Studieclub Paulus

Paulus - Kijkend in Uw lezend gezicht

Paulus, kijken in Uw lezend gezicht onder leiding van Charles Vergeer

Verdient Paulus zijn plaats tussen Plato en Plotinus als bepalende denker voor Europa? Zeker wel, maar zijn gestalte en geloof, zijn daden en denken kennen we slecht en slechts in de verregaand vertekende versie van het christendom. De bedoeling van de acht avonden kan zeker niet zijn om naast de Paulus van Marcion, Augustinus, Luther en Heidegger een Paulus van Vergeer te zetten. Het is meer een poging om te leren lezen en daarmee de argumenten in handen te krijgen om door te dringen in de lagen van de tekst: als archeologen. Een spannende zoektocht die inzet met het vinden van een sleutel voor de teksten: de wijze waarop het eerste en eigenlijk enige evangelie, dat van Marcus, van een historisch verslag tot een geloofsverkondiging omgewerkt wordt. Daarna komen de brieven van Paulus aan bod zijn toespraak in Athene, de diverse processen en veroordelingen, zijn houding tegenover vrouwen, joden en de Wet. En, als het lukt, verdiepen we ons in de wijze waarop zijn brieven geschreven en verscheurd, herschreven en weer veranderd werden.

Iedereen wordt verondersteld een Nieuwe Testament mee te nemen, liefst om erin te strepen en de knip en plak functie toe te passen.

 

Bijeenkomsten (in totaal 8 avonden) De derde maandag van de maand van 20u-22u :  17/9, 15/10, 19/11, 21/1, 18/2, 18/3, 15/4, 20/5.

Tijd 20.00 – 22.00 u

Locatie: Boekhandel Van Piere

Te lezen Charles Vergeer - Paulus, Kijkend in uw lezend gezicht ISBN 9789460360527 (€27,90)

Charles Vergeer - Ontmoeting met Paulus (verschijnt binnenkort, prijs onbekend)

Cursusgeld €125,-

Aanmelden kan via info@vanpiere.nl of in de winkel.

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris