maand van de Geschiedenis: Concert Woody Veneman

vrijdag 19 oktober 2018 19:00
Maand van de Geschiedenis: Concert Woody Veneman

Culturele omnivoor, recordspinner en creatieve geest van alle niveaus Woody Veneman komt naar Van Piere voor een gratis concert! Zijn optreden staat geheel in het teken van het thema opstand, het thema van de Maand van de Geschiedenis. Aanmelden is mogelijk via info@vanpiere.nl.

 Woody Veneman

Culturele omnivoor, recordspinner en creatieve geest van alle niveaus. Muzikale vader van de dansmuziekformatie S.T. Cordell en mede-oprichter van Woody & Paul, een outfit die een half dozijn albums uitbracht op verschillende indie-labels en toerde door heel Europa. Vanaf het begin van de jaren 2000 heeft hij een gestage solo-carrière opgebouwd, resulterend in talrijke concerten en een voortdurende output van releases.

 

Veneman is ook een beeldend kunstenaar; bijgevolg zijn veel van zijn projecten van een onvoorspelbare en hybride aard. The Singing Chair - waarvoor hij zijn stem leende, oog en ziel - werd uiteindelijk tentoongesteld in het Museum of Modern Art, New York.

 

Al meer dan tien jaar maakt Woody livemuziek voor toneelstukken. De meest recente stukken, Journey to the End of the Night en Under Milkwood, werden uitgevoerd op Oerol-festival Terschelling.

 

Door de jaren heen heeft Woody samengewerkt met Johnny Dowd, Solex, Greg Cartwright, Marc Ribot en Selim Lemouchi. Momenteel gebruikt hij zijn songwriting, uitvoeringen en zangvaardigheden voor Cowboy Tinder, Polly & Bruce en Stairway To Heaven.

 

 

de Maand van de Geschiedenis

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Het Nederlands Openluchtmuseum is hoofdorganisator van de Maand van de Geschiedenis en werkt met ruim veertig culturele, toeristische en mediapartners samen om de Maand tot een succes te maken. De Maand van de Geschiedenis wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. De vele honderden activiteiten tijdens de Maand van de Geschiedenis worden georganiseerd door bibliotheken, musea, boekhandels, archieven, historische verenigingen, gemeenten en vele andere organisaties verspreid over heel Nederland.

Thema Opstand

De Maand van de Geschiedenis keert dit jaar terug naar tijden van oproer en verzet. Van geschreeuw, kruitdampen, hoefgetrappel en fakkels tot stil protest. Van massabewegingen, opruiende pamfletten en de barricaden – en voorzichtig opereren in de illegaliteit. Tijden van onvrede en verdeling, maar ook van optimisme en eendracht. Van durf en de kracht om door te breken, én van onderdrukking, verraad en moord. Van Spartacus tot de Beeldenstorm en van de vergissing van Troelstra tot het verboden Catalaanse referendum en #MeToo: oktober 2018 staat in het teken van Opstand. Meer dan duizend culturele instellingen, waaronder boekhandels en bibliotheken, vertellen tijdens de maand kleine en grote verhalen over Opstand.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris