De natuur in met Nescio

zaterdag 10 maart 2018 14:00
De natuur in met Nescio

Nescio-kenner Lieneke Frerichs belicht het fascinerende natuurdagboek van Nescio vol minutieus beschreven waarnemingen van de natuur rond Amsterdam. Deze mooie lezing wordt georganiseerd i.s.m. onze buren de Bibliotheek.

 

In het kader van de Boekenweek 2018 met als thema ‘natuur’ verscheen er niet alleen een mooie uitgave van Nescio’s Natuurdagboek, maar ook een aardig klein boekje over Amsterdam: Het geluk van in Amsterdam te leven (een selectie van Amsterdamse passages uit het Natuurdagboek) Dit boekje werd  samengesteld door Lieneke Frerichs. 

 Nescio kenner Lieneke Frerichs zal tijdens deze lezing vertellen over de tegenstelling tussen Nescio’s behoefte om de natuur buiten de stad op te zoeken en zijn gevoel een echte Amsterdammer te zijn met een grote liefde voor zijn stad. Ze zal passages aanhalen uit het Natuurdagboek, het literaire (fictie)werk en tegelijk een beeld te geven van de man die hij was. 

Nescio, het pseudoniem van Jan Hendrik Frederik Grönloh (1882-1961). schreef drie bekende novellen De uitvreter (1911), Titaantjes (1915) en Dichtertje (1918). Het Natuurdagboek hield hij bij na zijn pensionering en werd in 1996 posthuum uitgegeven. 

Lieneke Frerichs heeft veel werk van Nescio uitgegeven en daarover geschreven. Momenteel werkt zij aan zijn biografie.  

Aanmelden via de Bibliotheek

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris