Tips van Voorhoeve

Egbert tipt: Rik Kuethe

Een van de titels die deze zomer niet mag ontbreken op het strand is Het badpak van mevrouw Bos van Rik Kuethe. In een taal die van een welbespraaktheid getuigt die je tegenwoordig niet meer meemaakt, heeft Rik Kuethe een vijftigtal ontmoetingen beschreven uit zijn tijd in de diplomatieke dienst. Van inderdaad mevrouw Bos tot Juan Carlos en van tuinman Wijnand tot Thomas Rap. Het zijn mooie verhalen. In een prachtige taal die zoveel meer is dan taal alleen. Lezen en genieten.

Tjeerd tipt: Walter van den Berg

"Mijn broer had nog gezongen op de avond dat hij iemand doodsloeg." Zo begint 'Schuld', een rauw boek over het opgroeien in Amsterdam Nieuw West, vol treurige cafés en kleine criminelen, weinig kansen en schuld. Niet heel hoopvol, maar je leest het toch in één adem uit.

Danitsa tipt: Lieke Marsman

In dit geëngageerde romandebuut van dichteres Lieke Marsman weet de jonge klimaatwetenschapper Ida zich niet te verhouden tot de opwarming van de aarde, noch tot haar geliefde. Een eigenzinnige filosofische beschouwing die moeiteloos poëzie en essayistiek combineert tot een verhaal dat aan het denken zet. 

Het badpak van mevrouw Bos

Het badpak van mevrouw Bos

Rik Kuethe

€ 19,95
Het badpak van Mevrouw Bos Als diplomaat en journalist ontmoette Rik Kuethe tijdens zijn vele reizen grootheden als de Japanse keizerin Michiko en burgemeester Rudolph Giuliani van New York. Met veel compassie schetst Kuethe ook mensen met een klein bestaan, zoals de huisknecht van zijn ouders die te water raakt, zijn chauffeur in Bagdad die avances maakt en de Sri Lankaanse marineofficier die Pinkeltje komt terugbrengen. In Het badpak van mevrouw Bos brengt de auteur deze rijkgeschakeerde rij mensen tot leven. Van Sovjetspion Oleg Gordievski tot acteur Willem Nijholt, van John le Carré tot F. Springer. Dit boek illustreert de speelse pen, geestige stijl en het scherpe oog voor details die de afgelopen decennia het handelsmerk van Kuethe werden. Deze verzameling van 52 portretten is verluchtigd met vermakelijke tekeningen van Beata Kalker.

Schuld

Schuld

Walter van den Berg

€ 12,50
Welkom in het universum van Walter van den Berg: de harde wereld van Amsterdam Nieuw-West. Waar mannen hangen in snackbars, rijden in Nissan Sunny's en lopen op badslippers - en hun vrouw slaan. De pientere Kevin maakt gejatte laptops schoon en verkoopbaar. Vieze filmpjes die hij hierbij vindt zet hij online en de vreemdgangers belt hij op. Om ze te laten zien dat het hun schuld is. Om maar met iemand te kunnen praten. Maar dan komt zijn vader, ex-charmezanger 'Zingende Ron', uit de bak. Sommige schulden worden nooit afgelost.

Het tegenovergestelde van een mens

Het tegenovergestelde van een mens

Lieke Marsman

€ 20,99
Lieke Marsman in ‘Het tegenovergestelde van een mens’: “Waar het op neerkomt is dat de mensheid als geheel ook eenzaam is. We kunnen er niet tegen dat er niemand iets terugzegt, dat we nog altijd geen dieren hebben horen praten – ja, misschien zo nu en dan in de vorm van het schrille gegil dat onze slachthuizen vult, maar niet met woorden, niet met een oplossing voor de dingen waar we al tijden mee zitten. Zelfs de hemel is leeg. En dus zetten we ons af door al die zwijgende natuur om ons heen te vernietigen, als een wanhopige geliefde die maar niet wordt terug ge-sms't en het in het café op een zuipen zet.” Nog nooit verscheen er een roman als ‘Het tegenovergestelde van een mens’. Lieke Marsman kantelt onze ideeën over klimaatverandering en identiteit op een manier die duizelig maakt.

Claudia tipt: Koos Meinderts

Een ontroerend verhaal over twee vrienden en een geheim. Over liefde, dood, schuld en schaamte en zo opgeschreven alsof je er zelf bij was. Koos Meinderts schrijft prachtige zinnen: "Ze droeg een lichtgroene jurk met witgele bloemetjes. Een weiland met madeliefjes". Ook voor volwassenen!!

Frances tipt: Michael Berg

In dit boek draait het om psychologe Anne Givernaud en haar jongere vriend Guido. Op een avond vinden zij voor hun huis op het platteland een, op het eerste gezicht, bewusteloos meisje. Op dat moment start het verhaal waarin niets is wat het lijkt.

Fietje tipt: Leah Thomas

'Because you’ll never meet me' gaat over een sterke vriendschap tussen twee jongens die ontstaat onder redelijk bizarre omstandigheden. Door hun bijzondere medische problemen zullen ze elkaar nooit kunnen ontmoeten. Desondanks slagen ze erin een mooie vriendschap te vormen. Dit boek bewijst dat Young Adult niet alleen voor meisjes is.

De zee zien

De zee zien

Koos Meinderts

€ 14,99
De zee zien van Koos Meinderts: Gouden jaren in romanvorm. Young adult-roman over een verloren vriendschap eind jaren vijftig en een nooit onthuld geheim. Koos Meinderts schreef eerder Lang zal ze leven voor jongeren. Ze zouden samen de schoorsteenpijp op klimmen, Kees en Jan. Dat was de afspraak. Ze wilden weten of je vandaar over de duinen de zee kon zien. Alleen Jan klimt naar boven. Kees ziet hem een dodelijke val maken en rent ervandoor. Als hem uren later verteld wordt dat zijn vriend dood is, reageert hij geschokt, alsof hij van niets weet. Jaren later kijkt Kees terug op de dramatische gebeurtenis uit zijn jeugd: het echte verhaal moet nu maar eens verteld. De pers over het werk van Koos Meinderts 'Een ware taalkunstenaar' - juryrapport Kinderboekwinkelprijs 'Een van de beste boeken van dit jaar' - Edward van de Vendel over Lang zal ze leven 'Als je zo kunt schrijven, verdien je een lang en gelukkig schrijversleven. Slingers voor Koos Meinderts!' - Marjon Kok in Tubantia

Het meisje op de weg

Het meisje op de weg

Michael Berg

€ 19,99
Psychologe Anne Givernaud woont samen met haar nieuwe vriend Guido op een afgelegen plek in Zuidwest-Frankrijk. Op een avond ligt er voor hun huis een onbekend meisje op de weg. Ze bieden haar een bed aan voor de nacht. De volgende dag is de woonkamer een ravage en zijn Guido en het meisje verdwenen. Wanneer de politie Guido verdenkt van moord, beseft Anne pas hoe weinig ze over haar nieuwe vriend weet.

Because you'll never meet me

Because you'll never meet me

Leah Thomas

€ 11,95
Ollie and Moritz are two teenagers who will never meet. Each of them lives with a life-affecting illness. Contact with electricity sends Ollie into debilitating seizures, while Moritz has a heart defect and is kept alive by an electronic pacemaker. If they did meet, Ollie would seize, but turning off the pacemaker would kill Moritz.

Ivon tipt: Martijn Niemeijer

Voor de meeste kinderen betekent vakantie totale vrijheid. Maar wat nou als het thuis niet fijn is? Ros zwerft na school over straat, ze neemt de langste route naar huis. Onderweg bouwt ze tuintjes van afval, vlinders van zilverpapier en een boom met verloren elastiekjes. Bijna niemand valt het op. Bijna niemand, want op een dag heeft iemand iets veranderd in haar tuintjes. Is het een vriend? Een prachtig en aangrijpend verhaal over een kind dat geen fijn thuis heeft, helemaal niet. Maar ze heeft wel een enorm talent om het leven mooier te maken. 

Mariska tipt: Cees Holtkamp

Een must have voor de koekenbakkers, banketbakkers en likkepotten! Korte duidelijke recepten die alle beginnen met een ingrediëntenlijstje en een verwijzing naar deegrecepten die voor in het boek verzameld staan. Veel professionele bakkerstaal, maar gelukkig staan die termen ook allemaal voor in het boek uitgelegd. Daar staat trouwens ook een leuk kort verhaaltje over Cees zelf. Achter in het boek staan afbeeldingen van handig bakkersgereedschap (Oldenhof here I come!). Daartussenin staan natuurlijk meer dan 300 fantastische recepten waarvan er een groot aantal mooi gefotografeerd zijn. En waarvan er een paar te proeven zijn in onze lunchroom...

Menno tipt: Brandon Sanderson

De actieradius van de Wrekers wordt verlegd, Newcago (Chicago) wordt ingeruild voor een onderwaterstaand Manhattan, hier natuurlijk ook onder een andere naam. Fantasy en Young Adult, de combinatie die mij altijd meer dan één deel doet lezen. Na dit spetterende tweede deel waarin een aantal rollen heftig wordt omgedraaid, rest mij niks anders dan snel aan deel drie te beginnen. En laat die nu ook al verschenen zijn!

Shahin tipt: David Baldacci

Memory Man van David Baldacci gaat over een ex-politieagent met hyperthymesia wiens familie wordt vermoord. Het verhaal komt langzaam op gang en is op bepaalde plekken langdradig, maar de heftige elementen die Baldacci als geen ander weet te beschrijven maken de wat mindere delen meer dan goed.

Wat niemand ziet

Wat niemand ziet

Martijn Niemeijer

€ 14,99
Denk aan iets moois! Aan een goudbruine kastanje in je hand. Denk daaraan. Elke dag na school dwaalt Ros door de stad. Daar bouwt ze afvaltuintjes. Vlinders en bloemen van zilverpapier, een boom vol verloren elastiekjes, een stil elftal van lege blikjes en flesjes… Dan vindt Ros kleine dieren van kastanjes en ijzerdraad in haar tuintjes. Iemand ziet waar alle anderen gedachteloos aan voorbijgaan. Iemand ziet háár. Ze heeft een vriend. Maar wie? Ros gaat op zoek naar haar onbekende vriend, die haarscherp ziet dat ze hem nodig heeft. ‘Dit verhaal is een ode aan de fantasie, de kracht die uitgaat van het scheppen van je eigen werkelijkheid. Echt heel mooi’ – Gouden Griffel-winnares Mireille Geus

De banketbakker

De banketbakker

Cees Holtkamp ; Jonah Freud

€ 35,00
Meer dan 300 recepten van de klassiek geschoolde banketbakker Cees Holtkamp. Voor het eerst in ruim vijftig jaar een Nederlands banketbakkersboek.

Vlammenwerper - De Wrekers (2)

Vlammenwerper

Brandon Sanderson

€ 17,99
Tien jaar geleden verscheen Calamity aan de hemel en ontwikkelden sommige mensen ineens bijzondere krachten. Deze zogeheten 'Epics' kregen niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie. Niemand durft de Epics een strobreed in de weg te leggen. Niemand, behalve de Wrekers. Die geheimzinnige groep heeft al meerdere onverslaanbaar geachte Epics uitgeschakeld. David wil de Hoge Epic Vlammenwerper opsporen. Het gerucht gaat dat die in Babylar is, het voormalige Manhattan. Babylar wordt geregeerd door de mysterieuze Regalia. Het binnendringen van een stad onder het juk van een tirannieke Epic is een levengevaarlijke missie. David is vastberaden Regalia te trotseren. Hij moet en zal Vlammenwerper vinden, zelfs als hij het met de dood moet bekopen.

Memory man

Memory man

David Baldacci

€ 9,95
Memory Man is an astounding novel from blockbuster author David Baldacci, where an extraordinary man races to hunt down a terrible killer. Amos Decker is a former professional football player whose career was ended by a terrible hit. Now a police detective, Amos is still haunted by a side effect from the accident he can never forget. One night Decker comes home from a stakeout to find his wife, young daughter and brother-in-law horrifically murdered. Obviously scarred and nearly broken, Decker has to use his skills as a detective and his unusual brain capacity to try and catch the monster who killed his family.
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris