Diederik van Vleuten over Daar werd wat groots verricht

Precies tien jaar geleden kreeg Diederik van Vleuten van zijn vader het Indische familiearchief overhandigd. Zeven dozen vol brieven, documenten, dagboeken en fotoalbums waarin het verhaal wordt verteld van drie generaties Van Vleuten in de Oost.
In dat archief bevonden zich ook de memoires van Diederiks oudoom Jan. In bijna 700 pagina’s deed hij, met scherp oog voor detail, verslag van de grote veranderingen die zich tijdens zijn leven in de wereld voltrokken en die als een waterval over hem en zijn generatie heen kwamen.
Het is het persoonlijke verhaal van een kindertijd op Java, een jeugd in Nederland, een opleiding in Zuid-Afrika en in 1930 de terugkeer naar Indië. Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog maakt Jan aan den lijve het historische drama mee van de Japanse bezetting van de archipel en de daaropvolgende Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Hij is ooggetuige van de politionele acties en het onafwendbare afscheid van Nederlands-Indië.
Oom Jan schreef zijn memoires niet omdat hij zichzelf zo belangrijk vond maar besefte dat hij in een buitengewoon belangrijke tijd had geleefd. Dit vuistdikke boekwerk bevat een grote hoeveelheid oude foto’s en documenten uit de nadagen van Nederlands-Indië.

Cabaretier en theatermaker Diederik van Vleuten maakte drie solovoorstellingen waarin hij zijn familiegeschiedenis plaatste in het licht van Nederlands-Indië, de Eerste Wereldoorlog en Winston Churchill.

14 november 2018
20.00 – 21.30 uur
Locatie: Coehoornsingel 1

Toegangskaarten € 10,00

UITVERKOCHT

 

 

 

 

 

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris