Welkom bij boekhandel Veenendaal in Amersfoort

Op deze website geven wij onze tips, kinderboekentips en tips voor Young Adultlezers. Het is mogelijk om de meeste boeken direct te bestellen, te reserveren of zelfs thuis te laten bezorgen. Hiervoor hoeft u alleen maar op de titel te klikken. Wij wensen u veel plezier met rondkijken.

 

 

Pui1

 

Wat we lezen

In de winkel vraagt men regelmatig: "Wat lees jij nu?" Natuurlijk vertellen wij dat graag en wij hebben ook een speciale pagina waarop u kunt zien wat wij lezen. Kijk rustig rond en leer zo onze diverse en persoonlijke smaken kennen.

22 september: Nacht van de Literatuur

De vierde editie van de Amersfoortse Nacht van de Literatuur is op 22 september. Ook dit jaar biedt het festival  een feestelijk programma op diverse locaties van regionale en landelijke schrijvers en dichters, aanstormende en gevestigde namen.
Het complete programma vindt u hier.

Elke Geurts en Henk van Straten

De auteurs Elke Geurts en Henk van Straten zullen tijdens de Nacht van de Literatuur te gast zijn in de Mannenzaal. Ze worden beiden geïnterviewd door Henk van Middelaar. Onze boekhandel zal aanwezig zijn met een verkoopstalletje met een boek van de auteurs.

 

te gast in de Mannenzaal

Van Elke Geurts, auteur van korte verhalen en romans, kwam in 2017 Ik nog wel van jou uit over haar scheiding. Een huiveringwekkend en ontroerend verslag van een gezin dat uiteenvalt, maar tegelijkertijd een boek over het geloof in de liefde en de kracht van literatuur.

Van Straten werd maar liefst twee maal genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs, is bekend van zijn columns uit o.a. de Volkskrant, Vrij Nederland en Happinez. In 2018 kwam Berichten uit het tussenhuisje uit, waarin hij beschrijft hoe hij plotseling een punt achter zijn huwelijk zet.

Tijdens deze avond zijn boeken van beide auteurs te koop in de Mannenzaal. De auteurs zullen bereid zijn hun boeken te signeren; er kan met pin betaald worden.

Rosita Steenbeek

 

Fotograaf: Frank Ruiter

signeert haar nieuwe boek

 

 

op zaterdag 29 september


 

Bijna achteloos gaan wij een landsgrens over, terwijl er grote groepen zijn die weg willen maar niet kunnen, of hun leven ervoor op het spel moeten zetten. Rosita Steenbeek maakte het lot van vluchtelingen en migranten van heel dichtbij mee.

Op ontelbare plekken vol verdriet raakt Rosita Steenbeek aan de levens van mensen die op hun sterkst en tegelijk kwetsbaarst zijn. En alle betrokkenen worden ieder voor zich geconfronteerd met de fundamentele vraag: wie is mijn naaste?

Het boek verschijnt op 19 september.

Rosita Steenbeek zal bij ons op zaterdag 29 september tussen 14.00 en 15.30 uur haar boek Wie is mijn naaste? signeren.

 

Kinderboekenweek! 3 + 6 oktober voorleesochtend

WOENSDAG 3 OKTOBER: ZOETE INVAL

Op de eerste dag van de Kinderboekenweek starten we feestelijk om 9.30 uur met een voorleesochtend. Hilda en Anouk gaan voorlezen over vriendschap, het thema van de Kinderboekenweek. Er worden heerlijke hapjes en drankjes geserveerd, zelfs aan de volwassenen, want vooruit, die mogen ook meeluisteren. De voorleesochtend is lekker lang, tot 11.30 uur, en ook nog eens gratis toegankelijk.

 

ZATERDAG 6 OKTOBER: FRED ZOEKT VRIEND

De eerste zaterdag van de Kinderboekenweek komt er een bijzondere voorleesgast op bezoek: Pépé Smit. Zij leest van 9.30 uur tot 10.30 uur bij ons voor uit haar nieuwe boek over Fred het Hert: Fred zoekt  vriend. De ochtend is voor kinderen vanaf 3 jaar. De toegang is gratis, maar wel graag van tevoren opgeven, zodat we weten hoeveel lekkere broodjes en sapjes we moeten inslaan. Dit kan in de winkel, via de mail of telefonisch.

Wij zijn absolute fans van Fred het Hert, en na afloop van dit voorleesontbijt ben jij dat ook, gegarandeerd!

 

 

Kinderboekenweek! 10 oktober: Thuis bij Muis

WOENSDAG 10 OKTOBER: MUIS KOMT OP BEZOEK!

Peuterochtend van 10.00 tot 11.00 uur

Thuis bij Muis wordt een gezellige voorleesochtend voor peuters. Muis is zelf eigenlijk een peutertje, en beleeft dan ook dagelijks herkenbare peuteravontuurtjes. Pauline Baartmans heeft de belevenissen eerst op Facebook, en wegens doorslaand succes nu in boekvorm, opgetekend. Wie beter om de avonturen te komen vertellen dan Pauline zelf? Want misschien is Pauline ook wel een beetje Muis...  Alle kinderen tussen 2 en 4 jaar zijn van harte welkom. De toegang is gratis, maar wel graag van tevoren opgeven. Dit kan in de winkel, maar ook via email en telefoon.

Kinderboekenweek! 13 oktober: YouTuber Bibi komt!

YOUTUBE SENSATIE BIBI SIGNEERT
Dranghekken voor de deur? Wie weet, want Bibi komt tussen 12.45 en 13.45 uur haar boek signeren! Wees er vroeg bij, want het wordt druk en Bibi is echt maar een uur bij ons op bezoek! Je hoeft niet in te tekenen, gewoon aansluiten in de rij.
Oh ja, voor iedereen die het nog niet weet:
Bibi is 10 jaar en al twee jaar YouTuber. Ze plaatst meestal filmpjes over knutselen, bakken, challenges en slijm. In 2017 won ze de felbegeerde VEED-Award voor Beste Nieuwkomer. Inmiddels heeft ze ruim 300.000 abonnees op YouTube. Bibi woont met haar ouders en twee broers in Zwolle.
En nu is er dan eindelijk hét boek van Bibi, met 50 megavette ideeën van de bekendste DIY YouTuber van Nederland!

Boris van der Ham spreekt

 

Boris van der Ham, voorzitter van het landelijk Humanistisch Verbond, houdt op donderdagavond 11 oktober een lezing in Amersfoort naar aanleiding van het boek Nieuwe vrijdenkers. Hij is medesamensteller van deze bundel interviews met voormalige moslims. De avond is georganiseerd door het Humanistisch Verbond Eemland in samenwerking met boekhandel Veenendaal en de Lutherse kerk te Amersfoort. De bijeenkomst vindt plaats in de Lutherse Kerk, Langestraat 61 te Amersfoort.  Na het verhaal van Boris van der Ham zal stadsdominee Diederiek van Loo een eerste reactie geven.

 

In Nederland ben je in beginsel vrij in je levensovertuiging. In de praktijk is die vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend. Boris van der Ham gaat in op de persoonlijke ervaringen van de twaalf Nederlandse voormalige moslims uit het boek. Zij hebben zich losgemaakt van de religie van hun ouders. Bij sommigen ging dat gemakkelijk, maar anderen kregen te maken met zeer heftige reacties van hun familie. Het zijn stuk voor stuk verhalen over het Nederland van nu, over soms verscheurende dilemma’s, maar ook over nieuwe inspiratiebronnen. Achter deze persoonlijke verhalen gaat de vraag schuil wat  ‘vrijdenkers’ eigenlijk zijn.

op 11 oktober

 

 

in de Lutherse Kerk


 

Vooraf reserveren via onze boekhandel is noodzakelijk. Dit kan tijdens openingsuren in de boekhandel aan de Langestraat 33, maar ook via deze website. Voor deze bijeenkomst geldt een bijdrage van 5 euro, inclusief koffie en ter afsluiting hapjes en drankjes. De lezing begint om 20.00 uur; de kerkdeuren gaan open om 19.30 uur. De avond zal rond 22.15 uur afgelopen zijn. Het boek Nieuwe vrijdenkers zal deze avond ook te koop zijn.

World Press Photo-winnares Carla Kogelman

 

 foto: Sonja Liebhart  

presenteert haar nieuwe fotoboek

In 2012 heeft Amersfoortse fotografe Carla Kogelman op uitnodiging van het jeugdtheaterfestival Szene Bünte Wähne in Oostenrijk een fotodocumentaire gemaakt over Waldviertel, het stukje platteland tussen Wenen en Tsjechië. "Op het geven moment kwam ik in contact met Sonja, Hannah en Alena in het plaatsje Merkenbrechts. Op dat moment begon de serie ICH BIN WALDVIERTEL en heb ik Hannah en Alena zeven jaar in ontwikkeling gevolgd."

Na diverse fotoprijzen was de Amersfoortse fotografe Carla Kogelman klaar om een fotoboek van de serie te maken. Om dit te kunnen bekostigen is ze een crowdfundingsactie gestart. 

De feestelijke lancering van I am Waldviertel vindt plaats op zondag 18 november om 15.00 uur, op de eerste verdieping van onze boekhandel. Na afloop van de presentatie zal Carla Kogelman haar boek signeren. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De toegang is gratis. Het is een staande receptie; mocht dat bezwaarlijk zijn dan kunt u een zitplaats reserveren. Er zijn beperkt zitplaatsen, dus wees er dan snel bij.

 

op zondag 18 november


Na afloop van de presentatie zal Carla Kogelman haar boek signeren. De prijs is € 45,00.

 

Nieuw! Op 17 september verschenen

De groene stad

Redmond O'hanlon

€ 18,99
Van Congo naar Almere – op het oog is het een onwaarschijnlijke stap, maar wie de geest van een ontdekkingsreiziger heeft, weet overal iets interessants te vinden. Vanaf zijn balkon, met uitzicht op een continu verrassende natuur, vertelt Redmond O’Hanlon in De groene stad vol verwondering en met zijn bekende Engelse gevoel voor humor over wat hij tijdens een tweejarig verblijf in Almere heeft ontdekt. Of hij nu over mammoeten, reuzenneushoorns of holenberen schrijft, over scheepswrakken op de Zuiderzee of verbazingwekkende nieuwe architectuur, alles heeft zijn belangstelling. Hij volgt de revolutie die in en rond deze polderstad plaatsvindt: van de nieuwe natuur in de Oostvaardersplassen tot de gewaagde plannen om van Almere een groene stad te maken, een voorbeeld voor een leefbaarder wereld.

Verschijnt 25 september, reserveer nu!

De clan van de Rode Vos

John Flanagan

€ 18,99
Na vijf jaar wachten is het er eindelijk: het dertiende deel in de immens populaire Grijze Jager-serie, en John Flanagans terugkeer naar de wereld van de Grijze Jager overtreft alle verwachtingen! Met De clan van de Rode Vos keert bestsellerauteur John Flanagan terug naar de wereld van de Grijze Jagers. Twee favoriete personages uit de serie, Will en Maddie, die we kennen uit De koninklijke leerling en De jacht op het schaduwdier, hebben een pittige missie voor de boeg. De clan van de Rode Vos staat bekend om hun conservatieve opvatting dat vrouwen niet op de troon horen, en vormt een ernstige bedreiging voor het voortbestaan van het koninkrijk van Araluen… John Flanagan Na vijf jaar wachten heeft John Flanagan eindelijk het dertiende deel in De Grijze Jager-serie voltooid. Van de eerdere delen zijn al meer dan 1,2 miljoen exemplaren verkocht en ook de Broederband-serie is een wereldwijd succes; de boeken worden inmiddels uitgegeven in meer dan twintig landen. Met De clan van de Rode Vos overtreft John Flanagan opnieuw alle verwachtingen!
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris