'Onze Remco' Boekverkoper van het jaar !!!

Onze Remco is het geworden!!!

Natuurlijk vooral door uw steun! Doordat u de moeite nam op hem te stemmen!
Wij zijn u daar ontzettend dankbaar voor. Want zonder uw stem was hij niet op de shortlist gekomen!
Maar u stemde wel. Hij kwam wel op de shortlist! Houdt ons in de gaten. Binnenkort maken we bekend wanneer u met ons taart kunt eten of met ons kan toosten op de mooie en terechte titel!
Hartelijk dank!

-PERSBERICHT-
[foto's Boekblad (C) Hannie van Herk]

And the winner is... REMCO HOUTEPEN van Boekhandel Libris Venstra in Amstelveen! Zaterdag 3 september 2016 ontving hij de Albert Hogeveen Bokaal uit handen van schrijver en juryvoorzitter Ronald Giphart tijdens Manuscripta in Amsterdam.

Rhbkv

De vakjury prijst Houtepen's ondernemerschap, innovativiteit en enthousiasme. "Remco 'De Boekenman' Houtepen leest zelf heel veel en weet zijn liefde voor boeken over te brengen op zijn klanten. In zijn boekhandel - die mede dankzij de door Remco georganiseerde activiteiten een belangrijke buurtfunctie vervult - bruist het van energie en boekenliefde," zo staat te lezen in het juryrapport. Boekverkopers worden in eerste instantie genomineerd door mensen uit vak als uitgevers en auteurs. Eenmaal op de longlist kunnen de klanten van een winkel laten weten of ze de nominatie van hun boekverkoper terecht vinden door te stemmen.

Remco Houtepen uitgeroepen tot Beste Boekverkoper van het Jaar 2016-2017.

MetrgStadsdichter Amstelveen Mathijs de Hollander Stemde ook.

REMCO, DE BOEKENMAN WAAR JE BLIJ VAN WORDT

Libris Venstra Amstelveen is een enorme boekhandel.
Hoe krijgt Remco het dan voor elkaar om de ruimte volledig te vullen met zijn aanstekelijke, energieke, fijne, warme persoonlijkheid? Hij is overal tegelijk in de winkel, zo lijkt het. Ook door zijn lenigheid; hij danst en vliegt bijna door de winkel. Bovendien geeft hij bij ieder klantcontact een stukje inspiratie mee, of het nu gaat over iets boek-gerelateerd of een gewoon praatje over wat-dan-ook.

Door de wijze waarop Remco praat over boeken krijg je weer zin om te lezen. Alsof je een kans krijgt je leven weer te verrijken.

En let eens op, hoe hij beweegt door de winkel.
Snel, vrolijk, van klant naar kassa naar schap naar kantoor.

Tenslotte iets heel belangrijks:
Ik denk dat Remco dit talent nog veel meer gaat uitbouwen. Ik zie in hem de potentie als publiekslieveling bij DWDD en andere programma's. Hij heeft het unieke talent én vermogen om met zijn kennis, kraaloogjes en humor vele mensen aan het lezen te krijgen. Jury, zet hem alstublieft nóg meer op het pad door Remco als start van die spannende reis de ruim verdiende titel 'Boekverkoper van het Jaar 2016/2017' toe te kennen. Groet, Matthijs den Hollander, Stadsdichter AmstelveenDe afgelopen campagne heeft de meeste stemmen ooit opgeleverd. Een belangrijk deel daarvan was terug te leiden naar de Amstelveense lezers en klanten van Libris Venstra.  Dat leidde er toe dat Remco Houtepen op de shortlist terecht kwam. Vijf boekhandelaren maakten dit jaar kans: Willemien Cazzato-Wagner (Boekhandel Wagner Sassenheim), Ilona Duits (Boomker Boeken Haren), Remco Houtepen (Libris Venstra Amstelveen), Daan Nijman (Boekhandel Nijman Roden) en Janine Waiboer (Boekhandel Plukker Schagen).

Shortlist

Vanaf juni bereidden deze shortlisters zich voor op onaangekondigde bliksembezoeken en werden ze als Big Brother in de gaten gehouden door de vakjury, bestaande uit Ronald Giphart, Geneviève Waldmann (Luitingh-Sijthoff), Daisy Verhoeven (WPG), Elspeet-voorzitter Michiel Rigters (Storytel) en de winnaar van vorig jaar: Lisa Snijders (Boekhandel Stevens in Hoofddorp).

Om deze verkiezing te winnen, moet de verkoper aan enkele voorwaarden voldoen: hij, of zij moet opiniërend zijn, spraakmakend, actief, enthousiasmerend en in het bezit van goede kennis van het boekenvak en van boeken. De bokaal, vernoemd naar de legendarische boekverkoper bij Boekhandel Scholtens Wristers in Groningen: Albert Hogeveen. Albert Hogeveen was lange tijd winkelmanager van boekhandel Scholtens Wristers en een fenomeen in Groningen. Voor veel klanten was hij het gezicht van de winkel. In 2005 werd hij tijdens een ontslagronde van de boekhandel, na 34 jaar dienstverband, aan de kant gezet.

De Albert Hogeveen Bokaal (AHB) wordt jaarlijks uitgereikt door het Elspeet bestuur en is in het leven geroepen omdat Elspeet van mening is dat het boekenvak niet buiten deze ambassadeurs van het boek kan én om te laten zien dat boekhandelaar niet zomaar een vak is. De boekhandel is de poort naar de lezer en de boekhandelaar de portier. Deze mensen verdienen een pluim van het vak. De prijs bestaat uit een prachtige sculptuur en levenslange eer. Remco Houtepen van Libris Venstra heeft de tests met vlag en wimpel doorstaan en daarom mag hij zich van de jury voortaan ‘ Boekverkoper van het jaar 2016/2017’ noemen.

A B

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris