Welkom bij boekhandel Veenendaal in Amersfoort

Op deze website geven wij onze tips, kinderboekentips en tips voor Young Adultlezers. Het is mogelijk om de meeste boeken direct te bestellen, te reserveren of zelfs thuis te laten bezorgen. Hiervoor hoeft u alleen maar op de titel te klikken. Wij wensen u veel plezier met rondkijken.

 

 

Pui1

 

Wat we lezen

In de winkel vraagt men regelmatig: "Wat lees jij nu?" Natuurlijk vertellen wij dat graag en wij hebben ook een speciale pagina waarop u kunt zien wat wij lezen. Kijk rustig rond en leer zo onze diverse en persoonlijke smaken kennen.

World Press Photo-winnares Carla Kogelman

 

 foto: Sonja Liebhart  

presenteert haar nieuwe fotoboek

In 2012 heeft Amersfoortse fotografe Carla Kogelman op uitnodiging van het jeugdtheaterfestival Szene Bünte Wähne in Oostenrijk een fotodocumentaire gemaakt over Waldviertel, het stukje platteland tussen Wenen en Tsjechië. "Op het geven moment kwam ik in contact met Sonja, Hannah en Alena in het plaatsje Merkenbrechts. Op dat moment begon de serie ICH BIN WALDVIERTEL en heb ik Hannah en Alena zeven jaar in ontwikkeling gevolgd."

Na diverse fotoprijzen was de Amersfoortse fotografe Carla Kogelman klaar om een fotoboek van de serie te maken. Om dit te kunnen bekostigen is ze een crowdfundingsactie gestart. 

De feestelijke lancering van I am Waldviertel vindt plaats op zondag 18 november om 15.00 uur, op de eerste verdieping van onze boekhandel. Na afloop van de presentatie zal Carla Kogelman haar boek signeren. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De toegang is gratis. Het is een staande receptie; mocht dat bezwaarlijk zijn dan kunt u een zitplaats reserveren. Er zijn beperkt zitplaatsen, dus wees er dan snel bij.

 

op zondag 18 november


Na afloop van de presentatie zal Carla Kogelman haar boek signeren. De prijs is € 45,00.

 

Nieuw! Op 16 oktober verschenen

De antwoorden op de grote vragen

Stephen Hawking

€ 19,99
Het laatste boek van professor Stephen Hawking 'Heerlijk boek.' DWDD 'Een prachtig eerbetoon aan een fantastische wetenschapper en een laatste kijk in zijn unieke geest.' New Scientist 'Een uitzonderlijk genie.' The Guardian   Hoe is alles begonnen? Is er intelligent leven elders in het heelal? Kunnen we de toekomst voorspellen? Bestaat er een God? Wat zit er in een zwart gat? Zijn tijdreizen mogelijk? Zullen we overleven op aarde? Moeten we de ruimte koloniseren? Zal kunstmatige intelligentie slimmer worden dan wij? Hoe geven wij de toekomst vorm? De wereldberoemde wetenschapper en bestsellerauteur Stephen Hawking laat ons zijn laatste ideeën over de grootste vragen van het universum na in dit briljante, postuum uitgegeven werk.

Verschijnt 18 oktober, reserveer nu!

Bevrijding

Elizabeth Jane Howard

€ 24,99
In ‘Bevrijding’, het vierde deel van Elizabeth Jane Howards serie ‘De Cazalets’, is de oorlog voorbij, maar voor de Cazalets is het leven er niet per se makkelijker op geworden. Rupert moet weer wennen aan het burgerbestaan in Engeland. Zijn vrouw Zoë en hij koesteren allebei een ongemakkelijk geheim. Louise zit vast in een liefdeloos huwelijk en is naarstig op zoek naar een uitweg, terwijl Clary en Polly volwassen worden in een wereld die voorgoed is veranderd. Ondertussen moeten hun ouders beslissen waar ze in Londen gaan wonen en breekt voor Edward het uur van de waarheid aan ten aanzien van zijn huwelijk. En op de achtergrond valt het Engelse wereldrijk uit elkaar.
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris