Welkom bij boekhandel Veenendaal in Amersfoort

Op deze website geven wij onze tips, kinderboekentips en tips voor Young Adultlezers. Het is mogelijk om de meeste boeken direct te bestellen, te reserveren of zelfs thuis te laten bezorgen. Hiervoor hoeft u alleen maar op de titel te klikken. Wij wensen u veel plezier met rondkijken.

 

 

Pui1

 

Wat we lezen

In de winkel vraagt men regelmatig: "Wat lees jij nu?" Natuurlijk vertellen wij dat graag en wij hebben ook een speciale pagina waarop u kunt zien wat wij lezen. Kijk rustig rond en leer zo onze diverse en persoonlijke smaken kennen.

Wie durft?

 


Kom luisteren naar het vrolijke verhaal van Sint en zijn Kattenpieten, voorgelezen door De Beste Vriend Van Sinterklaas, Bram van der Vlugt. Schrijfster Bette Westera en illustrator Barbara de Wolf komen ook!

zegt Sinterklaas

 

 

We gaan met z’n allen gedichten maken, knutselen en speciale Kattenpietenliedjes zingen. En bij Kattenpieten horen natuurlijk lekkere chocolademuizen. En pepernoten… en chocomel…

op woensdag 28 november

 

Woensdag 28 november 14.30 – 16.00 uur
Leeftijd: 4+
Toegang: gratis
Locatie: Boekhandel Veenendaal, Langestraat 33, Amersfoort

Zin in? Meld je even aan via: boekhandel.veenendaal@planet.nl  
of bel: 033-4613232

World Press Photo-winnares Carla Kogelman

foto: Sonja Liebhart  

presenteert haar nieuwe fotoboek

In 2012 heeft Amersfoortse fotografe Carla Kogelman op uitnodiging van het jeugdtheaterfestival Szene Bünte Wähne in Oostenrijk een fotodocumentaire gemaakt over Waldviertel, het stukje platteland tussen Wenen en Tsjechië. "Op het geven moment kwam ik in contact met Sonja, Hannah en Alena in het plaatsje Merkenbrechts. Op dat moment begon de serie ICH BIN WALDVIERTEL en heb ik Hannah en Alena zeven jaar in ontwikkeling gevolgd."

Na diverse fotoprijzen was de Amersfoortse fotografe Carla Kogelman klaar om een fotoboek van de serie te maken. Om dit te kunnen bekostigen is ze een crowdfundingsactie gestart. 

De feestelijke lancering van I am Waldviertel vindt plaats op zondag 18 november om 15.00 uur, op de eerste verdieping van onze boekhandel. Na afloop van de presentatie zal Carla Kogelman haar boek signeren. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De toegang is gratis. Het is een staande receptie; mocht dat bezwaarlijk zijn dan kunt u een zitplaats reserveren. Er zijn beperkt zitplaatsen, dus wees er dan snel bij.

 

op zondag 18 november


Na afloop van de presentatie zal Carla Kogelman haar boek signeren. De prijs is € 45,00.

 

Nieuw! Op 9 november verschenen

In de maneschijn

M.J. Arlidge

€ 19,99
Het meest duistere deel van de serie tot nu toe Er waart iets dodelijks rond in het bos. Eerst moesten de wilde paarden eraan geloven. Nu zijn het onschuldige mannen en vrouwen die worden vermoord door een gedaante zonder gezicht. Verdwaald in het donker proberen ze te vluchten, zich te verstoppen. Wanhopig roepen ze om hulp. Maar er is niemand die ze kan horen… Helen Grace ziet zich geconfronteerd met een nieuwe nachtmerrie. De slachtoffers hangen met pijlen doorboord aan de statige oude eiken in het bos. Waarom worden hulpeloze -vakantiegangers opgejaagd tijdens het campingseizoen? Wat hebben de moorden te betekenen? Is dit soms het werk van een psychopaat? Of is het een teken van een occulte samenzwering en worden de slachtoffers geofferd aan het bos zelf? Helen moet zich in het duister wagen om de waarheid achter deze wel heel macabere zaak te achterhalen. De pers over de boeken van M.J. Arlidge ‘Doet niet onder voor Karin Slaughter… De plot zit prima in elkaar, tot en met de ontknoping.’ Trouw ‘Arlidge voert ons met gevoel voor psychologie en vaart door dit stevig geplotte verhaal dat een knetterende verrassing in petto heeft.’ Vrij Nederland ‘Goed uitgewerkt.’ de Volkskrant ‘De manier waarop Arlidge ogenschijnlijk eerst moeiteloos verhaaltechnische pro-blemen creëert en ze vervolgens even makkelijk weer oplost, verraadt een lenige, creatieve geest.’ Het Parool

Verschijnt 15 november, reserveer nu!

Het mysterie van niks en oneindig veel snot

Jan Paul Schutten

€ 24,99
Met Het mysterie van niks en oneindig veel snot over het ontstaan van het heelal maken Jan Paul Schutten en Floor Rieder hun gelauwerde non-fictietrilogie compleet. Ontstaan van het heelal Duik mee in de wereld van natuurkunde en sterrenkunde; een wereld van tijdreizen, van zwarte gaten, van donkere materie, van deeltjes die dwars door jou en de hele aarde heen schieten en van oneindig veel andere heelallen met oneindig veel andere jou’s en mij’s – echt waar! Een wereld van het kleinste van het kleinste tot het grootste van het grootste. En een wereld van briljante denkers en wetenschappers die over zo ongeveer alle vragen in het universum hebben nagedacht. Jan Paul Schutten en Floor Rieder Jan Paul Schutten toont zich de meester van het genre door de alleringewikkeldste kwesties op aarde feilloos uit te leggen. Floor Rieder overstijgt zichzelf opnieuw in sensationele illustraties van sterren en planeten, van quantumfluctuaties en E=MC2. Grensverleggende non-fictietrilogie Met Het mysterie van niks en oneindig veel snot is de grensverleggende non-fictietrilogie van Jan Paul Schutten en Floor Rieder compleet. De eerste twee delen, Het raadsel van alles wat leeft en Het wonder van jou en je biljoenen bewoners werden bejubeld in binnen- en buitenland; in Nederland gingen er bijna 100.000 exemplaren over de toonbank en de boeken werden aan elf landen verkocht. Het laatste deel is het spectaculaire sluitstuk van de trilogie. Met glow-in-the-dark-omslag en linnen rug is ook dit derde deel een prachtig cadeauboek.
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris