Studieclub Hannah Arendt

De menselijke conditie onder leiding van Dirk de Schutter

De menselijke conditie is het hoofdwerk van Hannah Arendt. Hierin geeft zij een originele analyse van de soorten activiteiten die wij als mens ontplooien. Zij onderscheidt hier drie soorten: arbeiden, werken en handelen. Arbeiden omvat die activiteiten die nodig zijn om in leven te blijven. In het werken vormen wij de natuur naar onze hand en ontstijgen wij het dierlijke. Pas in het handelen wordt de mens waarlijk mens, dit omvat de sfeer van de discussie, het politieke en de vrijheid. Deze laatste sfeer is volgens Arendt steeds meer in gevaar en verdient het te worden verdedigd, waardoor haar werk ook nu nog van belang is.

Dirk de Schutter mag beschouwd worden als kenner van het werk en leven van Hannah Arendt. Hij heeft, samen met Remi Peeters, meerdere werken van Hannah Arendt vertaald en met hun boek Hannah Arendt – Politiek denker hebben ze een toegankelijke inleiding tot haar denken geschreven. Deelnemers zullen in deze cursus door Dirk de Schutter dan ook meegenomen worden dit hoofdwerk van Hannah Arendt in de huidige tijd te plaatsen.

 

Bijeenkomsten (in totaal 6 avonden) 24/9, 22/10, 26/11, 28/1, 25/2 en 25/3

Tijd 20.00 – 22.00 u

Locatie Boekhandel Van Piere

Te lezen Hannah Arendt – De menselijke conditie ISBN  9789024408757 (€ 39,90)

Cursusgeld €95,-

Aanmelden kan via info@vanpiere.nl of in de winkel. De cursus is helaas vol, u kunt zich wel op de wachtlijst laten plaatsen.

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris