Welkom bij boekhandel Veenendaal in Amersfoort

Op deze website geven wij onze tips, kinderboekentips en tips voor Young Adultlezers. Het is mogelijk om de meeste boeken direct te bestellen, te reserveren of zelfs thuis te laten bezorgen. Hiervoor hoeft u alleen maar op de titel te klikken. Wij wensen u veel plezier met rondkijken.

 

 

Pui1

 

Wat we lezen

In de winkel vraagt men regelmatig: "Wat lees jij nu?" Natuurlijk vertellen wij dat graag en wij hebben ook een speciale pagina waarop u kunt zien wat wij lezen. Kijk rustig rond en leer zo onze diverse en persoonlijke smaken kennen.

Japan-avond op 30 mei

Ben jij ook gek op Japanse literatuur? Kom dan naar de Japan-avond die wij organiseren op woensdag 30 mei, in samenwerking met Schwob. Ivo Smits, hoogleraar Letteren en culturen van Japan aan de Universiteit Leiden, zal dan spreken over Japanse literatuur van vóór Murakami. De entree is € 7,50; plaatsen kunnen alleen gereserveerd worden in onze boekhandel. De avond vind plaats in de Lutherse kerk, en wordt ingeleid door Alexandra Koch, beleidsmedewerker van het Nederlands Letterenfonds.

over literatuur vóór Murakami

Naast Murakami, die ongekend populair is, zijn er meer Japanse schrijvers die aanleiding bieden om literatuur uit Japan verder te leren kennen. Jun’ichirō Tanizaki bijvoorbeeld, een van de grote auteurs van de afgelopen eeuw. Van hem is nu een fraaie bundel novellen verschenen in de vertaling van Jos Vos. Deze bundel De brug der dromen wordt het startpunt voor deze avond.

Ook wordt Het jachtgeweer van Yasushi Inoue besproken. Hij wordt de 'onbekendste grootste schrijver uit Japan' genoemd. En tenslotte Junpei Gomikawa, die de hartverscheurende en tegelijk hartverwarmende dubbelvuistdikke oorlogsroman Menselijke voorwaarden schreef. Verlangen naar intimiteit en vrijheid, en het verwerken van teleurstellingen, onmacht en trauma zijn de rode draden die deze werken met elkaar verbinden. Japanse literatuur blijkt behalve subtiel vooral eerlijk en ook rauw te kunnen zijn.

 

in samenwerking met Schwob

Over Schwob
Er zijn belangrijke boeken die we niet kennen, waar we niets over horen of lezen, die niet verkrijgbaar zijn in het Nederlands. Schwob.nl is een website voor deze vergeten of onontdekte boeken. Daarnaast is het een regeling voor (nog) onvertaalde literatuur uit alle windstreken. Met dit initiatief wil het Nederlands Letterenfonds de nieuwsgierigheid naar vertaalde literatuur verbreden en de kwaliteit en diversiteit van de literatuur in Nederlandse vertaling stimuleren.


Schwob heeft de steun van vertalers in en uit het Nederlands, buitenlandse uitgevers en redacteuren, onderzoekers, lezers en critici. Zij zijn bereid hun kennis over deze essentiële literatuur te delen met lezers, en introduceren op de website en in een maandelijkse nieuwsbrief onbekende talenten en meesterwerken uit alle windstreken.

 

 

Tentoonstelling

April is de maand van de filosofie. Dit jaar is het thema: Verbeelding en macht. In het kader hiervan is er op de eerste verdieping een tentoonstelling te zien van de illustraties uit het boek  Een zekere twijfel : inleiding in de westerse filosofie, van de Amersfoortse filosoof Onno Zijlstra.

van illustraties

In zijn nieuwe boek Een zekere twijfel behandelt Zijlstra essentiële vragen in de filosofie. Wat kan ik weten? Wat moet ik doen? Wat mag ik hopen? Wat is de mens? Het zijn vragen van de grote filosoof Immanuel Kant, waarop we wellicht nooit een definitief antwoord vinden, maar die ons ook niet loslaten. Een zekere twijfel werpt er licht op, aan de hand van de ideeënrijkdom van filosofen uit de westerse geschiedenis. Omdat de antwoorden vaak opvallend uiteenlopen, worden we uitgedaagd mee te denken en positie te kiezen. De rake tekeningen van Rudy Simon komen daarbij goed van pas.

uit: Een zekere twijfel

Rudy Simon heeft het boek ‘Een zekere twijfel’ van Onno Zijlstra geïllustreerd. Hij maakte meer dan honderd tekeningen als aanvulling op de tekst.
Een selectie van deze tekeningen wordt hier gepresenteerd.

Naast tekeningen bestaat zijn werk uit installaties, (kinetische) sculpturen, animatie en film.

Meer informatie: rudysimon.nl

 

In het Nieuws

Ebook van de Week

Van € 10,99 voor € 4,99
Actieperiode: 20 t/m 26 april

Bewaren

Kinderboek van de Week

Ineke van Nispen tipt elke donderdag
een kinderboek van de week

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris