Club debuut

vrijdag 15 september 2017 19:00
Club debuut

Op vrijdag 15 september van 19.30 – 21.00 uur presenteert boekhandel van Piere in samenwerking met literair productiehuis Wintertuin en het Nederlands Letterenfonds Club debuut. Tijdens deze avond zult u kennismaken met debutant Gerda Blees’ Aan doodgaandachten we niet,  Kaarten voor Club Debuut kosten €5, inclusief hapje en drankje en zijn verkrijgbaar bij Van Piere bij aanschaf van het genoemde debuut

Boekhandel Van Piere, literair productiehuis Wintertuin en het Nederlands Letterenfonds presenteren:

Club debuut, leesclub-de-luxe

Club debuut

Jaarlijks reikt het Letterenfonds een beurs uit aan acht debutanten die hiermee aan een tweede boek kunnen werken. We lezen vooraf één van de debuten. De debutant is ditmaal Gerda Blees met Aan doodgaan dachten we niet, de leesclub wordt in Eindhoven geleid door Ernest van der Kwast en de bijeenkomst wordt afgesloten met de live geschreven literaire notulen van Wout Waanders. De leesclub zal niet alleen het boek behandelen, maar ook het hele proces rondom debuteren: hoe gaat dat in z'n werk? Wanneer weet je dat dit verhaal je debuut gaat worden? Hoe kies je een uitgeverij?

Over Gerda Blees

Gerda Blees (1985) won, net als voorheen schrijvers als Manon Uphoff, Edwin Mortier, Maartje Wortel en Arnon Grunberg, afgelopen jaar de Nieuw Proza Prijs Venlo voor haar verhaal ‘Zomerkroos’. Eerder publiceerde ze in Tirade en Hollands Maandblad.

Over aan doodgaan dachten we niet

Een jongetje springt in de gracht om zijn pingpongbal te redden. Een mislukte kunstenares staat op het dak van een verzorgingsflat en herbeleeft een bijna dodelijk ongeluk. Een jonge man gaat dwars over een spoorlijn liggen om erachter te komen of hij nog wil leven.
Met vaste hand schildert Gerda Blees in dit debuut een wereld
waarin mensen tot het uiterste gaan om de werkelijkheid naar hun hand te zetten. De tien verhalen in Aan doodgaan dachten we niet bevatten zulke verbluffende, beeldende en ritmische zinnen dat ze het zouden verdienen om te worden ingelijst.

 

 

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris