Boekentips

Frances tipt:
Verloren vrouw

Djenna wordt op straat gewond aangetroffen door Luc Beaumann. Hij neemt haar mee naar zijn huis en hij wast haar en legt haar in zijn bed. Al snel blijkt dat Djenna niet weet wie ze is en Luc probeert er samen met haar achter te komen. Ondertussen weet Luc wel wie hij is en wanhopig probeert hij dit verborgen te houden. Djenna komt erachter dat ze wordt gezocht en dat ze een ‘vechtinstinct’ heeft. Samen gaan ze op jacht naar haar opdrachtgever. Verloren vrouw is een spannende, meeslepende pageturner met een knipoog naar de toekomst.

Verloren vrouw

Charles den Tex

€ 20,99
Winnaar VN-Thriller van het Jaar publieksprijs ????? De nieuwe pageturner van drievoudig Gouden Strop-winnaar Charles den Tex De jonge Djenna wordt in het holst van de nacht gewond op straat aangetroffen door oplichter Luc. Ze lijdt aan geheugenverlies en aanknopingspunten om haar verleden te achterhalen lijken er niet te zijn. Als ze zelf op zoek gaat, blijkt dat ze wordt gezocht. Wie is ze? Is ze iemand die ze liever niet wil zijn? Van willoze prooi verandert Djenna in een meedogenloze jager, bijgestaan door Luc. Zij weet niet wie ze is, hij moet zijn ware identiteit geheimhouden. Zij is hypermodern, hij is ouderwets. Zij is onderdeel van een geavanceerd systeem, hij houdt zichzelf volledig offline. Samen moeten ze haar opdrachtgever vinden en verslaan zodat zij weer zichzelf kan worden. Steeds weer blijkt: er zijn geen good guys meer, alleen nog maar bad guys. En Djenna… Razend actueel, vol actie en weergaloos spannend: Verloren vrouw is Charles den Tex op zijn best. 'De nieuwe thriller van Charles den Tex is niets voor nerveuze types, maar wel erg goed' – ???? Volkskrant 'Adembenemend spannend.' – ???? NoordHollands Dagblad ‘Een pageturner van jewelste, te spannend om weg te leggen.’ – AD Magazine 'Superspannend, deze pageturner over een jonge vrouw die na een avondje stappen haar geheugen kwijt is.' - Maurits van Wijnen in het AD

Shahin tipt:
Echo

Als je van HEX al niet naar de wc durfde midden in de nacht, zou ik je afraden om Echo te lezen. Dit boek is serieus het meest angstaanjagende wat ik in mijn hele leven heb gelezen. Ik word niet snel bang van boeken, maar van deze moest ik toch wel regelmatig mijn dekens wat hoger optrekken 's nachts. Brrr.

Echo

Thomas Olde Heuvelt

€ 12,99
Nick Grevers en zijn klimmaatje Augustin worden aangetrokken door de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Documentatie over de berg is schaars, het is er ongewoon stil, en als ze de vallei betreden bekruipt hen het onheilspellende gevoel dat ze niet alleen zijn. Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Hij is verminkt en heeft zijn gezicht in het verband. Een moeizame revalidatie wacht, maar algauw beseft Nick dat het niet alleen het trauma van het ongeluk is dat hem achtervolgt. Er is iets in hem gewekt…

Egbert tipt:
De luiaards in de vruchtbare vallei

De luiaards in de vruchtbare vallei, is de titel van een boek van Albert Cossery. Het boek is gekozen door Abdelkader Benali voor de VPRO Mundo boekenclub. Een mooi boek met allemaal Oblomovs in één huis. Goeie psychologische inkijkjes in mensen en wat hen beweegt. Zeer de moeite waard.

De luiaards in de vruchtbare vallei

Albert Cossery

€ 19,99
Cossery's personages beheersen in hoge mate de kunst van het nietsdoen en slaan het schouwtoneel van het dagelijks leven geamuseerd en afstandelijk gade. De slaap is een staat van genade, verder is er nutteloos bedrijf, nietsontziende wreedheid en hartverscheurende domheid. Wie verstandig is zal zich aan het gewoel onttrekken en zich onderdompelen in weldadige rust. In De luiaards in de vruchtbare vallei heeft Rafiek dat het best door, zijn nietsdoen is een bewuste keuze. 'De menselijke domheid was onmetelijk. Waarom maakten ze zich toch zo druk, eeuwig prikkelbaar en ontevreden, terwijl de enige waarheid juist gelegen was in een onverschillige, passieve houding? Het was toch zo eenvoudig. Dat kon de eerste de beste bedelaar nog begrijpen!' Albert Cossery (1913-2008) schreef in het Frans, maar dacht in het Arabisch. Hij heeft zichzelf altijd nadrukkelijk beschouwd als een Egyptisch schrijver. Hij heeft nooit een Frans paspoort willen aanvragen. Zijn stijl wordt gekenmerkt door de spanning tussen de compacte syntaxis en de rake adjectieven van de verhalende passages afgewisseld met levendige dialogen. Cossery is altijd zeer kritisch geweest op zijn eigen zinnen: ieder woord doet ertoe. Uit het Frans vertaald en van een nawoord voorzien door Mirjam de Veth

Eveline tipt:
Ster van het noorden

Eens in de zoveel tijd lees je een boek dat je bijblijft, zo spannend en indrukwekkend als Ster van het Noorden kom je ze niet vaak tegen. Het lijkt alsof alles op feiten gebaseerd is, ademloos heb ik het in één ruk uitgelezen. Meesterlijk knap zoals non-fictie en fictie met elkaar is verweven, met name de aangrijpende gebeurtenissen in Noord-Korea bleven mij nog heel lang bij. 
Het verhaal speelt zich afwisselend af in Noord-Korea en Noord-Amerika. In Amerika volg je het verhaal van Jenna: zij is twaalf jaar geleden haar tweelingzus verloren. De instanties zeggen dat ze in Zuid-Korea is verdronken maar haar lichaam is nooit gevonden. Jenna gelooft dit niet en denkt dat zij ontvoerd is door de Noord-Koreaanse regering. Verder zijn er nog twee aangrijpende verhaallijnen in Noord-Korea maar ik zal verder niets verklappen. Ga dit boek lezen en hou je adem in tot het einde...

Ster van het Noorden

D.B. John

€ 20,99
Twaalf jaar na de ontvoering van haar tweelingzus door Noord-Koreaanse spionnen is Jenna Williams nog steeds op zoek naar aanwijzingen of haar zus leeft. Ze probeert toegang te krijgen tot het geheimzinnige en afgesloten land, wat haar onder de aandacht brengt van de CIA. Als er aanwijzingen zijn dat haar zus is opgesloten in een speciaal strafkamp, besluit Jenna deel te nemen aan een geheime en gevaarlijke missie diep in het hart van het Noord-Koreaanse regime. Een levensgevaarlijk kat-en-muisspel volgt, waarbij Jenna een onverwachte bondgenoot vindt in een hooggeplaatste Noord-Koreaanse diplomaat die opgejaagd wordt door zijn eigen geheime dienst en wil overlopen naar het Westen.

Ivon tipt:
Stiefzus

Een verhaal dat doorgaat waar het sprookje Assepoester stopt, over een stiefzus die verder moet met de wetenschap dat de hele wereld haar ziet als een gewetenloze, ijdele feeks.
Over een jonge vrouw die haar eigen kracht vindt en haar talenten durft te ontwikkelen tegen de stroom in. En over een sprookjesprinses die misschien ook zo haar redenen had.

15+

Stiefzus

Jennifer Donnelly

€ 17,99
Stiefzus is een weergaloze en prachtige hervertelling van Assepoester. Bestsellerauteur Jennifer Donnelly zet in deze fantasy vol girlpower het beroemde sprookje op zijn kop. Voor jongeren vanaf 13 jaar en liefhebbers van youngadultboeken. Isabelle zou dolgelukkig moeten zijn: ze staat op het punt met de knappe prins te trouwen. Alleen is Isabelle niet het lieve meisje met het glazen muiltje op wie de prins verliefd werd. Ze is de lelijke stiefzus die haar tenen verbrijzelde om in Assepoesters schoentje te passen. Isabelle heeft geprobeerd om mooi en lief te zijn, maar dat maakte haar juist gemeen, jaloers en leeg. Nu krijgt ze één kans om haar lot te veranderen en te bewijzen wat stiefzussen altijd al wisten: echte schoonheid zit vanbinnen.

Alexander tipt:
Bloemblad van zee

In deze historische roman, die grofweg 50 jaar beslaat, volgen we arts Victor Dalmau en pianiste Roser Bruguera die na De Spaanse Burgeroorlog met honderden andere Spanjaarden naar Chili vluchten, waar ze later voor een gelijke situatie komen te staan wanneer Pinochet daar middels een staatsgreep aan de macht komt. Een prachtig boek over liefde, verlies, de verschillen tussen arm en rijk, politieke vluchtelingen, heimwee en thuiskomen.

Bloemblad van zee

Isabel Allende

€ 22,99
'Allende op haar best.' NRCAan het eind van de gruwelijke Spaanse Burgeroorlog wordt de jonge arts Víctor Dalmau samen met zijn vriendin, de pianiste Roser Bruguera, gedwongen om Barcelona te verlaten en te vluchten naar Frankrijk. Met nog tweeduizend andere Spaanse vluchtelingen gaan ze aan boord van de Winnipeg, een schip dat is gecharterd door de Chileense dichter en consul Pablo Neruda, op weg naar Chili. Tot hun grote verrassing worden ze ontvangen als helden in hun nieuwe thuisland - dat 'langgerekte bloemblad van zee', in de woorden van Neruda. Ze bouwen er een nieuw leven op en worden volwaardige Chilenen. Maar in 1973 gebeurt het onvoorstelbare: er breekt een dictatuur uit en weer moeten Víctor en Roser huis en haard verlaten.'Bloemblad van zee' is een reis door de twintigste eeuw aan de hand van onvergetelijke personages. Ze ontdekken dat een mens steeds weer aan een nieuw leven kan beginnen. Een prachtige historische roman over ballingschap en liefde.

Menno tipt:
De weg naar voorgoed; Voorgoed weg

Tijd voor nostalgie, tijd voor mooie herinneringen, tijd om weg te dromen én genoeg tijd voor dikke boeken. Tijd dus voor 1431 bladzijden “Hamelen”.

De weg naar Voorgoed

Harrie Geelen

€ 27,50
In deze trilogie kan alles wat Harrie Geelen in 1970 absoluut moest vergeten. Anders dan in de succesvolle tv-serie staan nu elk (on)voorstelbaar wezen en elk landschap tot zijn beschikking. Met saaie dingen als zwaartekracht heeft de bedenker nu niets meer te maken: reizen kon eerst alleen op bezems en vliegende tapijten tegen een verschuivende wolkenhemel, maar nu kan de schrijver alles wat hij wil laten zweven ? zoals de herberg Zwaankleefaan - of zelfs laten denken en voelen. Het resultaat is de ultieme Hamelen, zoals Harrie Geelen vanaf het begin voor zich heeft gezien. In De weg naar Voorgoed, het eerste deel van de trilogie, zijn de Hamelaars terechtgekomen in een wereld waar nog geen mens is geweest. Op zoek naar de terugweg naar Hamelen ontmoeten zij reuzen in elk formaat, vloekende kippen en venijnige pompoenen. Er is een monster met een trui van oneindige wol, een onzichtbare hofdame van Lekkere luchtjes, en een beëdigd stuk Zeep dat bij Rijksveiligheid werkt. Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? is een reeks die over niets gaat; hooguit per ongeluk over alles.

Voorgoed weg

Harrie Geelen

€ 29,99
Er is goed. Er is kwaad. En er is erger. Dat weet iedere prins. In Voorgoed weg, het tweede en derde deel van de trilogie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?, gaat prins Tor van Sombrië op zoek naar zijn bruid. Steeds opnieuw. Hij moet bouwen op mensen; en iedere kabouter weet dat mensen niet bestaan. Er zijn vrouwen, er zijn slechte vrouwen en er is de grootmoeder van het Kwaad. Er is geen heks die dat niet weet. Zo raken mensen steeds verder van huis. Maar iedere veerman kan het u vertellen: waar een heen is, is een weer. Ook deel twee en deel drie van Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? gaan over niets; hooguit per ongeluk over alles.

Linda tipt:
Fairy tales for millennials

Als echte millennial ben ik opgegroeid met sprookjes. In dit boek komen deze oude bekende sprookjes samen met het dagelijks leven. Bruno Vincent heeft twaalf sprookjes omgetoverd tot alledaagse situaties die gegarandeerd een lach op je gezicht brengen. 

Fairy Tales for Millennials

Bruno Vincent

€ 14,95
Bruno Vincent is the author of an absolute shedload of humour titles including the Enid Blyton for Grown-ups Series and (with Jon Butler) the bestselling Do Ants Have Arseholes?, a Christmas No.1 back in the more innocent days of Myspace and News of the World. He has also written two volumes of gothic horror stories for children which were adapted for the stage.

Menno tipt:
De kolibrie

Meteen na het eerste hoofdstuk weet je dat Veronesi het niveau van Kalme chaos gaat evenaren. Wat je niet weet, is waar het verhaal heengaat. Al lezende blijft dat voorlopig zo, maar je wilt door. De alwetende verteller weet dat en lacht je stiekem, héél zachtjes, uit! 

De kolibrie

Sandro Veronesi

€ 22,99
Al sinds zijn jeugd wordt Marco Carrera, die als kind een groeistoornis had, de kolibrie genoemd, naar een van de kleinste vogels ter wereld. Maar in zekere zin is Marco ook echt een kolibrie: hij lijdt een dramatisch bestaan, vol vreugdes, liefdes en de nodige pijn, maar hij blijft in evenwicht. Zijn hectische bewegingen stellen hem in staat de existentiële acrobatiek van het leven te doorstaan, net als de kolibrie, die twaalf tot tachtig vleugelslagen per seconde maakt, maar schijnbaar bewegingloos in de lucht blijft hangen. In De kolibrie volgen we ademloos de levensloop van Marco Carrera, een held van onze tijd zoals alleen Sandro Veronesi die uit zijn pen kan laten ontstaan. Het is een schitterende roman over pijn en de kwellende kracht van het leven, die door de belangrijkste krant van Italië, de Corriere della Sera, uitgeroepen werd tot Boek van het Jaar. Sandro Veronesi (1959) werd met romans als Kalme Chaos, XY en Zeldzame aarden wereldwijd een literaire publiekslieveling - en bestsellerauteur. Hij won in de loop der jaren verschillende grote prijzen, waaronder de Premio Strega, de Premio Campiello, de Prix Femina Étranger en de Premio Bagutta. ‘Een van de belangrijkste Italiaanse auteurs van zijn generatie.’ - Wouter Cajot, boekhandelaar ’t Stad Leest, Boekenpanel van De Wereld Draait Door ‘Een rijk en intrigerende roman van een schrijver die alles heeft gegeven wat hij in zich had.’ - - Marjolijn de Cocq, Het Parool ‘Minutieus ontleedt Veronesi moeizame relaties tussen mannen en vrouwen, tussen ouders en kinderen.’ - Ronald de Rooij, Trouw ‘Als romanschrijver lijkt Veronesi steeds tijdlozer te worden. In Italië wordt hij al vergeleken met Beckett en Tolstoj.’ - Danny Ilegems, Humo 'Deze roman zou in de ruimte moeten worden gelanceerd om buitenaardse wezens te laten weten hoe we waren, hoe we zijn geweest, hoe we hadden willen zijn. Uit deze roman, vol toevalligheden en fatale en kwaadaardige botsingen, leer je de moeilijkste les van het leven: hoe je kunt sterven en toch kunt blijven leven.' - Corriere della Sera 'Het is een krachtige roman die betovert en beweegt op voorouderlijke en onvoorspelbare levenskracht.' - La Stampa 'Een krachtige roman.' - Il Sole 24 Ore

Eveline tipt:
De dood van Harriet Monckton

Dit boek speelt zich af in een klein rustig dorpje in het jaar 1843. Harriet wordt dood aangetroffen, is het moord of toch zelfmoord? Een zeer mysterieuze zaak die het gehele dorp in de greep houdt. Er zijn veel mogelijke daders met ieder een mogelijk motief, of toch niet? Het verhaal wordt erg goed opgebouwd en blijft spannend tot het einde. 

De dood van Harriet Monckton

Elizabeth Haynes

€ 22,50
Getipt door het DWDD-Boekenpanel! Elizabeth Haynes heeft met De dood van Harriet Monckton haar meesterwerk geschreven. In november 1843 wordt de 23-jarige lerares Harriet Monckton dood gevonden achter de kapel in Bromley die ze regelmatig bezocht. Het dorp is geschokt, helemaal wanneer het autopsierapport vermeldt dat ze zwanger was. Harriet bleek verwikkeld te zijn in relaties met ten minste drie mannen, maar ook haar goede vriendin Frances wordt gezien als verdachte in deze moordzaak. Wie heeft Harriet vermoord en wie is de vader van haar ongeboren kind? Elizabeth Haynes schreef vier psychologische thrillers die wereldwijd vertaald zijn en waarvoor ze diverse prijzen won. De dood van Harriet Monckton is gebaseerd op historische feiten.

Linda tipt:
Dear girls

Soms is het leven even niet zo leuk. Maar als ik het nodig heb om te lachen zet ik wel vaker een show van comédienne Ali Wong op. En haar boek is niet anders. Ik had nog geen zeven pagina’s gelezen en al tien keer hardop moeten lachen. Het perfecte boek wanneer je afleiding zoekt.

Dear Girls

Ali Wong

€ 22,95
Sharp and hilariously funny advice for growing up female from the Netflix star of Baby Cobra and Hard Knock Wife, and Always Be My Maybe; now a New York Times bestseller

Alexander tipt:
Ik blijf hier

In deze historische roman volgen we Trina die opgroeit in Curon in Trentino terwijl Mussolini aan de macht komt en er een verbod op de Duitse taal wordt ingesteld. We volgen haar terwijl ze trouwt en kinderen krijgt in een streek die wordt verscheurd door kiezen voor je eigen identiteit, de Italiaanse fascisten of de nazi's. Vluchten of blijven. En dan is er ook nog de bouw van de stuwdam die bij voltooiing Curon onder water zal laten verdwijnen.

Ik blijf hier

Marco Balzano

€ 20,99
Hoe een dorp in de bergen zich verzet tegen zijn eigen verdrinkingsdood Het in Trentino (Zuid-Tirol) gelegen Curon, Graun im Vinschgau in het Duits, is een plek op het breukvlak van de geschiedenis. Nadat Mussolini in 1923 aan de macht is gekomen wordt de bevolking het gebruik van hun moedertaal ontzegd. Het Duits wordt zelfs van de grafstenen gewist. Trina, studerend voor onderwijzeres, ziet zich aldus van haar toekomst beroofd. Ze trouwt met Erich, die zich verzet tegen de gedwongen italianisering van de regio en de aanleg van een dam die het dorp uiteindelijk onder water zal zetten. Sommigen richten hun hoop op nazi-Duitsland. Dit slaat in het dorp en ook in het gezin van Trina en Erich een diepe kloof.
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris