april

Poëzie café

donderdag 20 april 2017

Lezers, schrijvers, luisteraars: verenigt u!

Maandelijks organiseren wij samen met Boekhandel Libris Venstra een Poëzie Café. Tijdens deze avonden kunt u een eigen gedicht voordragen of werk van iemand anders. Geen gedicht dat niet gehoord wil worden, alleen luisteren kan ook. Iedereen is welkom!

 

Meer informatie

Boekpresentatie: VRIJHEID, om te worden wie je bent

zondag 23 april 2017

Op 5 mei herdenken we de bevrijding van Nederland en vieren we onze vrijheid. Een vrijheid die in Nederland door veel mensen als vanzelfsprekend wordt ervaren. Toch zijn daar kanttekeningen bij te plaatsen en vragen over op te werpen.

Want hoe vrij zijn we werkelijk? En is vrij zijn en je vrij voelen hetzelfde? In hoeverre is vrijheid afhankelijk van externe omstandigheden? Kan je ook ‘gevangen’ zitten in te veel keuzevrijheid? En hoe zit het met andere levens, de overerving van leed in de familie, en vrijheid in andere culturen?

 

 

Meer informatie

Frits Barend en Marijke Barend-Van Haeften over Matzes en Mie

dinsdag 25 april 2017

Marijke Barend-van Haeften en Frits Barend beschrijven de zeldzame geschiedenis van een familie die zowel door de Holocaust als door de Japanse oorlogsterreur werd getroffen. Televisiemaker Frits Barend komt
uit een Joodse familie die de Holocaust heeft meegemaakt, terwijl de Nederlands-Indische familie van zijn vrouw, historica Marijke van Haeften, de Japanse kampen heeft overleefd. Van Haeften en Barend
vertellen samen hun bijzondere levensverhalen.

Meer informatie

Bookstore Day!

zaterdag 29 april 2017

Op zaterdag 29 april 2017 vieren we Independent Bookstore Day. Dan vieren we de boekhandel. Want een boekwinkel is meer dan een winkel. In de boekwinkel vinden we inspiratie, raken we ontroerd. We lezen, kijken, vergapen ons er. In een boekwinkel wordt je verbeelding aangeraakt.

Meer informatie

mei

NEWSBREAK! Het Schrijversechtpaar Nicci French komt naar Amstelveen

zondag 7 mei 2017

Op zondag 7 mei signeert Nicci French 'Zondagochtend breekt aan' bij Venstra. 'Zondagochtend breekt aan' is het spannende zevende deel van de achtdelige Frieda Klein-serie.

Meer informatie

Jeroen Windmeijer over het Pauluslabyrint

vrijdag 12 mei 2017

Op vrijdag 12 mei krijgen we bezoek van ‘de Dan Brown van de Lage  Landen’: Jeroen Windmeijer. Jeroen zal een korte lezing geven over zijn nieuwe  thriller Het Pauluslabyrint.

Meer informatie