033-fotostad -het -leven -gaat -door _2


In het kader van het festival 033Fotostad zullen er van 18 september tot en met 15 oktober in boekhandel Veenendaal foto’s worden geëxposeerd van de Amersfoortse fotograaf Pauli Gerritsen, met als thema: Nepal, een half jaar na de aardbeving.

Nepal na de aardbeving
Het onderliggende thema is hoe de mensen in Nepal leven met de gevolgen van de aardbeving in april en mei 2015, en hoe ze omgaan met het vaak geringe perspectief wat ze hebben om er binnen een redelijke termijn weer bovenop te komen. Toen ze zag dat 2 maanden na de aardbevingen de meeste aandacht en hulp al  weer was verdwenen, wilde ze via de fotografie de gevolgen voor Nepal weer onder de aandacht brengen. Pauli is getroffen door de veerkracht van de mensen en dat wil ze het liefste laten zien.

Pauli

Fotograaf Pauli Gerristen
Pauli Gerritsen fotografeert al meer dan 25 jaar. De meeste foto’s heeft ze gemaakt in Nepal, waar ze vanaf 1990 regelmatig reizen organiseert en begeleidt. Door haar vele contacten met de lokale bevolking heeft ze diverse projecten in het onderwijs en gezondheidszorg helpen uitvoeren. In 1992 heeft ze hiervoor de Stichting Madat Nepal (http://www.madatnepal.nl/ ) mede opgericht. Pauli’s foto´s zijn altijd een belangrijk hulpmiddel geweest in de ondersteuning van subsidie-aanvragen van de stichting. In 2012 heeft de stichting een boek uitgebracht over 20 jaar ervaring met hulpprojecten in Nepal, waarin veel van haar foto’s opgenomen zijn.

Drie jaar geleden heeft ze zich met haar man Rob aangesloten bij Fotokring Eemland in Amersfoort, om zich verder in de fotografie te ontwikkelen. Verschillende foto´s hebben prijzen ontvangen. Eén daarvan is de door de Fotobond (regio Utrecht/’t Gooi) bekroonde fotoserie ‘Verloren perspectief’ en deze serie heeft daarmee een nominatie voor Foto Nationaal 2016 gekregen. Deze serie van vijf foto’s wordt ook in boekhandel Veenendaal getoond. Verder zullen er nog enkele foto’s te zien zijn die de aanpassing van de Nepalezen laten zien aan de nieuwe omstandigheden na de aardbeving.

033Fotostad

De expositie is van 18 september tot en met 15 oktober te zien op de eerste verdieping van boekhandel Veenendaal. Het is onderdeel van het tweejaarlijkse Amersfoortse festival 033Fotostad. Meer informatie hierover vindt u op http://www.033fotostad.com/

 

 

 

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris