oktober

Kinderboekenweek met als thema: Reis mee!

woensdag 2 oktober 2019

Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema 'Reis mee!'. Het Kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Anna Woltz en heet 'Haaientanden'. Dit boekje krijgt u cadeau bij besteding van €12,50 aan jeugdboeken. Bij Venstra worden een aantal activiteiten georganiseerd met betrekking tot de Kinderboekenweek. Hou hiervoor de agenda en website in de gaten.

Meer informatie

Voorlezen met Adri, Kitty & Francis

vrijdag 11 oktober 2019

Voorlezen is leuk en belangrijk!

Daarom lezen wij iedere vrijdagochtend voor uit de leukste kinderboeken. Wie zijn wij? Wij zijn Adri, Kitty en Francis en elke vrijdag om 10:30 uur is één van ons  te vinden op de kinderafdeling. Luister je mee naar de verhalen? Gezellig!

Meer informatie

Lezers & Schrijver: Ontmoet en groet Yvonne Jagtenberg

vrijdag 11 oktober 2019

Yvonne Jagtenberg komt op vrijdag11 oktober naar boekhandel Venstra! Zij schreef onder andere 'Mijn wonderlijke oom', wat dit jaar bekroond werd met het Gouden Penseel.

Meer informatie

Mark Wanninkhof speelt jazz

zaterdag 12 oktober 2019

Jazzpianist Mark Wanninkhof speelt elke zaterdag vanaf 12.30 uur diverse stukken van onder meer, Gershwin, Ellington en andere grootheden

Meer informatie

Schrijven in de boekhandel | Cursus creatief schrijven met Querido Academie

maandag 14 oktober 2019

De Querido Academie organiseert opleidingen en cursussen op het gebied van boeken schrijven: van beginnend niveau tot (ver) gevorderd. De cursus Creatief Schrijven 1: Intro gaat vanaf september in verschillende boekhandels verspreid over het land van start. En het leukste is: je kunt de cursus gaan volgen bij onze boekhandel Libris Venstra in Amstelveen!

Meer informatie

Lezers & Schrijver: Els Kloek over thema 'Hij/Zij' (maand van de Geschiedenis)

maandag 21 oktober 2019

Els Kloek, bedenkster en samenstelster van het Vrouwenlexicon/1001 vrouwen, komt spreken over het project en de enorme diversiteit van prestaties en reputaties die al die vrouwenlevens, van de vroegste tijden tot nu, aan ons laten zien. Daarbij zal ze ook aandacht besteden aan vrouwen uit de regio. 
Toegang 7,50 inclusief koffie/thee.

Meer informatie

Lezers & Schrijvers: De Kunstmeisjes over Nieuwe Nuances in het Cobra Museum

dinsdag 29 oktober 2019

Op dinsdag 29 oktober komen de Kunstmeisjes een lezing geven in het Cobra Museum. Zij besteden in de lezing speciaal aandacht aan de tentoonstelling Nieuwe Nuances, over de vrouwen rondom Cobra.

Meer informatie

Lezers & Schrijvers: lezing Marieke van Delft en Reinder Storm over 'De geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten'

woensdag 30 oktober 2019

Marieke van Delft & Reinder Storm, makers van het boek 'Geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten' komen een lezing geven. De kaarten laten zien wat er in de loop der eeuwen is veranderd, maar tegelijk wat ongewijzigd is gebleven. Daardoor krijgt dit verhaal een heel bijzondere actualiteit: wij maken deel uit van die geschiedenis, elke dag. 
Toegangsprijs: 7,50 euro incl. koffie/thee

Meer informatie

Poëziecafé met thema Hij/Zij

donderdag 31 oktober 2019

Kom lekker luisteren of draag voor uit eigen werk. Op deze laatste dag van de maand van de geschiedenis zijn alle poëzieliefhebbers uitgenodigd om te komen luisteren naar elkaars werk in het Poëziecafé. Met het thema Zij/hij daagt het Poëziecafé jullie uit om de onderbelichte rol van vrouwen in onze geschiedenis om te zetten in poëzie.

 

Meer informatie

november

Schaken met Pegasus Amstelveen

zaterdag 2 november 2019

Schaakvereniging Pegasus Amstelveen organiseert elke 1e zaterdag van de maand: schaken bij boekhandel Libris Venstra, van 10:30 tot 12.00 uur. Zowel buiten als binnen.

 

Meer informatie