Science Café over Vliegen: the sky is the limit

dinsdag 30 april 2019 20:00
Science Café over Vliegen: the sky is the limit

Vliegtuigmaatschappijen vervoeren meer dan 4 miljard passagiers per jaar – en dit aantal neemt alleen maar toe. We vliegen graag, steeds vaker en steeds verder. Tegelijk groeit onze bezorgdheid over de schadelijke milieueffecten. Vliegschaamte is het gevolg; we lopen niet langer met onze verre vliegreizen te koop. Zijn er duurzame mogelijkheden? Daar meer over tijdens dit Science Café!

Zo’n vijf keer per jaar organiseert Studium Generale TU/e in samenwerking met Boekhandel Van Piere op dinsdagavond in de boekhandel het Science Café. Een programma met korte presentaties door wetenschappers van binnen en buiten de TU/e en andere deskundigen. Voor iedereen die zich wil laten inspireren door, op de hoogte wil blijven van en wil discussiëren over ontwikkelingen op het gebied van wetenschap, technologie en samenleving. Deze keer is het thema Vliegen: the sky is the limit. 

Wat voor mogelijkheden zijn er om vliegen te verduurzamen? Of is het tijd voor duurdere tickets en simpelweg minder vliegen? Luchtvaartdeskundige Joris Melkert (TU Delft) gaat in op de sterke groei van het vliegverkeer en belicht de technische (on)mogelijkheden voor het verduurzamen van de vliegsector. Omgevingspsycholoog Nadja Zeiske (Rijksuniversiteit Groningen) legt uit welke factoren een rol spelen bij onze beslissing wel of niet te vliegen en bespreekt hoe we duurzaam gedrag beter kunnen voorspellen en stimuleren.

 

Dinsdag 30 april

20.00 – 22.15 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Boekhandel Van Piere, Nw. Emmasingel 48

 

Studenten gratis (met collegekaart), anderen betalen € 2,50

Aanmelden is mogelijk via info@vanpiere.nl

Tickets kunnen ook vooraf worden gekocht bij Boekhandel Van Piere

Meer info: www.tue.nl/sg

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris