Orkest van het Oosten

zaterdag 29 december 2018 15:00
Orkest van het Oosten

Op zaterdagmiddag 29 december is het Orkest van het Oosten weer te gast in onze brasserie.

Gratis toegang, reserveren niet nodig!

 

Op 29 december van 15.00 - 16.00 klinkt er sfeervolle kamermuziek voor cello en piano bij Waanders in de Broeren. Cellist Luis Andrade speelt, begeleid door pianiste Lies Colman, werk van Lysenko, Beethoven, Saint-Saëns en Paganini. 

Luis Gomes Andrade is als cellist verbonden aan het Orkest van het Oosten. Op zijn vierde komt hij voor het eerst in aanraking met klassieke muziek. Eerst met vioolles en vanaf zijn zevende cellolessen. Al vrij jong vertrekt Luis richting Kiev om te studeren bij V.S. Tchervov. Naast deze studie rond hij een opleiding aan het Conservatorium van Maastricht bij Alexander Petrasch cum laude af. In zijn carrière tot nu toe heeft Luis al veel verschillende prijzen gewonnen. Zoals de Portugese Jeunesse Musicien, de Portugese Young Musicians en de International Young Interpreters Competition in Oekraïne. Luis werkt tot nu toe veel samen met verschillende musici en ensembles, zowel als dirigent en cellist, maar ook als solist bij kamermuziekconcerten.

Lies Colman is een veelzijdige Belgische pianiste, internationaal actief als concertpianist, kamermuzikant, liedbegeleider en docent, verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze begon met muzieklessen mandoline op haar vijfde, gevolgd door piano op haar achtste, viool op haar tiende en slagwerk op haar veertiende. Vanaf haar negende gaf ze pianorecitals en – concerten in binnen- en buitenland, en werd ze laureate in verschillende wedstrijden. Als solist, chambrist, liedbegeleider en orkestmuzikant staat ze tegenwoordig op allerlei podia, van intieme zalen tot internationale concertvenues over de hele wereld. En nu dus op dat van Waanders In de Broeren samen met Luis Andrade!


M.Lysenko - Gavotte
L.V. Beethoven - Sonata n.3 Op.69 for piano and cello
C. Saint-Saëns - Cygne
M. Lysenko - SUM (Elegie)
N. Paganini - Variations in one string

Luis Andrade - Cello
Lies Colman - Piano

 

Gratis toegang!

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris