Suzanne Weusten over mentale uitglijders

Hoe kan het gebeuren dat je vergeet je kind bij de crèche af te zetten? Waarom kun je zo vaak niet op een naam komen? Hoe kan een groep verstandige mensen een organisatie aan de rand van de afgrond brengen?

Het ingenieuze en efficiënte menselijk denkvermogen heeft een keerzijde. Dezelfde mechanismes die ons leven makkelijk maken, die ons behendig door een wereld vol hindernissen gidsen, kunnen ons ook op een dwaalspoor brengen en ervoor zorgen dat we iets cruciaals over het hoofd zien en de verkeerde keuze maken.
In Wij zijn slim onderzoekt Suzanne Weusten de dwaalwegen van het denken die variëren van kleine onschuldige versprekingen en geheugenfoutjes tot grote misgrepen met catastrofale gevolgen. Ze legt haar eigen denkproces onder het vergrootglas, maar put ook uit de professionele praktijk van artsen, piloten, rechters, beleidsmakers en bestuurders. Daarnaast laat ze psychologen aan het woord. Hun experimenten en vaak onthutsende inzichten vormen de fundamenten van dit boek.

Suzanne Weusten is psycholoog. Ze is oprichter van De Denkacademie, was lid van de hoofdredactie van de Volkskrant en hoofdredacteur van Psychologie Magazine. Eerder schreef ze Hoe we onszelf voor de gek houden. ABC van denkfouten. Samen met Kees Kraaijeveld schreef ze De gids voor helder denken. Nooit meer de weg kwijt in je brein.

Van Someren op woensdag
31 januari 2018
20.00 – 21.30 uur
Locatie: Coehoornsingel 1

Toegangskaarten € 10,00

Reserveren is mogelijk, mits de kaarten binnen twee weken na reservering worden afgehaald.

 

 

 

 

 

Foto © Fjodor Buis

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris