Annegreet van Bergen - Het goede leven

donderdag 18 oktober 2018 20:00
Annegreet van Bergen - Het goede leven

Bestsellerauteur Annegreet van Bergen (bekend van 'Gouden jaren') komt vertellen over haar nieuwe boek 'Het goede leven'. Wederom een feest van herkenning.


Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Nieuwe wetenschappelijke inzichten en technische mogelijkheden zagen het licht. Het goede leven laat zien hoe door dit alles de wereld letterlijk en figuurlijk werd opengebroken. Met bromfiets of auto kwamen we steeds verder van huis. Televisie bracht onbekende landen en volkeren de woonkamer binnen. De zondag veranderde van een rustdag in een dag om erop uit te trekken.

Met rake observaties en anekdotes laat bestsellerauteur Annegreet van Bergen zien hoe de grote naoorlogse groei het leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd. Huismoeders doen hun boodschappen niet meer met een netje in de hand bij de kruidenier om de hoek. De tijd is voorbij dat verloofde stellen jaren moesten sparen voor hun uitzet of dat mensen maanden op een telefoonaansluiting moesten wachten. Welke vrouw wordt nu nog ontslagen als ze gaat trouwen? Wie biedt zijn gasten nog een rokertje aan? En: welk kind spaart tegenwoordig nog sigarenbandjes?

Tijd: 20:00 - 22:00
Toegang: €7,50 (leden + abonnees nieuwsbrief Libris Venstra ) | €10 (niet-leden)
Aanmelden/kaarten: via bibliotheek Amstelland

Annegreet van Bergen (1954) is van opleiding econoom en van beroep journalist. Ze gaf al vele lezingen over het naoorlogse Nederland. Centraal thema: wie met de ogen van iemand uit de jaren vijftig kijkt naar wat wij nu gewoon vinden, valt van de ene verbazing in de andere over de grote rijkdom die in kort tijd zo gewoon is geworden.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris