Tips van Voorhoeve

Egbert tipt: Rik Kuethe

Een van de titels die deze zomer niet mag ontbreken op het strand is Het badpak van mevrouw Bos van Rik Kuethe. In een taal die van een welbespraaktheid getuigt die je tegenwoordig niet meer meemaakt, heeft Rik Kuethe een vijftigtal ontmoetingen beschreven uit zijn tijd in de diplomatieke dienst. Van inderdaad mevrouw Bos tot Juan Carlos en van tuinman Wijnand tot Thomas Rap. Het zijn mooie verhalen. In een prachtige taal die zoveel meer is dan taal alleen. Lezen en genieten.

Tjeerd tipt: Walter van den Berg

"Mijn broer had nog gezongen op de avond dat hij iemand doodsloeg." Zo begint 'Schuld', een rauw boek over het opgroeien in Amsterdam Nieuw West, vol treurige cafés en kleine criminelen, weinig kansen en schuld. Niet heel hoopvol, maar je leest het toch in één adem uit.

Marjan tipt: Alex Boogers

Dit is een roman met veel thema's; opgroeien in een asociale buurt met gestoorde familieleden, liefde en verlating, vechten, schrijven. "Doe het", zei hij, "je hebt een klotejeugd gehad, dus het mooiste cadeau voor een schrijver heb je in je zak zitten". Een prachtig boek, dat je diep raakt.

Danitsa tipt: Lieke Marsman

In dit geëngageerde romandebuut van dichteres Lieke Marsman weet de jonge klimaatwetenschapper Ida zich niet te verhouden tot de opwarming van de aarde, noch tot haar geliefde. Een eigenzinnige filosofische beschouwing die moeiteloos poëzie en essayistiek combineert tot een verhaal dat aan het denken zet. 

Het badpak van mevrouw Bos

Het badpak van mevrouw Bos

Rik Kuethe

€ 19,95
Het badpak van Mevrouw Bos Als diplomaat en journalist ontmoette Rik Kuethe tijdens zijn vele reizen grootheden als de Japanse keizerin Michiko en burgemeester Rudolph Giuliani van New York. Met veel compassie schetst Kuethe ook mensen met een klein bestaan, zoals de huisknecht van zijn ouders die te water raakt, zijn chauffeur in Bagdad die avances maakt en de Sri Lankaanse marineofficier die Pinkeltje komt terugbrengen. In Het badpak van mevrouw Bos brengt de auteur deze rijkgeschakeerde rij

Schuld

Schuld

Walter van den Berg

€ 9,99
Welkom in het universum van Walter van den Berg: de harde wereld van Amsterdam Nieuw-West. Waar mannen hangen in snackbars, rijden in Nissan Sunny's en lopen op badslippers - en hun vrouw slaan. De pientere Kevin maakt gejatte laptops schoon en verkoopbaar. Vieze filmpjes die hij hierbij vindt zet hij online en de vreemdgangers belt hij op. Om ze te laten zien dat het hun schuld is. Om maar met iemand te kunnen praten. Maar dan komt zijn vader, ex-charmezanger 'Zingende Ron', uit de bak. Sommige

Alleen met de goden

Alleen met de goden

Alex Boogers

De elfjarige Aaron Bachman ziet op een avond een man roerloos in de deuropening liggen. Zijn vader staat met gebalde vuisten in de gang. Hij brult dat Aaron naar de huiskamer moet gaan. De vader belt met de politie en geeft zichzelf aan. Zo opent deze overweldigende coming-of-age roman, waarin Alex Boogers al zijn thema’s laat samenvloeien: verstoorde familierelaties, liefde en verlating, vechten om te overleven, schrijven om te groeien. Tegelijk is deze ontroerende, meeslepende vertelling een

Het tegenovergestelde van een mens

Het tegenovergestelde van een mens

Lieke Marsman

€ 19,99
Als kind probeert de jonge klimaatwetenschapper Ida zich voor te stellen hoe het is om een komkommer te zijn. Dat lukt natuurlijk niet, een komkommer heeft geen gedachten – en hoe kun je je dat voorstellen zonder erbij na te denken? Sindsdien is Ida op zoek naar manieren om uit haar eigen hoofd te ontsnappen, maar deze zoektocht levert vooralsnog alleen maar afstand op tussen haar en de mensen van wie ze houdt. In een wereld die ten onder dreigt te gaan aan klimaatverandering moet ze de blik ec

Claudia tipt: Koos Meinderts

Een ontroerend verhaal over twee vrienden en een geheim. Over liefde, dood, schuld en schaamte en zo opgeschreven alsof je er zelf bij was. Koos Meinderts schrijft prachtige zinnen: "Ze droeg een lichtgroene jurk met witgele bloemetjes. Een weiland met madeliefjes". Ook voor volwassenen!!

Frances tipt: Michael Berg

In dit boek draait het om psychologe Anne Givernaud en haar jongere vriend Guido. Op een avond vinden zij voor hun huis op het platteland een, op het eerste gezicht, bewusteloos meisje. Op dat moment start het verhaal waarin niets is wat het lijkt.

Fietje tipt: Leah Thomas

'Because you’ll never meet me' gaat over een sterke vriendschap tussen twee jongens die ontstaat onder redelijk bizarre omstandigheden. Door hun bijzondere medische problemen zullen ze elkaar nooit kunnen ontmoeten. Desondanks slagen ze erin een mooie vriendschap te vormen. Dit boek bewijst dat Young Adult niet alleen voor meisjes is.

Klaartje tipt: Emma Cline

Kleine meisjes worden groot. Evie vertelt op latere leeftijd het verhaal van haar tienerjaren. Hoe het was in de sekte, maar vooral hoe ze zelf was, hoe ze reageerde, hoe ze volwassen werd. Eerlijk, genuanceerd, nergens sentimenteel en in verrukkelijk proza. Prachtig debuut van Emma Cline.

De zee zien

De zee zien

Koos Meinderts

€ 13,99
De zee zien van Koos Meinderts: Gouden jaren in romanvorm. Young adult-roman over een verloren vriendschap eind jaren vijftig en een nooit onthuld geheim. Koos Meinderts schreef eerder Lang zal ze leven voor jongeren. Ze zouden samen de schoorsteenpijp op klimmen, Kees en Jan. Dat was de afspraak. Ze wilden weten of je vandaar over de duinen de zee kon zien. Alleen Jan klimt naar boven. Kees ziet hem een dodelijke val maken en rent ervandoor. Als hem uren later verteld wordt dat zijn vriend dood

Het meisje op de weg

Het meisje op de weg

Michael Berg

€ 19,99
Psychologe Anne Givernaud woont samen met haar nieuwe vriend Guido afgelegen in Zuidwest Frankrijk. Op een avond ligt er voor hun huis een onbekend meisje op de weg. Ze bieden haar een bed aan voor de nacht. De volgende dag is de woonkamer een ravage en zijn Guido en het meisje verdwenen. Wanneer de politie Guido verdenkt van moord, beseft Anne pas hoe weinig ze over haar nieuwe vriend weet.

Because you'll never meet me

Because you'll never meet me

Leah Thomas

€ 12,95
Ollie and Moritz are two teenagers who will never meet. Each of them lives with a life-affecting illness. Contact with electricity sends Ollie into debilitating seizures, while Moritz has a heart defect and is kept alive by an electronic pacemaker. If they did meet, Ollie would seize, but turning off the pacemaker would kill Moritz.

De meisjes

De meisjes

Emma Cline

€ 19,99
Emma Cline voert ons mee naar de explosieve zomer van 1969, naar de zinderend hete straten van Marin County, Californië, in het hoofd van een 14-jarig meisje, de verveelde en zwaarmoedige Evie. Ze staat eenzaam tussen twee pasgescheiden ouders, vol van een wanhopige rusteloosheid, maar vindt steun in de toevallige vriendschap met het oudere en intrigerende meisje Suzanne. Verbijsterd dat er eindelijk iemand is die haar ziet staan, komt Evie al snel terecht in een commune waarvan zeer binnenkort

Ivon tipt: Martijn Niemeijer

Voor de meeste kinderen betekent vakantie totale vrijheid. Maar wat nou als het thuis niet fijn is? Ros zwerft na school over straat, ze neemt de langste route naar huis. Onderweg bouwt ze tuintjes van afval, vlinders van zilverpapier en een boom met verloren elastiekjes. Bijna niemand valt het op. Bijna niemand, want op een dag heeft iemand iets veranderd in haar tuintjes. Is het een vriend? Een prachtig en aangrijpend verhaal over een kind dat geen fijn thuis heeft, helemaal niet. Maar ze heeft wel een enorm talent om het leven mooier te maken. 

Mariska tipt: Cees Holtkamp

Een must have voor de koekenbakkers, banketbakkers en likkepotten! Korte duidelijke recepten die alle beginnen met een ingrediëntenlijstje en een verwijzing naar deegrecepten die voor in het boek verzameld staan. Veel professionele bakkerstaal, maar gelukkig staan die termen ook allemaal voor in het boek uitgelegd. Daar staat trouwens ook een leuk kort verhaaltje over Cees zelf. Achter in het boek staan afbeeldingen van handig bakkersgereedschap (Oldenhof here I come!). Daartussenin staan natuurlijk meer dan 300 fantastische recepten waarvan er een groot aantal mooi gefotografeerd zijn. En waarvan er een paar te proeven zijn in onze lunchroom...

Menno tipt: Brandon Sanderson

De actieradius van de Wrekers wordt verlegd, Newcago (Chicago) wordt ingeruild voor een onderwaterstaand Manhattan, hier natuurlijk ook onder een andere naam. Fantasy en Young Adult, de combinatie die mij altijd meer dan één deel doet lezen. Na dit spetterende tweede deel waarin een aantal rollen heftig wordt omgedraaid, rest mij niks anders dan snel aan deel drie te beginnen. En laat die nu ook al verschenen zijn!

Shahin tipt: David Baldacci

Memory Man van David Baldacci gaat over een ex-politieagent met hyperthymesia wiens familie wordt vermoord. Het verhaal komt langzaam op gang en is op bepaalde plekken langdradig, maar de heftige elementen die Baldacci als geen ander weet te beschrijven maken de wat mindere delen meer dan goed.

Wat niemand ziet

Wat niemand ziet

Martijn Niemeijer

€ 13,99
Denk aan iets moois! Aan een goudbruine kastanje in je hand. Denk daaraan. Elke dag na school dwaalt Ros door de stad. Daar bouwt ze afvaltuintjes. Vlinders en bloemen van zilverpapier, een boom vol verloren elastiekjes, een stil elftal van lege blikjes en flesjes... Dan vindt Ros kleine dieren van kastanjes en ijzerdraad in haar tuintjes. Iemand ziet waar alle anderen gedachteloos aan voorbijgaan. Iemand ziet háár. Ze heeft een vriend. Maar wie? Ros gaat op zoek naar haar onbekende vriend, die

De banketbakker

De banketbakker

Cees Holtkamp ; Jonah Freud

€ 35,00
Meer dan 300 recepten van de klassiek geschoolde banketbakker Cees Holtkamp. Voor het eerst in ruim vijftig jaar een Nederlands banketbakkersboek.

Vlammenwerper - De Wrekers (2)

Vlammenwerper - De Wrekers

Brandon Sanderson

€ 17,50
David heeft heel erg veel vragen. Als hij antwoorden wil vinden, zal hij Vlammenwerper op moeten sporen. Het gerucht gaat dat Vlammenwerper in Babylar is, het voormalige Manhattan. Babylar wordt geregeerd door de mysterieuze Hoge Epic Regalia. Het binnendringen van een stad onder het juk van een tirannieke Epic is een levengevaarlijke missie. David is vastberaden Regalia te trotseren. Hij moet en zal antwoorden te vinden. Zelfs als hij die antwoorden met de dood moet bekopen.

Memory man

Memory Man

Baldacci, David

Memory Man is an astounding novel from blockbuster author David Baldacci, where an extraordinary man races to hunt down a terrible killer. Amos Decker is a former professional football player whose career was ended by a terrible hit. Now a police detective, Amos is still haunted by a side effect from the accident he can never forget. One night Decker comes home from a stakeout to find his wife, young daughter and brother-in-law horrifically murdered. Obviously scarred and nearly broken, Decker h
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris