Boekpresentatie Ine Gevers over Robot love

zondag 2 september 2018 15:00
Boekpresentatie Ine Gevers over Robot love

Robot love presenteert een zeer actueel thema: wat betekent het om mens te zijn en lief te hebben in de context van robotica en kunstmatige intelligentie, en hoe bepaalde onderscheidende eigenschappen te behouden terwijl we samensmelten met machines? Er is al een tendens om onszelf als kwantitatieve machines te zien. Ondertussen moeten robots, om menselijk te worden, zich bewust zijn van typische menselijke eigenschappen. Kwaliteiten als emotie, intuïtie en vooral liefde. Nu dat mensachtige machines de huiselijke sfeer binnengaan, kan kunstmatige intelligentie als een spiegel fungeren waardoor we dieper in onszelf en de huidige staat van de samenleving kunnen duiken. Robot love, een combinatie van kunst, neurowetenschap, robotica en ethiek, is als een kracht van de toekomst die we nog niet kunnen vatten, maar spoort ons aan om te vragen: kunnen we van robots leren over liefde?

De toegang tot de boekpresentatie is gratis, aanmelden is mogelijk via info@vanpiere.nl. 

 

Over Ine Gevers

De in Valkenswaard geboven Ine Gevers (1960) is een Nederlandse tentoonstellingsmaker, schrijver en activist. Ze organiseert tentoonstellingen en manifestaties op het snijvlak van kunst, technologie en maatschappij. 
Over Robot love

Dit rijk geïllustreerde boek vergezelt de Robot love-tentoonstelling met het werk van 60 internationale kunstenaars die werken op het snijvlak van kunst, technologie en sociale verandering, waaronder Matthew Barney, Bart Hess, Roger Hiorns, Hito Steyerl, Philippe Parreno, LA Raeven. Gerenommeerde wetenschappers en auteurs zoals Margaret Atwood, Anton Grunberg, Reza Negarestani, Katarina Kolozova en Tobias Revell dragen bij met verkennend en overtuigend essays. Ze maken ons bewust van sciencefiction dat wetenschappelijk feit wordt.

Tijdens de boekpresentatie ontvangt Joy Arpots van BrabantC het eerste exemplaar. Er zal een gesproken column gegeven worden door Lambèr Royakkers, associate Professor Techniek Ethiek aan de TU Eindhoven.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris