Marjoleine de Vos over het ongrijpbare leven

Interview Mariëtte Haveman

 

Hoe moeten wij leven? Het is een vraag waar geen antwoord op mogelijk is, maar die toch gesteld moet worden, want dan kun je proberen antwoorden te geven. Marjoleine de Vos zoekt die antwoorden overal, in Griekse mythen en tragedies én in de krant, in poëzie, muziek, verbeeldingskracht – maar ook in het alledaagse gedoe van vriendschap en soep eten. ‘Om iets te kunnen ontdekken moet je om te beginnen dat wat er is, niet voor vanzelfsprekend houden.’

Deze schitterende verzameling persoonlijke essays tonen een wereldbeschouwing van deze tijd die meervoudig is, nooit absoluut. In tintelende zinnen legt De Vos de vraagstukken van ons bestaan bloot en beantwoordt ze, met een bijna laconieke maar gedegen kennis van onze wereld. Doe je best is een essaybundel zoals alleen Marjoleine de Vos die kan schrijven, diepzinnig en lichtvoetig tegelijk.

Marjoleine de Vos (1957) is redacteur bij NRC Handelsblad. Ze schrijft over kunst, literatuur en koken, en heeft een tweewekelijkse column op de opiniepagina. Een selectie uit deze columns werd gebundeld in Nu en altijd: bespiegelingen (2000). In 2000 verscheen haar eerste poëziebundel Zeehond graag (genomineerd voor de VSB Poëzieprijs), in de jaren daarna gevolgd door Kat van sneeuw, Het Waait en Uitzicht genoeg.

30 stoelen
12 april 2018
19.30-21.30 uur
Locatie: Kerkhof 16

 UITVERKOCHT

Deze bijeenkomst is uitverkocht. Als u wilt, kunt zich opgeven (graag met naam en telefoonnummer) voor de wachtlijst. We bellen u dan als er plaatsen vrijkomen.

 

 

 

 

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris