Tips van medewerkers

In de winkel treft u verschillende boeken aan die voorzien zijn van een wikkel. Op deze wikkels staan aanbevelingen van onze medewerkers. De boekentips zijn heel gevarieerd, en zijn gebaseerd op de persoonlijke smaak van de verschillende medewerkers. Geen Top tien van de bestverkochte boeken, maar eigenzinnige en verrassende keuzes waar u zich door kunt laten inspireren.

Ook hebben wij tips voor de Young Adult lezers en Kinderboekentips.

 

Tip van Heleen

In alle steden

Aukelien Weverling

€ 19,99

Wat heeft Aukelien Weverling met de hoofdpersoon Bennie een onvergetelijk personage toegevoegd aan het rijtje literaire helden. Met zijn drank als beste vriend beweegt hij zich blijmoedig door het leven vol verwachtingen. Ten aanzien van studie, werk, liefde en vriendschap laat hij zich niet kennen, ook al lijken de kaarten allang geschud. In een roes van beneveling lees je zijn leven als was je er zelf bij! Weergaloos gedaan, en dit boek hoort op alle literaire shortlists thuis.

Tip van Manon & genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2017

Selma

Carolijn Visser

€ 19,99

Carolijn Visser is volgens mij de beste Nederlandse auteur van reisliteratuur. In 1982 reisde ze al door China, toen het land nog van de buitenwereld afgesloten was. Nu vertelt ze het levensverhaal van Selma, een joodse die lange tijd als enige Nederlandse in de Maoistische heilstaat woonde. De troosteloze sfeer van die ellendige tijd weet Visser prachtig te beschrijven. Uitgaande van feitelijke informatie weet ze heel precies het menselijk drama van alle betrokkenen te beschrijven, waardoor het meer wordt dan een spannend verhaal. De repercussies van verknipte regimes op generaties mensenlevens worden zo gruwelijk duidelijk.  

Tip van Anouk

Het huis van de namen

Colm Tóibín

€ 21,99

Weer een fantastische herschrijving van een oude Griekse tragedie. Ik kan zo een hele lijst maken van wat  deze roman zo mooi maakt: de sobere, maar nooit droge stijl, het wisselend vertelperspectief, Tóibíns eigen toevoegingen. Maar het zijn vooral de overtuigende personages die het verhaal dragen. Wat voor gruwelijkheden er ook gebeuren, het verhaal gaat in eerste instantie over de mensen, hun emoties en hun drijfveren.

Tip van Elsebeth

Hoe ik talent voor het leven kreeg

Rodaan Al Galidi

€ 15,00

Asielzoeker Rodaan Al Galidi mocht niet werken, niet naar school, en geen Nederlands leren. Wat hij had was een gitaar. Hij ontmoette een achtjarig meisje dat gitaarles wilde. In ruil leerde ze hem Nederlandse woorden. Daarmee dichtte hij. Wat ervoor en erna gebeurde (krankzinnig veel) beschreef hij in dit unieke, confronterende, lichte en zware boek.

Tip van Manon

De acht bergen

Paolo Cognetti

€ 19,99

Een prachtige roman over vriendschap, lot, en de invloed van het landschap van je jeugd. Keer je terug, of ga je nooit weg? En als je kiest, wat is deze keuze dan waard? Belangrijke vragen waar de bergen misschien het antwoord op weten. 

Tip van Lisette

Kolja

Arthur Japin

€ 22,50

Arthur Japin is toch wel een meester in 't vertellen. Hij neemt je mee in het verhaal rond de dood van Tsjaikovski en laat een wereld voor je opengaan.

Tip van Elsebeth

De schotse Marsen

Rory Stewart

€ 24,99

Rory Stewarts vader (89 jaar) is de Britste Brit denkbaar, en Rory zelf kan er ook wat van. In De Schotse Marsen beschrijft hij de geografische en culturele erfenissen van Groot-Brittannië, in het grensgebied tussen Schotland en Engeland. Mooi!

Tip van Heleen

Wie het mooist valt

Sara Novic

€ 19,99

Over de Joegoslavische burgeroorlog wist ik beschamend weinig, maar na het lezen van dit boek ben ik wel wat wijzer geworden over de complexiteit ervan. De tienjarige Ana maakt het mee, en doet verslag hoe haar vrienden, familie en dorpsgenoten de oorlog tegemoet gaan, ondergaan en voor wie het overleeft de oorlog moeten zien te verwerken. Kun je een oorlog verwerken? Na tien jaar in Amerika doorgebracht te hebben besluit Ana voor het eerst terug te gaan naar Kroatië, in de hoop haar verleden daarna te kunnen laten rusten. Zo ingetogen, zo gevoelig, zo ernstig, zo ongelooflijk mooi geschreven heb ik als lezer zelden een oorlog meegemaakt. Het mooiste boek van 2017? Grote kans.

Tip van Manon

Lichte jaren

Elizabeth Jane Howard

€ 17,50

De voorname familie Cazalet wordt gevolgd tijdens de vakanties op haar familielandgoed, waar men onderling al het nodige met elkaar te stellen heeft, maar zich ook ongemakkelijk voelt onder de  sociale en politieke veranderingen in aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. Howard weet waar ze het over heeft: ze put uit haar eigen geschiedenis. Tijdens het lezen dringt de vergelijking met Downton Abbey, de eindeloos voortdurende tv-serie, zich op. Maar als Downton Abbey de zak patat is waar je zo nu en dan naar kunt verlangen, dan vormen de Cazalets een groots literair diner waar alle gangen tegelijk worden opgediend, en waar je met smaak en aandacht eindeloos van kunt genieten. Op naar de volgende eetafspraak, ofwel deel 2, dat in oktober in Nederlandse vertaling zal verschijnen.

 

Tip van Heleen

Het land

Aukelien Weverling

€ 10,00

Op mild cynische toon observeert Betje de wurgende zekerheden van het boerenbestaan. Scherpzinnig, bij vlagen poëtisch en in trefzekere eigen stijl. Wat een leesverrassing om met deze schrijfster kennis te maken!

Tip van Mabel

Mooie meisjes

Karin Slaughter

€ 12,50

Heerlijk! Weer een op zichzelf staand boek van Karin Slaughter. Wat kan die vrouw toch goed en spannend schrijven!

Tip van Elsebeth

Komt een paard de kroeg binnen

David Grossman

€ 19,99

Een stand-up comedian keert zich binnenstebuiten en ondersteboven en raast zo zijn pijnlijke verleden in. Dit geweldige en keiharde boek kreeg de Man Booker Prize voor beste vertaling - naar het Engels - van buitenlandse literatuur. DE NEDERLANDSE VERTALING IS OOK PRACHTIG!

Tip van Heleen

De mensengenezer

Koen Peeters

€ 19,99

Een Vlaamse Heart of darkness! Bedwelmend proza, met filosofisch spirituele bespiegelingen. De schrijver heeft het verhaal over pater Remi, geboren en opgegroeid op het platteland in de Vlaamse Westhoek prachtig vormgegeven door de hoofdstukken af te wisselen tussen heden en verleden. Geïnterviewd door een student die zijn afstudeerproject eindelijk eens wil afronden, reis je als lezer mee naar Vlaanderen ten tijde van de Eerste wereldoorlog en naar het koloniale Congo, en volg je ook de reis die de student maakt naar het Congo van nu. Ondertussen is het volop genieten van de rijke inzichten die pater Remi de lezer geeft.

Tip van Manon

Alle vogels

Koos van Zomeren

€ 49,99

 

Meer dan 800 pagina's over vogels... zelfs Koos van Zomeren moest er even over denken of hij wel zoveel van zijn "vogelstukjes" wilde bundelen. Gelukkig heeft hij dat gedaan. Resultaat: een overweldigende verzameling prachtige stukken over vogels en mensen, en wat ze voor elkaar betekenen. Geschreven door de journalist met de meest poëtische pen die ik ken. En als kers op de veelgelaagde taart ook nog eens schitterende, kalligrafische portretten van vogels door kunstenaar Erik van Ommen.

Tip van Heleen

Wie (niet) reist is gek

Ap Dijksterhuis

€ 15,00

Wat een geruststelling dit boek! En het fijne is, je kunt ook nog gelukkiger worden van reizen. Dus mijn motto vanaf nu is: waarom niet? 

Tip van Mabel en Ton

Enter

Willem Asman

€ 19,99

Heerlijk boek dat smaakt naar meer! Gelukkig komen er nog 2 delen.

Tip van Heleen

Speeldrift

Juli Zeh

€ 15,00

Wat een tomeloze ideeënroman! Een veelomvattend boek over twee overmoedige pubers die hun 'speel'drift tot het uiterste verdedigen en ver daar voorbij.. Juli Zeh is een auteur die nauwlettend in de gaten gehouden moet worden met haar bijzonder prikkelende oeuvre!

Tip van Elsebeth

Het purperen land

Edna Ferber

€ 19,99

Sinds haar moeders dood reist Selina met haar vader mee. Zijn beroep is gokker, en overal waar hij werkt zet hij Selina op school. Dan wordt hij geraakt door een niet voor hem bedoelde kogel. Het is 1888, Selina is 19 jaar en erft een envelop vol dollars en 2 diamanten. Ze vindt werk als onderwijzeres in een kolonie Nederlandse boeren onder Chicago. Tijdelijk, denkt ze. Dit boek is een bekroonde klassieker met af en toe Austen- en Tsjechov-waardige schetsen. Geestig en slim!

Tip van Mabel

Wees onzichtbaar

Murat Isik

€ 24,99

Prachtig geschreven coming-of-age verhaal. (Turks) gezin gaat in de jaren tachtig in de Bijlmer wonen. Los van het gezinsverhaal (dominante vader, zich wegcijferende moeder en twee opgroeiende kinderen) lees je ook over de opkomst en vooral de ondergang van de Bijlmer.
De hoofdpersoon is er een die familie van je wordt!

Tip van Elsebeth

De bekeerlinge

Stefan Hertmans

€ 19,99

Elfde eeuw, Rouen: de ouders van Vigdis Adelaïs verbieden de liefde tussen hun dochter en de Joodse David. Het stel vlucht en vindt een schuilplaats in Monieux. Twintigste eeuw: in een Egyptische synagoge wordt een, door de rabbijn van Monieux geschreven, aanbevelingsbrief voor Vigdis ontdekt.

Stefan Hertmans woont in Monieux, en probeert Vigdis’ leven te reconstrueren aan de hand van allerlei historische teksten, reizen en verhalen uit het dorp over de Joodse gemeenschap die daar ooit was. De aandacht waarmee hij dit doet is ontroerend.

 

Tip van Heleen

Buys

Willem Anker

€ 25,00

Wat een RUIG levensverhaal van en over de Hollander Buys in het Kaapse veld. Een uiterst sfeervol tijdsdocument over de markante Buys tussen christenen, kolonisten, Duitsers, Fransen, kaffers, Bengalen, Hottentotten en Bosjesmannen. Een bijzondere stem spreekt tot ons uit een ver verleden!

Tip van Anouk

De dingen die we verloren in het vuur

Mariana Enriquez

€ 21,99

Wauw, wat een meesterlijke verhalen!

Heel subtiel trekt Mariana Enriquez je onder in de levens van haar personages, die als maar vreemder, ongrijpbaarder en soms ronduit eng worden. Tot je als lezer bijna verslagen achterblijft en je afvraagt wat er nou eigenlijk zojuist gebeurt is.

Precies de juiste hoeveelheid spanning, precies de juiste hoeveelheid diepgang.

Tip van Heleen

De dood van Murat Idrissi

Tommy Wieringa

€ 16,99

Na het lezen van dit verhaal over de wanhopige poging van Murat Idrissi om in Europa te komen sta ik er nog meer bij stil hoe weinig we weten van de mensen om ons heen die hun geluk zoeken in de westerse wereld. Heel indringend maar prachtig beschrijft Tommy Wieringa hoe de twee jonge vrouwen in dit drama verzeild raken, en ook voor het leven getekend zijn. Een urgent boek!

Tip van Mabel en Ton

De jager

Tom Wood

€ 10,00

Spannend, snel en sympatiek. Dat geldt niet alleen voor de huurmoordenaar in deze titel, maar voor het hele boek. Dit is echt zo'n boek waarvan je hoopt dat er minimaal 1x per jaar een nieuw deel van uitkomt.

Tip van Manon

Wil

Jeroen Olyslaegers

€ 19,99

Een literaire roman over België in de Tweede Wereldoorlog, dan denk je al snel aan Hugo Claus’ magistrale boek Het verdriet van België. Al bij de eerste bladzijden van dit boek bekroop mij hetzelfde genoegen: wat een overrompelend taalgebruik, wat een personages, wat een verwikkelingen en tweeslachtigheden. De held uit dit meesterwerk vertelt zijn verhaal, jaren na die oorlog, en je mag als lezer zelf je conclusies trekken. Zoals dat hoort bij echte literatuur over goed en kwaad, toen en nu.

Tip van Anouk

Bright Air Black

Vann, David

De eeuwen oude mythe van Medea opnieuw verteld door David Vann. Geen heks, geen tovenarij, geen magie, maar het verhaal van een echte vrouw, in de bronstijd, in een vroege Griekse samenleving. Een vrouw van vlees en bloed, bereid om tot het uiterste te gaan om iets te bereiken in de wereld, meedogenloos in haar liefde en haar wraak. In Vanns prachtige stijl van korte zinnen, soms slechts woorden, word je meegevoerd in haar gedachten en ervaringen. Op deze manier worden de oude verhalen nooit saai!

(De Nederlandse vertaling, Klare lucht zwart, is vanaf 20 april verkrijgbaar)

Tip van Anouk

Het begin van het voorjaar

Patricio Pron

€ 21,99

Op zoek naar een oude filosoof wiens werk hij wil vertalen, reist de jonge Argentijn Martínez door Duitsland. De man lijkt echter onvindbaar. Beetje bij beetje verzamelt Martínez brokjes informatie. Maar wat is waar, wat niet? Hoe ontrafel je een geschiedenis die bestaat uit feiten, leugens, verhalen en onvolledige of gefabriceerde herinneringen? Het verhaal van de filosoof is zo ongrijpbaar als de geschiedenis van zijn land. En die ongrijpbaarheid wordt weerspiegeld in de prachtige fragmentarische stijl van de auteur.

Tip van Hilda

Hier ben ik

Jonathan Safran Foer

€ 24,99

"...We leven in deze wereld, de einige plek waar we kunnen leven..."

Geworstel met het alledaagse leven, verstofte rituelen, hoe te leven als Amerikaanse Jood, geweldige dialogen: Foer dendert weer binnen. MOOI!

Tip van Mabel

Het achtste leven (voor Brilka)

Nino Haratischwili

€ 34,99

Zou het echt zo zijn dat ik op vrijdag 13 januari het mooiste boek van 2017 al gelezen heb? Dit boek ziet er niet alleen prachtig uit, de inhoud is zo mogelijk nog mooier. Ruim 100 jaar Georgische geschiedenis door de ogen van één familie. Ondanks Sowjet-Unie, Ijzeren gordijn en perestrojka met humor be- en geschreven in prachtige zinnen. Niet schrikken van het aantal pagina's want eigenlijk zijn het er te weinig.
Ik ben heel benieuwd wat de rest van 2017 op boekengebied te bieden heeft, maar voorlopig is dit de favoriet van het jaar al!

Tip van Manon & winnaar Biografieprijs & winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs

Cécile en Elsa, strijdbare freules

Elisabeth Leijnse

€ 29,95

Dit is verhalende geschiedschrijving van de bovenste plank, over decennia cultureel en intellectueel leven in Nederland en Frankrijk. Een keer lezen is niet genoeg, alleen al vanwege de interessante voetnoten en de vele afbeeldingen. 

Leijnse heeft voor dit boek de Erik Hazelhoff Biografieprijs 2016 ontvangen.

En hoera, nu ook de Libris Geschiedenis Prijs 2016 gewonnen!

Tip van Heleen

Ons soort mensen

Juli Zeh

€ 24,99

Het schijnbaar idyllische plattelandsdorp Unterleuten verandert door de komst van een windmolenpark in een dorpsgemeenschap vol roddels, argwaan, berekenende vriendschappen en misverstanden met verregaande gevolgen! Ik heb zelden zo'n tragikomische dorpskroniek gelezen waarbij alles zeer plezierig uit de hand loopt voor de lezer... En ook nog eens beschreven met een verrukkelijk gevoel voor humor. Dit boek is mijn supertip voor deze winter!

Tip van Heleen

Laatste boot naar Sint-Helena

Ron Moerenhout

€ 19,99

Wat een heerlijk tot de verbeelding sprekende reis naar Sint-Helena! Je hoeft niet overal zelf naar toe om het reizen te beleven. Dit verslag van Ron Moerenhout is daar een goed voorbeeld van: avontuurlijk, enthousiasmerend en informatief terwijl je lekker in je luie stoel kan blijven zitten!

Tip van Manon & winnaar Herman de Coninckprijs 2017

Zing Zing

Peter Verhelst

€ 15,00

Zo mooi, de gedichten van Peter Verhelst. Elke zin zoekt, en jij zoekt mee. En elke zoektocht kun je overnieuw doen: je vindt telkens nieuwe onzekerheden. Poëzie, dat is het. Verhelst heeft met deze bundel de Herman de Coninckprijs 2017 gewonnen, en de Publieksprijs voor het mooiste gedicht. En dat gedicht staat op pagina 10 van de bundel.

Tip van Heleen

Het ding om je hals

Chimamanda Ngozi Adichie

€ 12,50

Na het lezen van de schitterende roman Amerikanah werd ik natuurlijk nieuwsgierig naar andere boeken van deze schrijfster. Eigenlijk had ik deze verhalenbundel klaarliggen om mee te nemen op vakantie, maar ik ben toch stiekem al begonnen.... tsja en dan blijkt elk verhaal zo groots te zijn! Heel knap hoe Adichie met relatief weinig woorden hele werelden weet op te roepen. Emigratie, cultuurverschillen, familiebanden en vrouwen die moeten vechten voor emancipatie, daar is nog lang niet alles over geschreven!

Tip van Anouk

Nutshell

McEwan, Ian

Als een nog ongeboren Hamlet zit de verteller met zijn oor tegen zijn moeders buik gedrukt. Hij hoort haar en haar geliefde de moord op zijn vader beramen en probeert de implicaties voor zichzelf te overzien. Haat, liefde, wraak en machteloosheid worstelen om voorrang en dit alles gaat samen met prachtige observaties over de wereld die hij kent van gesprekken en podcasts, maar nog niet zelf ervaren heeft.

De mooiste Shakespeare herschrijving die ik dit jaar (vier tot nu toe) gelezen heb.

Tip van Heleen

Helden van de grens

Dave Eggers

€ 15,00

Dave Eggers verrast iedere keer weer met zijn onderwerp voor een boek! Zeer geloofwaardig verplaatst hij zich deze keer  in een vrouw die met haar twee kinderen op reis gaat naar Alaska. Op de vlucht voor gevaren die niet zo makkelijk te omschrijven zijn. Een avontuurlijke zoektocht naar een kalmer heden op persoonlijk vlak, waarbij ook haar kinderen een moedige rol krijgen toebedeeld. Schitterend beschreven: er is moed voor nodig om naar geluk te zoeken.

Tip van Heleen

Blindelings

Kris Van Steenberge

€ 19,95

Na het onvergetelijke, krachtige debuut Woesten denk je al snel dat een auteur maar één beste boek kan schrijven... Niets is minder waar! Met zijn tweede roman verrast hij weer met een Vlaams leesgenoegen. Wat een taalvirtuoos is er aan het woord! Onderschat de 'artistieke' moeder niet, of de 'afwezige' vader, of de 'zorgzame' hulpverleenster. Maar vooral de zoon... die vanaf de eerste bladzijde de toon zet, en je weet: dit kan niet goed aflopen!

Tip van Mabel

Dark Matter

Blake Crouch

€ 19,99

Speculatieve thriller? Volgens mij is dit gewoon hele spannende, goed geschreven én uitgewerkte, pure Science Fiction! 

Tip van Mabel

Weg zonder genade

John Hart

€ 19,99

Wat een thriller.. vanaf dat ik begon te lezen werd ik een verhaal ingezogen waarbij er steeds een: Neeee, echt.. en een Nou ja zeg.. in mij op kwamen. Telkens als je denkt, oh het zit zo, blijkt het toch anders te zijn. Een tornado van puzzelstukjes die een fantastisch boek zijn.

Tip van Heleen

De eenzame postbode

Denis Thériault

€ 17,99

Wat een zeldzaam LIEF verhaal is deze zoektocht van de postbode naar klein geluk. Een hartveroverende ode aan de verbeelding. Een geschikt cadeautje voor bijna iedereen!

Tip van Mabel

Magycker 1 - De Klauw

Adrian Stone

€ 19,99

Wat een heerlijk fantasy verhaal en wat ga ik me verheugen op de volgende delen. Adrian Stone heeft een wereld geschapen met humor, spanning en avontuur. Ik wist inmiddels dat Nederland een paar hele goede fantasyschrijvers had, dus eigenlijk schaam ik me dat ik nog nooit iets van Adrian Stone gelezen heb. Daar gaat absoluut verandering in komen!

Tip van Manon

Moresnet

Philip Dröge

€ 19,99

Het jaar is nog niet halverwege, maar dit boek is al een goede kandidaat voor mijn "boek van het jaar". Een bijna letterlijk meeslepende biografie over de hoogst intelligente, hyperactieve, onvermoeibare en hartstochtelijke natuurvorser en wetenschapper Alexander von Humboldt. Geen wonder dat hij zoveel schrijvers, dichters, wetenschappers, vrijheidsstrijders en politici heeft geïnspireerd. Als u maar 1 boek mee mag nemen op vakantie, stop deze dan in de koffer en u kunt op reis.

 

Tip van Heleen

De meisjes

Emma Cline

€ 9,99

Het ultieme zomervakantieboek! Broeierig, spannend en zeer goed geschreven! Wat is er gebeurd in die zomer van 1969 in Californië? Voor degene die zich nog de impact herinneren van Donna Tartt met het boek De verborgen geschiedenis.... Nu is daar ineens Emma Cline met De meisjes.

Tip van Manon

De uitvinder van de natuur

Andrea Wulf

€ 39,99

Dit boek is een goede kandidaat voor mijn "boek van het jaar 2016". Een bijna letterlijk meeslepende biografie over de hoogst intelligente, hyperactieve, onvermoeibare en hartstochtelijke natuurvorser en wetenschapper Alexander von Humboldt. Geen wonder dat hij zoveel schrijvers, dichters, wetenschappers, vrijheidsstrijders en politici heeft geïnspireerd.

 

Tip van Heleen

Het smelt

Lize Spit

€ 22,95

Hoeveel boeken zijn er niet al geschreven over tobberige jeugdjaren, heftige vriendschappen en stugge relaties tussen ouder en kind? Ik heb zelden zo'n beklemmend boek gelezen als dit verhaal over Eva en haar vrienden, het turbulente gezinsleven waarin ze probeert stand te houden en de hartverscheurende ontknoping... Langzaam maar zeker voel je de wurggreep toenemen naarmate het verhaal vordert. Heftig boek! U bent gewaarschuwd. 

Tip van Mabel

Een fractie van het

Steve Toltz

€ 15,00

Ik las dit boek in 2008. Wat heb ik genoten van de Deans! Het verhaal van een zoon en zijn getikte vader én het verhaal van 2 broers, waarvan de liefste de meest gehate man van Australie wordt en de criminele de meest geliefde. Humoristisch, filosofisch en briljant!
En nu eindelijk weer herdrukt, en eind november wordt (eindelijk) zijn nieuwe boek verwacht: Moeras.

Tip van Lisette en Elsebeth

Onder de mensen

Mathijs Deen

€ 19,99
Een jonge boer, wonend in een eenzame boerderij achter de Waddendijk, besluit een contactadvertentie te zetten. Een vrouw uit Amsterdam reageert en al snel trekt ze bij hem in. Hoe reageren zij beiden op hun nieuwe leven? Een mooi en ingetogen verhaal met prachtig beschreven scènes. Collega Elsebeth geeft dit boek ook 5 sterren: "Een man, een vrouw, een boerderij. Wat kan daar nou helemaal mis gaan. Weinig.... toch?"

 

Tip van Elsebeth

Brieven uit Genua

Ilja Leonard Pfeijffer

€ 21,50

In Brieven uit Genua vertelt Pfeijffer over zijn leven, van vroege jeugd tot 2-11-2015, en probeert dat zo eerlijk mogelijk te doen. Op 10 bladzijden over voetbal en een paar groviteiten over vrouwen na, heb ik me buitengewoon vermaakt. Overigens verklaarde Pfeijffer op 1-4-2016 dat hij na dit boek niet meer zal schrijven. Hij gaat werken als kok in Genua.

Tip van Lisette

Ver weg van het stadsgewoel

Thomas Hardy

Een jonge, zelfstandige en zorgeloze vrouw neemt de boerderij van haar oom over.
Ze weet zich goed staande te houden in de mannenwereld van boeren en rentmeesters. Tot drie mannen verliefd op haar worden en zij met één van hen trouwt.
Hele rake beschrijvingen van karakters en situaties met zinnen die je hardop of twee keer leest.
Meesterlijk!

 

Tip van Mabel

De verborgen universiteit 3 De stad van de alchemist

Natalie Koch

€ 24,95

Op dit boek heb ik jaren moeten wachten. Het is deel 3 van een van de beste series die ik gelezen heb. <i>De verborgen universiteit trilogie</i> vergelijk ik nog wel eens als een soort kruising tussen <i>De verborgen geschiedenis</i>en <i>Harry Potter</i>. Het gaat alleen veel meer over de ethiek van de magie. Over de vraag wat goed en wat slecht is. En is dat wel zo zwart/wit? Deze serie gaat over mensen, vriendschappen, familiebanden, filosofie en nog veel meer. Natalie Koch bewijst voor mij dat Nederlandstalige Fantasy absoluut niet onderdoet voor buitenlandse. <br>
<b>En ze komt bij ons in de winkel signeren! Op zondag 6 maart mag ik haar eerst interviewen (om 14.00 uur) en daarna signeert ze haar boeken. Kijk hier voor meer informatie.</b>

Tip van Heleen

De psychiater en het meisje

Erik Rozing

€ 12,50

Een meesterlijk drama, verteld met een lichtvoetigheid en zelfspot van jewelste. Maar heel, heel liefdevol.         Alsof een stand-up comedian zijn persoonlijke verhaal vertelt, en de hoofdrolspelers gewoon zichzelf zijn.  Edgar als de psychiater in opleiding die toch ook trekjes heeft van een patient in de dop, zijn onnavolgbare patiënte Stella die hem er elke keer aan helpt herinneren dat liefde juist geen grenzen heeft, en het meest ontroerende in het hele verhaal is de oma van Edgar. Wat een karakter! Het moet wel heel raar lopen wil ik dit jaar nog een beter boek lezen dan De psychiater en het meisje!

Tip van Mabel

Voor wie ik heb liefgehad

Marcel Vaarmeijer

€ 17,99

Na het lezen van De gloriedagen van Walter Gom ben ik fan van Marcel Vaarmeijer geworden. In zijn nieuwe boek, Voor wie ik heb liefgehad, verteld hij een prachtig verhaal, gebaseerd op het leven van zijn moeder. Het is het verhaal van een oude vrouw die wil verdwijnen. Een bevriende verpleger leest haar dagboeken voor en zo lezen wij de geschiedenis van haar leven. En wat een leven heeft ze gehad...
(Mijn vriend wist niet wat hem overkwam, toen hij me op een ochtend met dit boek ontroostbaar huilend aantrof, terwijl ik alleen maar 'Dit is zooooo mooi, het is zo erg, en zo mooi' kon brabbelen.)

Tip van Heleen

Honolulu King

Anne-Gine Goemans

€ 12,50

Dit boek is voor mij echt een literaire verrassing! Een groots en meeslepend verhaal over vrijmetselarij, de nog altijd gespannen verhoudingen tussen Hardy, eigenaar van een Indische toko, en alles wat riekt naar Japan en de Japanners, en de magnifieke vriendschap tussen de Honolulu Kings. De schrijfster strooit met geweldige dialogen, fraaie wendingen in het verhaal en beschrijft met veel mededogen personages van vlees en bloed. 

Tip van Mabel

De harpij

A.N. Ryst

€ 24,50

Dit is het mooiste boek wat ik in 2015 gelezen heb. Een magisch epos wat begint met 2 vechtende engelen die daardoor op de aarde vallen. We volgen hun avonturen, evenals die van een aantal andere hoofdpersonen, waarna alle verhalen als een prachtige puzzzel in elkaar valt en je na het lezen van het einde even sprakeloos bent. Wat een magnifiek verhaal!

Tip van Ton

Nimmerthuis

Laird Hunt

€ 19,99

Een weerzinwekkend boek over de rol van een soldaat in de Amerikaanse Burgeroorlog. De verrassende hoofdpersoon geeft een vreemde draai aan het verhaal. Boeiend geschreven.

Tip van Anouk

Einde verhaal / End of Story

Philibert Schogt

€ 19,99

Lees dit boek zowel voor het goede verhaal als voor de interessante constructie!

Aan de ene kant het verhaal van Johan, vertaler, die voor hij met pensioen gaat besluit nog een grote opdracht aan te nemen. Aan de andere kant dat van John, gepensioneerd vertaler, die begint zijn memoires op te tekenen. Johan en John zijn twee kanten van dezelfde persoon.
De twee verhalen (Nederlands en Engels) vullen elkaar perfect aan en tonen hoe de taal (of talen) waarin je opgroeit je wereld en leven vormen.

Tip van Mabel

Lud-in-de-Mist

Hope Mirrlees

Is een fantasy boek uit 1926 leuk? Jazeker! Dit tijdloze verhaal is nog steeds heel actueel. De verslavende vruchten uit het Feeënijk zorgen voor veel onrust in het stadje Lud. Dit boek is een inspiratie geweest voor vele (fantasy) schrijvers.

Tip van Lisette

Peyton Place

Grace Metalious

€ 19,99

Bij ‘Peyton Place’ denk je al snel aan de soapserie uit de jaren ‘60 en niet aan het boek waarop de serie is gebaseerd. Door een recensie in de Volkskrant begreep ik dat je de serie en het boek eigenlijk niet met elkaar kunt vergelijken. En inderdaad, niks brave, zoete soap maar een grimmig en vilein verhaal met prachtige karakters.

Tip van Manon

De thibaults deel

Roger Martin du Gard ; Rogier Martin du Gard

€ 49,99

Een grootse roman over Frankrijk aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Het is een roerige tijd, met veel veranderingen in de sociale en morele structuur van het land, waarin twee bourgeois-broers ieder hun eigen weg kiezen. Met schitterende karakterschetsen en een indringend tijdsbeeld brengt Martin du Gard het fin de siècle tot leven, zoals geen andere Franse auteur dat ooit gedaan heeft. Er is geen woord teveel in deze meeslepende en vuistdikke roman.
Tip van Manon

 

Tip van Manon

De thibaults deel

Roger Martin du Gard ; Rogier Martin du Gard

€ 49,99

Wat een prachtig vervolg op het eerste deel! Nu je de hoofdpersonen hebt leren kennen is deel twee gewijd aan hun discussies over de (wereld)politiek, hun persoonlijke drijfveren, de sociale verhoudingen en de zwarte schaduw die over Europa glijdt: de Eerste Wereldoorlog. Hoe te denken en te handelen met dit mogelijke, wellicht verschrikkelijke vooruitzicht? Al die stemmen van al die verschillende persoonlijkheden, met elkaar in gesprek zonder elkaar werkelijk te kunnen overtuigen, geven een schitterend beeld van de grote Europese culturen aan de rand van de geopolitieke afgrond. En de geschiedenis houdt voor niemand halt.

Tip van Ton

De laatste vier dagen van Paddy Buckley

Jeremy Massey

€ 17,50

Heerlijk vakantieboek. Spannend verhaal, liefdesgeschiedenis en zwarte komedie ineen. Dit staat op de achterflap en is in ieder opzicht terecht. Ik heb dit boek in één adem uit gelezen.
Tip van Ton.

Tip van Mabel

Recht van de Radch (deel 1)

Ann Leckie

€ 24,99

Eindelijk weer eens echte goeie Science Fiction! Dit geweldige debuut heeft inmiddels al vele internationale prijzen gewonnen (en terecht!) Het is het verhaal van Breq, die vroeger ruimteschip was, en nu alleen een lichaam. Je leest over vroeger, toen zij velen was, en over het heden, nu zij alleen is. En ze is nu uit op wraak!

Tip van Mabel

De vlinder en de storm

Walter Lucius

€ 12,50

Na het lezen van dit boek kan je alleen maar hopen dat er nog heel veel delen komen. Met de vaakgemaakte vergelijking:de Nederlandse Stieg Larsson ben ik het eigenlijk ook wel eens.

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris