Welkom bij boekhandel Veenendaal in Amersfoort

Op deze website geven wij onze tips, kinderboekentips en tips voor Young Adultlezers. Het is mogelijk om de meeste boeken direct te bestellen, te reserveren of zelfs thuis te laten bezorgen. Hiervoor hoeft u alleen maar op de titel te klikken. Wij wensen u veel plezier met rondkijken.

 

 

Pui1

 

Wat we lezen

In de winkel vraagt men regelmatig: "Wat lees jij nu?" Natuurlijk vertellen wij dat graag en wij hebben ook een speciale pagina waarop u kunt zien wat wij lezen. Kijk rustig rond en leer zo onze diverse en persoonlijke smaken kennen.

Peuters only

Voorleesontbijt

Bookstoreday!

April: maand van de filosofie

April is de maand van de filosofie. Dit jaar is het thema: Verbeelding en macht. In het kader hiervan zal Amersfoortse filosoof Onno Zijlstra een lezing geven getiteld : Verbeelding, "een in de diepten van de menselijke ziel verborgen kunst". De lezing is gebaseerd op zijn nieuwe boek Een zekere twijfel : inleiding in de westerse filosofie, wat op deze avond feestelijk gepresenteerd wordt. De lezing vindt plaats op zaterdag 14 april in de Lutherse Kerk, Langestraat 61 te Amersfoort.

Lezing door filosoof Onno Zijlstra

Een zekere twijfel
In zijn nieuwe boek Een zekere twijfel behandelt Zijlstra essentiële vragen in de filosofie. Wat kan ik weten? Wat moet ik doen? Wat mag ik hopen? Wat is de mens? Het zijn vragen van de grote filosoof Immanuel Kant, waarop we wellicht nooit een definitief antwoord vinden, maar die ons ook niet loslaten. Een zekere twijfel werpt er licht op, aan de hand van de ideeënrijkdom van filosofen uit de westerse geschiedenis. Omdat de antwoorden vaak opvallend uiteenlopen, worden we uitgedaagd mee te denken en positie te kiezen. De rake tekeningen van Rudy Simon komen daarbij goed van pas. Het boek zal op de avond van de lezing gepresenteerd worden, en is vanaf dat moment verkrijgbaar voor € 24,90.

op 14 april in de Lutherse kerk

De lezing van Onno Zijlstra wordt aangeboden door boekhandel Veenendaal en uitgeverij Damon, en  vindt plaats in de Lutherse kerk, Langestraat 61 te Amersfoort. De avond begint om 20.00 uur; de kerkdeuren zijn open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, maar plaatsen moeten van tevoren gereserveerd worden bij boekhandel Veenendaal, Langestraat 33 te Amersfoort.  Na afloop is er gelegenheid het glas te heffen op het nieuwe boek, en het te laten signeren door Onno Zijlstra.

 

In het Nieuws

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 16 t/m 22 maart 2018

Bewaren

Kinderboek van de Week

Ineke van Nispen tipt elke donderdag
een kinderboek van de week

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris