Welkom bij boekhandel Veenendaal in Amersfoort

Op deze website geven wij onze tips, kinderboekentips en tips voor Young Adultlezers. Het is mogelijk om de meeste boeken direct te bestellen, te reserveren of zelfs thuis te laten bezorgen. Hiervoor hoeft u alleen maar op de titel te klikken. Wij wensen u veel plezier met rondkijken.

 

 

Pui1

 

Wat we lezen

In de winkel vraagt men regelmatig: "Wat lees jij nu?" Natuurlijk vertellen wij dat graag en wij hebben ook een speciale pagina waarop u kunt zien wat wij lezen. Kijk rustig rond en leer zo onze diverse en persoonlijke smaken kennen.

Gouden Stropwinnaar Willem Asman signeert

 

 

 

Thrillerauteur Willem Asman heeft met zijn boek Enter de Gouden Strop gewonnen voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar. Het boek is volgens de jury geschreven "in een tempo dat je naar adem laat happen".

op zaterdag 16 juni 14.30-15.15 uur

Willem Asman is zaterdag bij ons te gast om de 3 delen uit zijn REBOUND-trilogie te signeren.

zijn 3 thrillers uit de Rebound-serie!

 

 

 

Enter is het eerste deel van de REBOUND-trilogie. Deel 2, Erroris inmiddels ook verschenen. Het derde en laatste deel, Exit, verschijnt 14 juni. Alle drie de delen zijn hiermee in één jaar verschenen.

juni: tentoonstelling

Marnix Niemeijer:

“Eind 2012 raakte onze oudste dochter voor het eerst in een psychose. Na een opname van enkele maanden in het UMC Utrecht werd zij ontslagen en ging het geruime tijd goed. Midden 2014 kreeg zij een tweede psychose. Een opname van zes maanden volgde. Voor haar en ons gezin waren beide periodes verwarrende en diep rakende gebeurtenissen. In de periode na de tweede opname heb ik een achttal gedichten geschreven naar aanleiding van de opname van onze dochter.

van originele illustraties

Marcel Verbrugge:

"Dit voorjaar vertrouwde Marnix mij zijn gedichten over zijn
dochter toe. Hij zocht beelden bij zijn woorden, hij zocht gehoor 
bij zijn verhaal, zijn wens om woorden en beelden 
dienstbaar te maken. 
Als iets mijn ziel raakt voel ik mij verbonden."

uit Opname van opzij

 

De acht gedichten hebben beeldend kunstenaar Marcel Verbrugge geïnspireerd tot het maken van zo’n zeventig tekeningen. Tekeningen met een ziel. Twee tekeningen maken onderdeel uit van de dichtbundel Opname van opzij, die  eind 2017 is verschenen. 
Een reeks van zeven tekeningen vergezelt de gedichten in deze expositie.

zaterdag 7 juli 14.00-15.30 uur:

Willem Dieleman komt bij ons lekkere pannenkoeken bakken en vertellen over zijn Pancake Adventures.

verse pannenkoeken van Willem Dieleman

Een millennial vindt betekenis in het leven door een heel bijzondere draai te geven aan zijn reizen.

 

Na zijn studie worstelt Willem Dieleman met het verlangen naar een groots en meeslepend leven. Hij ruilt Amsterdam in voor Istanbul om vandaaruit over land oostwaarts te reizen door Georgië Armenië, Iran, Dubai, Pakistan en India. Zijn reis zit vol avontuur en bijzondere ontmoetingen, en toch verlangt hij naar zijn onmogelijke liefde en spiegelt hij zich steeds aan succesvolle generatiegenoten.

Dieleman zoekt naar meer betekenis in zijn leven en zijn reizen, en merkt dat hij met zijn grootmoeders recept voor pannenkoeken veel blijdschap verspreidt. Zo kwam hij tot Pancake Adventures, een organisatie die tot doelstelling heeft de wereld met elkaar een beetje leuker te maken.

en smullen van zijn verhalen!

Willem Dieleman zal op zaterdag 7 juli tussen 14.00 en 15.30 uur pannenkoeken komen bakken op zijn gasstelletje en vertellen over zijn boek Pancake Adventures, het inspirerende reisverslag van zijn zoektocht naar zingeving door echt contact. Hij zal zijn boek ook signeren.
 
De toegang en de pannenkoek zijn gratis.

zondagmiddaggesprek met schrijver Arie Kok

 

 

 

over zijn nieuwe roman Zoete zee

 

Een vissersdorpje, rustiek gelegen aan het water. Heerlijk om doorheen te dwalen, maar wat schuilt er achter de pittoreske geveltjes van de vissersfamilies?

In Zoete zee vertelt Arie Kok het verhaal van een gesloten gemeenschap met haar eigen tradities en overtuigingen. Het is ook het verhaal van een binnenzee, de ontwikkeling, de gevaren, de afsluiting en inpoldering en de gevolgen daarvan voor de mens.

Op zondagmiddag 8 juli wordt Arie Kok geïnterviewd over de achtergronden van zijn roman door blogger en radiomaker Roelof Meijer. Het tweegesprek start om 13.30 uur. Daarna zal Arie Kok voorlezen tot ongeveer 14.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot vragen stellen en het boek Zoete zee te laten signeren.

 

 

op 8 juli van 13.30 tot 14.00 uur

Het gesprek vindt plaats op de eerste verdieping van de boekhandel. U kunt vooraf een zitplaats reserveren. Dit kan in de winkel, maar ook via Facebook en email. De toegang is gratis.

 

 

wegwijs in de voedingsjungle

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris