Kijk ook eens op onze speciale Young Adult Facebook pagina.

Tip van Mabel

The Lunar Chronicles #1. Cinder

Marissa Meyer

€ 15,00

Oude sprookjes opnieuw en totaal anders verteld. Deel één van de Lunar Chronicles is een verrukkelijke parodie op Assepoester. Heel modern (Assepoester is een cyborg) volgt het verhaal voor een groot deel het klassieke sprookje. Maar helaas (nog) geen happy end. Dat wil zeggen... de serie gaat gelukkig door: deel twee - Scarlet - is intussen verschenen: ik lees door!

Tip van Mabel

Kronieken van de onderwereld 1 - Stad van Beenderen

Cassandra Clare

€ 12,50

OK, ik ben misschien erg laat met deze serie begonnen. Maar had er al veel over gehoord en dacht: Ik kijk wel na deel 1 of ik verder wil... en nu ben ik verslaafd! Dit zijn echt boeken die je achter elkaar door wilt lezen! Alles zit erin: schaduwjagers, demonen, weerwolven, vampiers. elfen, vriendschap, liefde, familie, het kwaad en noem maar op! 

Tip van Ella

Er is geen vorm waarin ik pas

Erna Sassen

€ 15,99

Wordt dit ons boek van 2017???

 

Ella (Boekhandel Veenendaal): "Door haar prachtige schrijfstijl wil ik zelf gaan schrijven."

Thomas de Veen (NRC): "...Het taalgevoel van Erna Sassen is bijna verbijsterend...."

Jaap (Jaapleest.nl): ".... Erna Sassen is de puberfluisteraar bij uitstek..."

Lezen dus!!

Tip van Hilda

De afstand tussen jou en mij

Marina Gessner

€ 17,50

Is een Young Adult-roman over een meisje dat wandelt wel spannend? JAZEKER!
McKenna loopt in haar eentje de Appalachian Trail, 3.500 kilometer dwars door de ruige Appalachen in de Verenigde Staten. Geschatte wandeltijd: 6 maanden.  Dat is voor mij al spannend genoeg. Noodweer, smartphone kapot, beren en nare mannen op het pad. Gelukkig ontmoet ze de knappe Sam;-) Maar als ik opgelucht wil ademhalen, de eindstreep is in zicht, gebeurt er natuurlijk wat...
Niet wandelen dus, maar dit boek lezen!

Tip van Hilda

Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld

B. Albertalli

€ 17,50
Dit boek gaat over een superbelangrijk onderwerp, staat in het buitenland op alle 'Book-of-the-year'-lijstjes, oreo's spelen een grote rol EN HET IS FANTASTISCH! Wat een heerlijk verhaal en wat een lieve jongen is Simon!

Tip van Hilda, Lisette en Jessica

De zee zien

Koos Meinderts

€ 13,99

Of u nu 15+, 30+ of 75+ bent, dat maakt neit uit: Dit boek is een literair juweeltje!

Tip van Hilda, Jessica en Mabel

Ik geef je de zon

Jandy Nelson

€ 18,99

Het lezen van dit boek voelt een beetje alsof je een regenboog hebt opgegeten. Het verhaal gaat over Jude en Noah. Jude is stoer en Noah is een dromer. Ze zijn een tweeling en absoluut onafscheidelijk totdat er iets gebeurt waardoor ze compleet uit elkaar groeien. We zijn het er hier allemaal over eens: een fantastisch, origineel boek, waarin de emoties je om de oren vliegen. Team Veenendaal Favourite.

Tip van Hilda

De onverwachte held van kamer 13B

Teresa Toten

€ 15,95

Adam lijdt aan een dwangneurose die zijn leven volkomen in beslag neemt. Tijdens een bijeenkomst van een praatgroep met lotgenoten, ontmoet hij Robin en is meteen stapelverliefd op haar. Dwangneuroses en verliefdheid, niet echt een makkelijke combinatie. En dan stelt de psycholoog ook nog voor om de rol van een superheld aan te nemen. Maar hoe moet je in deze situatie de held uithangen?

Mooi gedaan! Vol humor, goed geschreven, en bovenal geeft Toten een goed beeld hoe het is om met dwangneuroses te moeten leven.

Tip van Hilda

De honden

Allan Stratton

€ 16,95

Cameron en zijn moeder zijn al jaren op de vlucht voor zijn vader. Elke keer als hij hen vindt, verhuizen Cameron en zijn moeder en beginnen ze opnieuw. Maar de plek waar ze dit keer terecht komen, is anders. Een plek vol geheimen.
Schijn bedriegt - of toch niet? Deze zin op de kaft geeft het verhaal goed weer. Ziet Cameron geesten? Worden zijn angsten hem teveel? Verbeeldt hij zich te veel? Of toch niet? Een bloedstollende jeugdthriller!

Tip van Hilda en Jessica

Zwarte zwaan

Gideon Samson

€ 15,99

Je hebt van die boeken die in je hoofd blijven spoken: Zo goed, zo spannend, zo belangrijk. Dit is er één!

Tip van Mabel

Een weeffout in onze sterren Filmeditie

John Green

€ 7,50

Indrukwekkend! Of het nu voor volwassenen is of voor young adults, dit is een boek dat een litteken achterlaat.
Hazel is een terminale kankerpatiënt wiens leven nog wat gerekt wordt door een nieuw medicijn. Ze ontmoet Gus, die zijn kanker overleefd heeft, maar wel een been is kwijtgeraakt. Tussen deze twee hoofdpersonen bloeit een prachtig liefdesverhaal op. Een rauw geschreven boek, vol humor en liefde, waar ik aan het einde een traantje weggepinkt heb.

Tip van Mabel, Jessica en Hilda

Gesplitst

Neal Shusterman

€ 16,95

Bijzonder en wreed verhaal over een toekomst waar abortus niet meer bestaat. Ouders kunnen wel hun kind tussen de 13 en 18 jaar afstaan voor hergebruik. Het verhaal volgt 3 (ontsnapte) splitsers, maar heeft vele lagen. Belangrijke vraag: Waar zit de ziel en het bewustzijn eigenlijk?

Tip van Jessica

Saeculum

Ursula Poznanski ; U. Poznanski

€ 19,95

Van tijd tot tijd ontdek je een boek dat je verrast. Zo ook Saeculum. Wat is dit een gruwelijk spannend boek! Ik kon het niet wegleggen tot ik wist hoe het mysterie in elkaar stak. En omdat pas aan het eind duidelijk wordt hoe het zit, heb ik het dus in één keer uitgelezen. Stalen zenuwen? Lees maar als je durft!

Tip van Jessica, Hilda, Mabel, Manon en Heleen

Een mens is genoeg

Els Beerten

€ 15,99

Al jaren kijken we uit naar een nieuw boek van Els Beerten. Allemaal willen we de hemel is voor ons nog steeds één van de mooiste YA-romans. Nu is daar Eén mens is genoeg.
Totaal anders is deze roman van haar. In prachtig Vlaams sleept ze je mee in het leven van Juliette. Juliette droomt ervan zangeres te worden maar na het overlijden van haar vader, gaat het mis en sluit ze zich af van de wereld. Vanuit drie verschillende personen vertelt Beerten hoe een leven gebroken wordt en hoe moeilijk het is om het vervolgens weer op te bouwen. Verpletterend!

Tip van Hilda

Bunkerdagboek

Kevin Brooks

€ 17,50

Een jongen wordt opgesloten in een betonnen gebouw: zes kamers, geen deuren, geen ramen. Er is alleen een lift waarmee eenmaal per dag eten naar beneden wordt gebracht. Na hem volgen nog vijf slachtoffers. Wie is de ontvoerder, wat wil hij? We komen het niet te weten....
Kevin Brooks schrijft geweldige boeken, maar gaat hij met dit gruwelijke Bunkerdagboek niet te ver? Topboek, maar alleen voor lezers die dit echt aandurven!

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris