Bsd _logo _date _141x 200

Op 29 april 2017 is het Independent Bookstore Day, de internationale feestdag om het bestaan van de onafhankelijke boekhandel te vieren. Dit is het eerste jaar dat de Nederlandse boekhandels meedoen. Daarom leggen we 29 april de rode loper uit, zijn er speciale uitgaven te koop en vinden er bijzondere optredens plaats.

Golfbreker Radio live!

 

 

Golfbreker Radio in de boekhandel


Vanaf 9.00 uur is er al live uitzending van Golfbreker Radio vanaf de eerste verdieping. Vanaf 9.30 uur is de winkel open. Roelof Meijer en Erik van Venetië zijn tot 14.00 uur live met hun radioprogramma Actueel aanwezig in de boekhandel.

 

Golfbreker radio is via Youtube live te beluisteren: 


 

 

Poephout

Lezing door Amersfoortse historicus Alex Engbers


Van 10.00 uur tot 11.00 uur is er op de eerste verdieping een lezing:  


Poephout, over de emigratie van duizenden arme Duitsers, Fransen en Nederlanders naar de Wolga.
Alex Engbers heeft hierover de roman Poephout geschreven. In de lezing vertelt Engbers over de historische achtergronden van zijn verhaal.

 

 

BSD_logo _date

Tijdstip: 11.15 uur, eerste verdieping

Ontvangst van Jennifer, een van de drie Ode aan de Boekhandel-schrijvers.
Ze wordt geïnterviewd door Erik en Roelof van Golfbreker Radio.

Luisterlunchbuffet

Cover Ik Heb Een Verhaal

Luisterlunchbuffet: ik heb een verhaal voor je

Tijdstip: 12.00-13.00 uur, eerste verdieping

Vier bewoners van de regio Amersfoort vertellen in telkens 10 minuten hun bijzondere verhaal. Voor de luisteraars is er een lunchbuffet. Er is ook een tentoonstelling met foto’s van Sanne Kabalt en Elise Schouman uit het bijbehorende boek.

BSD_logo _date

Remco Reiding

Interview met Remco Reiding door Roelof en Erik van Golfbreker Radio


Tijdstip: 13.00-13.30 uur, eerste verdieping


Journalist en onderzoeker Remco Reiding komt vertellen over zijn nieuw te verschijnen boek Hier rust…, verhalen achter de grafstenen op begraafplaats Rusthof en over zijn boek Kind van het Ereveld.         

 

Costa Banana, olé!

Meet & greet met kinderboekenschrijver Jozua Douglas


Tijdstip: 13.30-14.30 uur, begane grond


Alle kinderen vanaf 8 jaar kennen toch Jozua Douglas? En anders weten ze niet wat ze missen! Hij is de bedenker van de leukste 1 aprilgrappen, drager van de leukste overhemden en natuurlijk schrijver van onder andere De verschrikkelijke badmeester en de serie Costa Banana.

 

 

Alleen op Bookstore Day

Specials


Op de begane grond is een tafel ingeruimd voor specials. Dit zijn exclusieve uitgaven, gesigneerde publicaties en dagdeals. Alleen op Bookstore Day te koop!

Grabbelton

Vreselijke haast? Doe dan snel een graai naar onze leestips in de grabbelton bij de voordeur. Misschien is er dan toch even tijd om binnen te bladeren in het betreffende boek.

woensdag 30 mei: Japan-avond

 

Ben je ook gek op Japanse literatuur? Kom dan naar de Schwob-avond over Japanse literatuur van vóór Murakami, op 30 mei. Ivo Smits, hoogleraar Letteren en culturen van Japan aan de Universiteit Leiden zal dan spreken over Japanse literatuur van vóór Murakami. De entree is € 7,50; plaatsen kunnen gereserveerd worden in boekhandel Veenendaal. De avond vind plaats in de Lutherse kerk, en wordt ingeleid door Alexandra Koch, beleidsmedewerker van het Nederlands Letterenfonds.

Naast Murakami, die ongekend populair is, zijn er meer Japanse schrijvers die aanleiding bieden om literatuur uit Japan verder te leren kennen. Jun’ichirō Tanizaki bijvoorbeeld, een van de grote auteurs van de afgelopen eeuw. Van hem is nu een fraaie bundel novellen verschenen in de vertaling van Jos Vos. Deze bundel De brug der dromen wordt het startpunt voor deze avond.
   Ook wordt Het jachtgeweer van Yasushi Inoue besproken. Hij wordt de 'onbekendste grootste schrijver uit Japan' genoemd. En tenslotte Junpei Gomikawa, die de hartverscheurende en tegelijk hartverwarmende dubbelvuistdikke oorlogsroman Menselijke voorwaarden schreef. Verlangen naar intimiteit en vrijheid, en het verwerken van teleurstellingen, onmacht en trauma zijn de rode draden die deze werken met elkaar verbinden. Japanse literatuur blijkt behalve subtiel vooral eerlijk en ook rauw te kunnen zijn.

Over Schwob
Er zijn belangrijke boeken die we niet kennen, waar we niets over horen of lezen, die niet verkrijgbaar zijn in het Nederlands. Schwob.nl is een website voor deze vergeten of onontdekte boeken. Daarnaast is het een regeling voor (nog) onvertaalde literatuur uit alle windstreken. Met dit initiatief wil het Nederlands Letterenfonds de nieuwsgierigheid naar vertaalde literatuur verbreden en de kwaliteit en diversiteit van de literatuur in Nederlandse vertaling stimuleren.
   Schwob heeft de steun van vertalers in en uit het Nederlands, buitenlandse uitgevers en redacteuren, onderzoekers, lezers en critici. Zij zijn bereid hun kennis over deze essentiële literatuur te delen met lezers, en introduceren op de website en in een maandelijkse nieuwsbrief onbekende talenten en meesterwerken uit alle windstreken.

 

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris