Tip van Hilda

Is er leven op Mars?

Jon Agee

€ 12,99

Wat denken jullie? Voor alle toekomstige astronauten... En vergeet dan niet een chocoladetaartje mee te nemen! 5+

Tip van Hilda

De zweetvoetenman

Annet Huizing

€ 19,95

Stel, je doet je schoenen uit in de bibliotheek en je hebt zweetvoeten: kun je dan een boete krijgen? Of je fiets is gestolen en je ziet 'm de volgende dag ergens anders staan: mag je 'm dan terug stelen? De Nederlandse rechtspraak wordt in dit schitterende boek op een heldere manier inzichtelijk gemaakt. Voor kinderen vanaf tien jaar, maar zeker ook voor volwassenen. Eén rechtszaak per dag zou ik willen adviseren en u heeft een leuke winter!

Tip van Jessica

En toen De Stijl

Joost Swarte

€ 14,99

Om te vieren dat dat De Stijl 100 jaar geleden door Theo van Doesburg werd opgericht, heet striptekenaar Joost Swarte een prentenboek gemaakt over deze kunststroming. Mooi, en geschikt voor jong en oud!

Tip van Hilda

Niets gebeurd

Mark Janssen

€ 14,95
Wat gebeurt er eigenlijk op een doodgewone dag? Tsja, niet veel volgens Niek en Saar in dit boek: ze doen een handstand, zwemmen wat, zien een paar vogels. Maar verder gebeurt er niets. Alhoewel...
Het allereerste eigen prentenboek van Mark Janssen is prachtig! Fantastische, dromerige tekeningen laten een heel ander beeld zien van die doodgewone dag. Die handstand bijvoorbeeld is namelijk wel boven op het hoofd van een tijger!  Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is, dichtte K. Schippers ooit, en hoe toepasselijk is deze zin op dit prentenboek. Of zoals onze knuffelbeer Dorus zegt: is het leven saai? WELNEE! Geniet van dit boek! 3+

Tip van Hilda

Heb jij misschien Olifant gezien?

David Barrow

€ 13,99

Heb jij Olifant gezien? Ikke niet...

Wat een geweldig prentenboek is dit! En ook al koopt u het niet, kom het dan vooral even bekijken bij ons: TE LEUK!!

 

Tip van Hilda

Serafina en de zwarte mantel

Robert Beatty

€ 14,99

Wie durft? 

Griezelen is het thema van de Kinderboekenweek dit jaar en met dit boek veranderen we onze boekhandel nu al langzaam in een spookhuis. 1899, we zijn op landgoed Biltmore, waar Serafina met haar vader in de kelder woont. Een man met een zwarte mantel dwaalt 's nachts door de gangen, kinderen verdwijnen...

Eng, spannend en bloedstollend GOED! 9+

Alleen op de wereld

Hector Malot

€ 24,95

Verkozen tot mooiste boekomslag van 2016! Mocht u dit prachtige boek kopen of krijgen, dan gun ik u een gure wind om het huis, sneeuwvlokken dwarrelend voor de ramen en een paar vrije dagen om met of zonder kind(eren) onder te duiken in de wereld van vondeling Rémi. Kent u hem nog? Deze klassieker is nu prachtig geïllustreerd door Charlotte Dematons, die zelf ter inspiratie Rémi’s route door Frankrijk heeft afgelegd. Weercode rood, zakdoeken klaarleggen en (voor)lezen maar!

Tip van Lisette

Alaska

Anna Woltz

€ 14,99
Parker is niet langer het baasje van haar superlieve hond Alaska. Haar kleine broer bleek allergisch voor honden, daarom moest haar kameraadje weg. Ze mist haar hond verschrikkelijk. Dan, na vier maanden, ziet ze Alaska opeens op het schoolplein. Ze is de hulphond geworden van een jongen uit haar klas, die niet echt lief is voor het dier. Ze wil Alaska terug.

Tip van Heleen

Verhalen uit de Heksenkeet 1 : Een pittig soepje

Femke Dekker

€ 9,99

Olivia ( 5 jaar) mocht in de Kinderboekenweek zelf een boek uitzoeken en koos zelfverzekerd Een pittig soepje. Zo'n vrolijk heksje op het omslag, daar zit vast een fijn voorleesverhaal aan vast! Ademloos heeft ze geluisterd naar dit gekke, spannende en verrassende verhaal  en riep toen het uit was: Oh, ik wou dat dit verhaal nooit stopte! Ook voor degene die mag voorlezen een originele heksenbende.

Tip van Heleen

Het grote Rintje voorleesboek

Sieb Posthuma

€ 22,50

Dit boek is mijn lievelingsboek van Sieb, en hopelijk van heel veel kinderen die deze avontuurlijke verhalen voorgelezen krijgen!
Rintje is LIEF en LEUK.

Tip van Heleen

Kijk! Twee zijn gelijk

Britta Teckentrup

€ 11,95

Wat een mooi, lief en leerzaam zoekboek is dit! MET vrolijke versjes. Voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar leuk om samen te lezen, en zoeken natuurlijk!

Tip van Hilda

Kom uit die kraan!

Tjibbe Veldkamp

€ 13,95
Op een dag loopt Bart de bouwplaats op. Hij rijdt met de wals, met de cementwagen en beklimt de hijskraan. Oei, dat mag toch niet? En dat is toch veel te gevaarlijk?

Een spannend prentenboek met een verrassend einde, tenminste als je niet goed genoeg naar de tekeningen kijkt...
Helemaal goed!

Tip van Hilda

Lampje

Annet Schaap

€ 16,99

Eindelijk gelezen! En de recensenten hebben gelijk: dit boek is PRACHTIG! 9+

Tip van Hilda

Eilanddagen

Gideon Samson

€ 14,99
Aah, hoe mooi maakt Gideon Samson in dit boek de eerste verliefdheid voelbaar! Hij gebruikt de jij-stijl en dat is even wennen, maar na twee bladzijden ben je met Jakob op een Grieks eiland en word je samen met hem verliefd op Puck en op Michális en wens je samen met hem dat deze vakantieweken nooit voorbij zullen gaan.
Vergeet dit boek niet mee te nemen op vakantie! Of je nu naar Griekenland gaat of niet, lees het! 9+

Tip van Hilda en Heleen

Timo en de oppasninja

Lisa Boersen

€ 13,99
Geen betere oppas dan je eigen oma, toch? Maar wat als zij haar knie breekt en wekenlang plat moet liggen? Dan bel je gewoon een oppasbureau en laat een oppasninja overkomen. En hij smeert je boterhammen toch op een heel andere manier....
Wat een heerlijk, knotsgek vrolijk kinderboek is dit, voor de liefhebbers van Dummie de Mummie! 7+

Tip van Hilda en Mabel

Doodgewoon

Bette Westera

€ 25,95

Winnaar Woutertje Pieterse Prijs 2015 en Zilveren Griffel 2015
Er is een kans dat ik u in de winkel al ooit gewezen heb op de poëziebundel Aan de kant, ik ben je oma niet! Sylvia Weve heeft voor haar collageachtige illustraties uit dit boek in 2013 de Gouden Penseel gekregen. Geen griffel, zelfs geen zilveren, voor de gedichten van Westera. Gemiste kans, vond ik, want wat zijn ze prachtig: zo raak, zo mooi, zo natuurlijk, zo menselijk. Verhalen van ouderen in een verzorgingstehuis, op de ene pagina staat een anekdotische voorstelling van het leven nu. Op de pagina erna staat van dezelfde oudere een verhaal uit het verleden.
Nog meer kippenvel kreeg ik van Westera's nieuwe poëziebundel Doodgewoon. Dood hoort bij het leven, is dus doodgewoon en dat laat Westera zien, of beter nog, horen. Alle verschijningsvormen van doodgaan komen aan de orde en worden in rake zinnen beschreven. Of het nu om de dood van een huisdier gaat, of om bijvoorbeeld zelfmoord: Westera laat je achter met kippenvel. Diepe buiging voor haar kunst om zo te kunnen dichten! Prachtig vormgegeven ook. Kortom: een boek dat iedereen thuis moet hebben staan, zowel prachtig voor kinderen als voor volwassenen. En volgend jaar dan een Gouden Griffel?

Tip van Hilda en Mabel

De mysterieuze zolder

Neal Shusterman ; Eric Elfman

€ 9,99

Wat een geweldig verhaal is dit!
Een nieuw huis met een enorme zolder vol met ouderwetse apparaten met geheimzinnige krachten. Bijvoorbeeld een bandrecorder die na het opnemen niet laat horen wat er gezegd is, maar wat er gedacht werd. Of zo'n ouderwetse filmcamera die niet een foto maakt wat je door het venstertje ziet, maar laat zien wat er op die plek over 24 uur zal gebeuren. Vreemd. Wat is hier aan de hand? Wie heeft dit bedacht? En waarom willen die mannen in nette pakken die apparaten zo graag?
We gaan het niet verklappen, sorry! Behalve dan dat Nikola Tesla echt bestaan heeft. Lees dit boek!
Deel 2: De raadselachtige ruimte is gelukkig ook uit!

Tip van Jessica, Hilda, Mabel en Elsebeth

Het kleine theater van Rebecca

Rebecca Dautremer

€ 34,50

Soms komt er een boek binnen dat je opent en waarbij het liefde op het eerste gezicht is. Dit is zo'n boek. Geen tekst, alleen maar honderden prachtige illustraties van Rebecca Dautremer die uitgesneden zijn, elkaar overlappen en zo een prachtige 'voorstelling' geven. Dit boek moet je niet beschrijven met woorden, maar zien en ondergaan.

Tip van Lisette

Spijkerzwijgen

Simon van der Geest

€ 14,99

Vonkie, een meisje van twaalf, gaat een week bij haar opa op de boerderij logeren, omdat het thuis even niet zo goed gaat tussen haar ouders. Ze vindt ‘t maar saai met zo’n oude man en dan die eindeloze, stille weilanden, niets te beleven.
Maar Vonkie is nieuwsgierig en eigenwijs en door de verhalen van haar opa over vroeger belandt ze al snel in een spannend en mooi avontuur. Het boek wegleggen gaat lastig: je wilt weten wat er ooit gebeurd is.

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 22 december 2017 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris : 19