Regionale boeken in de winkel

Hier een greep uit de nieuwe boeken over Zutphen en omstreken.

Kom kijken in de winkel!

Jan Thate, huisarts te Warnsveld van Krijn van der Heijden

Dit boek is een eerbetoon aan een bijzondere Warnsvelder. Johannes Baptista Thate (1906-1995) was er gedurende vijfendertig jaar een gedreven en betrokken huisarts. Behalve huisarts was hij ook amateur-astronoom, die met zijn zelfgebouwde sterrenkijker het heelal afspeurde. Verder was hij een begaafd kunstschilder. In zijn schaarse vrije tijd maakte hij een groot oeuvre aan tekeningen, aquarellen en schilderijen, vaak in de vrije natuur van de Achterhoek. In veel huiskamers van (kinderen van) oud-patiënten hangen nog schilderijen en aquarellen van zijn hand. Ook was hij officieel waarnemer van het KNMI. Met de door hem gemeten temperatuur van 38,6 graden Celsius op 23 augustus 1944, de hoogste ooit in Nederland, zette hij Warnsveld blijvend op de ‘weerkaart’. Tenslotte kreeg hij ook bekendheid door zijn archeologische vondsten uit de laat Romeinse tijd. Maar bovenal was hij een boeiend mens, die het waard is om herinnerd te worden. Dit boek beschrijft in scènes het leven van deze geliefde dokter, kunstenaar en amateurastronoom vanaf zijn studie in Leiden tot zijn overlijden in Groot Dochteren. Het boek is rijk geïllustreerd met foto’s en met afbeeldingen van zijn kunstwerken. Menig Warnsvelder zal met een glimlach situaties herkennen, zelf meegemaakt of van horen zeggen, rondom deze kleurrijke en intrigerende huisarts.

 

 

 

Uitgever: Diepenmaat, 144 pagina's. ISBN: 9789078115830

Prijs: € 19,95

Parels van de Achterhoek van Erik Hagelstein

Achterhoekers zijn doorgaans bescheiden. Zelfs als ze uitzonderlijke prestaties leveren en succesvol zijn. In dit boek twintig indringende levensverhalen van Achterhoekers die het ultieme hebben bereikt in hun vak. Zij hebben of hadden een succesvolle carrière in onder andere politiek, zakenleven, cultuur en wetenschap. Mooie, persoonlijke verhalen van Achterhoekers die nationaal of internationaal furore hebben gemaakt, zoals Bert Wagendorp, Guus Hiddink, Bennie Jolink, Nout Wellink, Gijs Jolink, Lonneke Sloetjes en Annemarie Jorritsma. Maar ook verrassende verhalen van een adviseur van het Witte Huis, de ambassadeur van Japan, een nanotechnoloog en een weergaloze jazzpianist. De gesprekken met Erik Hagelstein zijn gevoerd en de foto's van Jessica de Lepper zijn gemaakt op een plek naar keuze van de prominenten. Vaak thuis, soms op het werk, een enkele keer in een etablissement. De twintig Parels van de Achterhoek vormen het levende bewijs dat je met talent en doorzettingsvermogen ver kunt komen. Ook en misschien wel vooral als je uit de Achterhoek komt...

Uitgever: Hermans. ISBN: 9789492108111

Prijs: € 22,50

 

 

 

Berkel – Mijn leven als rivier / Mein Leben als Fluss van Doris Röckinghausen

Dat op een dromerig riviertje, wat de Berkel op veel plaatsen is, ooit vrachtschepen voeren, is nauwelijks nog voorstelbaar. Dat de Berkelregio's Achterhoek en Münsterland een economische eenheid vormden met een gemeenschappelijke taal, klinkt ook al ongeloofwaardig. Recente initiatieven tot herbeleving van de Berkel bieden kansen om bij het verleden aan te knopen en land en mensen opnieuw te ontdekken.
Deze tweetalige uitgave vol fascinerende liefdesverklaringen in fotografie, schilderkunst en poëzie, inclusief het verhaal van een stuk drijfhout, nodigt de lezer daartoe van harte uit. De beschreven bezienswaardigheden langs de oevers, van de Baumbergen aan de bovenloop tot de vestingsteden aan de benedenloop, zijn per fiets of te voet uitstekend bereikbaar.

ISBN: 9783000525896

Prijs: € 26,90

 

 

 

Langs de IJssel van Kester Freriks

In Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei onderneemt Kester Freriks een voettocht langs de IJssel. Hij volgt bestaande voetpaden en schrijft al lopende de biografie van de rivier. Hij neemt de lezer en wandelaar mee naar de oorsprong van de IJssel, bezoekt landgoederen, doorkruist dorpen en steden, ontmoet mensen die hun leven lang met de IJssel zijn verbonden. Hierdoor ontstaat een even rijk als caleidoscopisch beeld van een van de mooiste rivieren van ons land.

Uitgever: Walburg Pers
96 pagina's
ISBN: 9789462492493

Prijs: € 17,95

 

 

 

 

Weidevogels van de Tichelbeeksewaard van Frans Parmentier

De Tichelbeeksewaard is een prachtig agrarisch natuurgebied, waar nog veel weidevogels voorkomen. Grutto, tureluur, wulp, graspieper, gele kwikstaart en rietgors broeden er ieder jaar, terwijl verschillende andere soorten er ook regelmatig broeden.
De Vogelwerkgroep Zutphen en omstreken is sinds 2006 begonnen met de bescherming van weidevogels in de Tichelbeeksewaard. Sindsdien houdt de vogelwerkgroep de aantallen broedende weidevogels bij. In dit boekje beschrijft de vogelwerkgroep wat zij de afgelopen jaren gedaan heeft om de weidevogels voor de Tichelbeeksewaard te behouden.

Uitgever: Diepenmaat, ISBN: 9789078115861

Prijs: € 7,50

 

 

Stadsboomgaard Zutphen – een bloeiende historie

Aan de rand van de Zutphense binnenstad bevindt zich een oude boomgaard. Er staan fruitbomen van bijna honderd jaar. Je kunt er van eten en genieten. Maar bovenal... je waant je terug in de tijd.

Uitgever: Stichting Vogelpark & Stadsboomgaard Zutphen. ISBN: 9789090303208

Prijs: € 19,95

 

 

Gorsselse Heide van Frens Westenbrink

De Gorsselse Heide is een bos- en heidegebied van ruim honderd hectare aan de Elzerdijk. Rond 1800 maakte het deel uit van een groot heideveld tussen Zutphen, Lochem en Gorssel waar schapen werden geweid. Later werd het gebruikt als militair oefenterrein: huzaren uit Zutphen en Deventer exerceerden er te paard en op de schietbanen werd pistool geschoten en geworpen met handgranaten. Vele ouderen hebben daar nog herinneringen aan. In 1833 reikte koning Willem I er de Citadel-medaille uit aan soldaten die ten tijde van de afscheiding van België de Citadel van Antwerpen hadden verdedigd. In 1916 nam koningin Wilhelmina er nog een militaire parade af.
In 2009 kwam de Gorsselse Heide onder beheer van de Stichting Marke Gorsselse Heide. Het is nu een prachtig natuurgebied waar de geelgors zingt, de boompieper door de lucht dwarrelt en de wespendief broedt. 's Zomers liggen er hagedissen te zonnen en groeit er gagel, heidekartelblad, pijpenstrootje, jeneverbes, klokjesgentiaan, kleine zonnedauw en duivelsnaaigaren. Ook leven er maar liefst dertig van de 71 soorten libellen Nederland telt.
In 2014 is Stichting IJssellandschap begonnen met de de uitvoering van het Natuurherstelplan. Door een groot deel van het bos te rooien, verruigde velden te plaggen en sloten en kuilen te dempen, wil men het gebied opknappen en terugbrengen in de oude staat van nat heidegebied. In de loop van 2016 zal dit project worden afgerond.
Gorsselse Heide – geschiedenis, flora en fauna vertelt over de boeiende historie en over de pracht aan planten en dieren die het gebied herbergt. Het boek is gelardeerd met tal van anekdotes en schitterende natuurfoto's van Henk van Mierlo en de auteur zelf.

 

 

 

Gorsselse Heide

Uitgever: De Brink
87 pagina's
ISBN 9789090293776

Prijs: € 14,95

 

De Wilde Planten in en om Zutphen van Kasper Reinink

Kasper Reinink heeft sinds 1991 de wilde flora van Zutphen en wijde omgeving geïnventariseerd, niet alleen op vaatplanten, maar ook op mossen. Hij onderzocht bossen, natuurgebieden en landgoederen, maar ook biotopen die door veel floristen worden gemeden, zoals het stedelijk gebied, wegbermen en kuilvoerbulten. Hij vond er een verbluffend groot aantal soorten. Al met al werden enkele tienduizenden waarnemingen verzameld, gedocumenteerd en opgetekend. Zo is voor het eerst een volledig overzicht ontstaan van alle voorkomende wilde vaatplanten en mossen in en om Zutphen.

Uitgever: Diepenmaat, 224 pagina's. ISBN: 9789078115823

Prijs: € 35,00

 

 

Kleine jongen in de oorlog van Jan van Barneveld

Jan van Barneveld (Twello, 1938) kruipt in de huid van de kleine jongen die hij ooit was. Hij woonde met zijn ouders en zusje vlak bij het station van Twello, naast de klompenfabriek van zijn grootvader. Vanuit de boom in hun tuin zag hij de transporten naar Westerbork voorbij trekken en hij speelde met een joods vriendje, zoals hij later ook met een Duitse evacué speelde. Alles was nieuw en dus was alles gewoon, totdat het gezin zelf voor het oorlogsgeweld de wijk moest nemen. Jan vond met de hele familie onderdak op de boerderij 'De Kleine Ham' in Terwolde. Hier, onder de vleugels van de familie Bosgoed, ging een nieuwe wereld voor hem open.

Uitgever: Gelderboek
200 pagina's
ISBN: 9789492588005

Prijs: € 17,95

 

 

 

 

Oorlog op de Wiersse van Robert Ellenkamp

Landgoed De Wiersse in het Gelderse Vorden staat bekend om zijn tuinen. Minder bekend is wat er zich afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bewoners van De Wiersse, de familie Gatacre, verbleven tijdens de oorlog in Engeland. De verantwoordelijkheid voor het landgoed kwam bij twee mensen te liggen. Met de juridische zaken werd De Jonge, de latere burgemeester van Zutphen, belast. De dagelijkse leiding was in handen van landbouwer Gerrit Jan Kok; één van de pachtboeren. Van de gebeurtenissen op het landgoed hield hij een dagboek bij, dat de basis vormt van dit rijk geïllustreerde boek.

Uitgever: Omkijkpunt, 132 pagina's. ISBN: 97899082674606

Prijs: € 24,95

 

 Wiersse

Zij die stierven voor vrede van Tim van Veelen

1945. Zutphen zucht onder de laatste dagen van de oorlog. Gedesillusioneerde nazi's verweren zich nog, feller dan ooit. Als vader moet A.C. Oskam zijn gezin veilig stellen, maar als verzetsman moet hij risico's nemen. Negen andere helden staan voor dezelfde keuze. De tien leden van de verzetsgroep hebben elkaar door puur toeval ontmoet. Hun oorlogsverhalen komen door de vele details in dit boek tot leven. Hun verzetswerk trok echter de aandacht van Ludwig Heinemann, ook wel Het Beest van Zutphen genoemd, en ze belandden samen voor het vuurpeloton op 31 maart 1945. Maar daar houdt het verhaal niet op, want één van hen overleefde de moordpartij op de IJsselkade. Zeventig jaar later reist de auteur naar Den Haag, Arnhem en Eastbourne in Engeland om te achterhalen hoe het hem is vergaan.

130 pagina's. ISBN: 9789462470897

Prijs: €16,95

 

 

 

 

Licht en schaduw van Aryeh Hazon

Aryeh Hazon, geboren in 1925 als Leo Krukziener, vertelt in Licht en Schaduw; herinneringen aan mijn jeugd en onderduik in Zutphen over zijn jeugdjaren in Zutphen, waar zijn vader eigenaar was van Pettenfabriek Krukziener aan de Beekstraat. Het gezin overleeft de Tweede Wereldoorlog als onderduikers bij de familie Van der Vegte, die hen twee jaar en acht maanden lang verborgen weet te houden in het pand Oudewand 94. Naast het tijdsbeeld en de oorlogsgeschiedenis geeft het boek een beeld van de generatiekloof, die door de lange gezamenlijke onderduik van ouders en kinderen nog nadrukkelijker wordt.
Hazon komt in 1946 per illegaal vluchtelingenschip aan in Haifa in het Engelse Mandaat van Palestina, vecht in 1947 mee in de Onafhankelijkheidsoorlog en werkt, na een opleiding tot bouwkundig ingenieur, meer dan vijftig jaar als manager bij bouwprojecten. Op aandringen van zijn kinderen en kleinkinderen heeft hij enkele jaren geleden zijn herinneringen vastgelegd. De familie heeft, samen met onder andere de werkgroep Geschiedenis Joods Zutphen, lange tijd geijverd om het boek in het Nederlands te laten verschijnen. Dat dit nu is gelukt, is volgens een woordvoerder van de werkgroep voor een belangrijk deel te danken aan Hanneke van Oijen uit het Drentse Nijeveen, die bereid was om zonder vergoeding een vertaling te maken. Het toeval heeft daarbij geholpen: tijdens een stadswandeling door Joods Zutphen, die ook stilstaat bij de Oudewand 94 om het verhaal te vertellen van de tien onderduikers Krukziener en Noach bij de familie Van der Vegte, reageerde een van de deelnemers op de wens van de werkgroep om het verhaal van Hazon in het Nederlands uit te geven en daarvoor op zoek was naar financiering en een vertaler. Hij legde contact met zijn vertalende zus.

 

 

 

Licht En Schaduw

 Prijs: €12,50

Erfgoed Kwartetspel Zutphen

In samenwerking met de gemeente Zutphen heeft Kwartetwinkel het Erfgoed Kwartetspel gemaakt. Het rijke historische erfgoed van deze stad is samengebracht in ons spel. Natuurlijk ontbreken de torens niet maar ook de industriële gebouwen en historische parels uit musea en archief zitten erin.

Uitgever: Kwartetwinkel

Prijs: € 8,50

 

 

 

Zegen of kopzorg? Zutphen drie eeuwen garnizoensstad

In de 17e eeuw ontworstelde de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden zich aan de Spaanse overheersing. Vestingstad Zutphen werd ook frontier- en garnizoensstad en vervulde een belangrijke functie in de verdediging van de Republiek. Soldaten werden ingekwartierd bij de bewoners en grote huizen omgebouwd tot kazerne. Het garnizoen – een bonte afwisseling van voetsoldaten, ruiterij, kanonniers, pontonniers, wielrijders en koloniale troepen – bleef tot 1922. Zegen of Kopzorg?, geschreven door de Werkgroep Garnizoenen van van de Historische Vereniging Zutphen: Jan Hendrik Bruseker, Rob Kammelar, Arend Jan Reijers en Joop Tangerink, gaat in op het hoe en waarom, met aandacht voor de gevolgen die de inkwartiering van soldaten én hun gezinnen voor de stad en haar inwoners had.

Uitgever: Historische Vereniging Zutphen, 156 pagina's. ISBN: 9789078115816

Prijs: € 15.-

 

 

 

Kopzorg1

Historische atlas van Zutphen - Torenstad aan Berkel en IJssel

Zutphen, ontstaan op de plaats waar de rivieren de IJssel en de Berkel samenkomen, is ouder dan tot nu toe werd aangenomen. Aanvankelijk bepaalden schriftelijke bronnen het beeld van de vroegste geschiedenis van Zutphen, maar inmiddels is uit archeologisch onderzoek gebleken dat de nederzetting veel ouder is. Bovendien is gebleken dat de waterhuishouding in en rond de stad een veel grotere ontwikkeling heeft doorgemaakt dan is vastgelegd. Bouwhistorisch onderzoek wijst uit dat Zutphen tot de oudste volwaardige stedelijke centra van Nederland behoort. Zutphen heeft zich ontwikkeld van handelsstad in de Middeleeuwen via kwartiershoofdstad en garnizoensstad in de vroegmoderne tijd en door stadsuitbreidingen in de laatste twee eeuwen tot middelgrote provinciestad.

Willem Frijhoff, Michel Groothedde en Christiaan te Strake baseerden hun Historische atlas van Zutphen vooral op historische bronnen uit het regionaal Archief Zutphen en het Stedelijk Museum. Opmerkelijk is het hoofdstuk over het grote tufstenen paltscomplex uit de elfde eeuw. Dit curieuze gebouw is uniek in Nederland, maar wie het liet bouwen en waar het ooit voor diende blijft een raadsel. Een ander hoofdstuk behandelt de militaire geschiedenis, aangezien de vesting lange tijd de stedelijke ruimte heeft bepaald. En er is een hoofdstuk gewijd aan de invloedrijke rol van de adel in Zutphen en omgeving. Dat de stad als adellijke residentie heeft gediend blijkt onder meer uit een achttiende-eeuwse reisgids. Maar ook de negentiende-eeuwse stedenbouwkundige vernieuwingen, mogelijk gemaakt door de Vestingwet van 1874, de verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog, de wederopbouw in de jaren erna, en al dan niet uitgevoerde uitbreidingsplannen komen aan bod.
Hoofdstukken als 'Torenstad' over het oude torensilhouet van Zutphen, het huidige logo van de stad, 'Hanzestad', 'Patriottenstad', 'Verkeerscentrum', 'Parkstad', 'Industriestad' en 'Spirituele stad' (met aandacht voor Zutphen als antroposofische stad) laten zien dat een chronologische en een thematische aanpak mooi samengaan. Tot slot een extra hoofdstuk over Zutphen buiten de landsgrenzen met onder meer een detail van een kaart uit 1753 met 'Zutphens Bay' voor de kust van Sumatra en een satellietfoto van de krater 'Zutphen' op Mars.

Bij elke kaart hoort een verklarende tekst en aanvullend beeldmateriaal, variërend van oude en nieuwe kaarten en cartografische reconstructies tot schilderijen, prenten en foto's. Een feest van herkenning voor de lezer die de stad kent, maar ook interessant voor buitenstaanders en bezoekers.

Dit uitstekende boek, dat ook wordt gebruikt bij de cursus Zutphenkunde, is uitsluitend bij ons verkrijgbaar!

 

 

 

 

Historische Atlas

Uitgever: Vantilt
80 pagina's
ISBN: 9789460040993


Prijs: € 22,50

Gelderland grensland - 2000 jaar verdeeld en verbonden

Grenzen zijn terug van weggeweest; ze worden in heel Europa weer steeds scherper getrokken. Tegelijkertijd zijn grenzen van alle tijden. Dat wordt duidelijk als we naar Gelderland kijken. Aan het begin van onze jaartelling liep de Romeinse rijksgrens er dwars doorheen. In de middeleeuwen vormde Gelre een strategische overgangszone tussen Oost en West, later fungeerde het gebied veelvuldig als militaire buffer voor het westen van Nederland. En nu bezit het, naast een landsgrens, maar liefst zes provinciegrenzen.
Vanouds kent Gelderland allerlei binnengrenzen. De grote rivieren vormden eeuwenlang barrières tussen Noord en Zuid, de indeling in kwartieren leidde ertoe dat de Veluwe, de Achterhoek en de Betuwe elk hun eigen(gereide) bestuur kenden, taal- en religieuze grenzen liepen en lopen dwars door het gewest.
Wat betekenden al die grenzen voor de inwoners van dit gebied? In welke mate werd hun identiteit erdoor gevormd? Hoe gingen zij met grenzen om? Door de blik te richten op verschillende tijden en verschillende soorten grenzen toont Gelderland grensland niet alleen verrassende inzichten in de Gelderse geschiedenis, maar ook in het fenomeen 'grenzen' in het algemeen.
Gelderland grensland, onder redactie van Dolly Verhoeven, Marc Wingens, Simon van den Bergh en Maarten Gubbels is rijk geïllustreerd en bevat onder meer tientallen speciaal voor dit boek vervaardigde kaarten.

 

 

 

 

Grensland

Uitgever: Vantilt
288 pagina’s
ISBN 9789460043000

Prijs: € 22,50

Een zaal voor iedereen - 125 jaar Buitensociëteit Zutphen

De Zutphense Buitensociëteit, waarvan ook wij regelmatig gebruik maken voor onze grote evenementen, werd gebouwd in 1891. Dit jubileumboek belicht de geschiedenis van de concertzaal vanuit verschillende invalshoeken en bevat onder meer een sociaal- en cultuurhistorische ontwikkelingsschets door amateur-kunsthistoricus Wouter Derksen, een verhaal over het leven van de Zutphense componist Jan Brandts Buys (1868-1933) door musicoloog Jan ten Bokum, een ooggetuigenverslag van de granaatschade veroorzaakt door een geëxplodeerde, Duitse munitietrein en vijf bouwkundige bijdragen van gemeentelijk bouwhistoricus Jeroen Krijnen op grond van nieuw archiefonderzoek. Daarnaast bijdragen van betrokkenen en bekende Zutphenaren over de geweldige akoestiek, de intieme sfeer en hun speciale band met de zaal. Geïllustreerd met veel unieke beelden, waaronder de originele ontwerp- en bouwtekeningen, een toekomstimpressie van de buitenkant en vele oude en nieuwe foto’s. De uitgave is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Zutphen en Vereniging Vrienden van de Hanzehof. Samenstelling en redactie: Emy Vesseur.

 

 

 

 

Buitensoos125r

Uitgever: DeDoc
72 pagina's
ISBN 9789078599210

Prijs € 18,50

Rogge en wilde rijst van Ton Verstegen

Waar komen we vandaan, waar gaan we naar toe, wat bepaalt wie we worden? Een prachtig uitgangspunt voor een historisch non-fictieboek. Ton Verstegen (1944), oud-journalist bij De Groene Amsterdammer, schreef een verrassend dubbelportret. Verstegen komt uit een Brabantse boerenfamilie met een klein gemengd bedrijf. Toen hij bij onderzoek naar zijn voorouders ontdekte dat een deel van zijn familie rond 1850 naar Amerika geëmigreerd is, dook hij in de archieven, vond een schat aan brieven en besloot zelf Wisconsin te bezoeken. De Brabantse kolonisten bleken zich te hebben gevestigd in het gebied van de Menominee-indianen, 'het Volk van de Wilde Rijst'. In het eerste deel van zijn boek reconstrueert hij de reis van de landverhuizers onder de bezielende leiding van priester-avonturier Theodorus J. van den Broek. Op basis van meeslepende 19e-eeuwse ooggetuigenverslagen en zijn eigen waarnemingen ter plaatse verhaalt hij hoe het de geëmigreerde Brabanders en de Menominee in de loop van anderhalve eeuw verging. Daarbij komen thema's aan de orde als grondbezit, duurzaamheid, autonomie, vooruitgang en emancipatie. In het tweede deel van zijn boek blikt hij terug op het Brabantse boerenbedrijf van zijn ouders, zijn eigen jeugd en zijn studietijd. Het geheel vormt een zeer persoonlijk gekleurde, fraai geïllustreerde ontwikkelings- en familiegeschiedenis. Ton Verstegen schrijft met grote deskundigheid en vaardige pen. Door zijn scherpe geheugen en poëtische blik leest Rogge en wilde rijst; van Voederheil naar Fox River en terug (1850-2016) als een roman over 'voorlopers' en 'achterblijvers'.

 

 

 

Rogge

Uitgever: Afdh
272 pagina's
ISBN 978907260352

Prijs: € 24,50

The Farmer, the Coal Merchant, the Baker ... van Liz Barclay

In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw werd Gelderland steeds meer de streek bij uitstek waar warmbloedpaarden werd gefokt. Hengsten als Amor, Pericles en Voltaire werden begrippen; hun eigenaren hadden destijds nog geen enkel vermoeden van de internationale roem die het Nederlandse warmbloedpaard in de daaropvolgende decennia ten deel zou vallen. Paardentrainer Liz Barclay, in die tijd opgegroeid in Gelderland, werkte enige jaren in de Verenigde Staten voordat ze zich als dressuurinstructrice in Cornwall vestigde. In Amerika en Engeland trainde ze een groot aantal warmbloedpaarden die afstamden van hengsten uit de haar zo bekende Gelderse stallen. In The Farmer, the Coal Merchant, the Baker; A Personal Impression of the Development of the Gelderland Horse World vertelt ze over fokkers als Henk Nijhof en Johan Venderbosch en trainers als Roeli Bril en Jan Oortveld die ze in haar jonge jaren gekend heeft en schetst daarmee een prachtig beeld van die wereld toen en nu. Vanaf het begin, met de bloedlijnen van huidige toppaarden als Totilas en Valegro als ultieme voorbeelden, vertelt ze aan de hand van haar eigen jeugd het succesverhaal van de Gelderse warmbloedfokkers. Eigenaren van Nederlandse warmbloedpaarden over de hele wereld kunnen met dit Engelstalige boek hun hart ophalen aan haar verhalen over deze Gelderse pioniers die de nodige risico's durfden te nemen om de fokkerij op een hoger plan te tillen en meer lezen over de namen in de stamboom van hun eigen paard.

 

 

 

 

Barclay

Uitgever: Youcaxton
Taal: Engels
124 pagina's
ISBN: 9781911175285

Prijs: € 7,50

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris