Erfgoedplatform lezing: Groene parels

vrijdag 13 december 2019 20:00
Erfgoedplatform lezing: Groene parels

Vrijdag 13 december wordt er door het Erfgoedplatform een lezing georganiseerd bij Waanders In de Broeren. Deze maand is het thema: Groene parels. De lezing begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en de toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de lezingen wordt op prijs gesteld. Alle avonden worden muzikaal omlijst. U kunt zich aanmelden voor een lezing door een e-mail te sturen naar communicatie@waandersindebroeren.nl (graag met vermelding welke lezing, datum en hoeveel personen).

Groene parels

Overijssel heeft een unieke collectie van parken en tuinen, die hier in de periode van 1780 tot 1830 bij buitenplaatsen en landgoederen werd aangelegd. In deze collectie schuilen bijzondere verhalen van prachtige locaties in een gevarieerd landschap, toonaangevende tuinarchitecten en bijzondere opdrachtgevers, stadsparken en buitenplaatsen en diverse ontwerptekeningen en gedetailleerde oude kaarten. 

Aan de hand van oude kaarten en nieuwe verhalen wordt u tijdens deze lezing door Els van der Laan (Landschapsarchitect/BNT) en Willemieke Ottens (Landschapshistorica)meegenomen in de wereld van het groene erfgoed en in het bijzonder in Zwolle en omgeving.

 

Muziek: Studenten ArtEZ Conservatorium

Organisatie: Zwolse Historische Vereniging, Waanders In de Broeren en Allemaal Zwolle

Beeld: Nieuw kaartbeeld van het landschapspark van Windesheim

 

Erfgoedplatform Zwolle

Deze lezing wordt u aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle, deze wordt gevormd door: Zwolse Historische Vereniging, Het Oversticht, Vrienden van de Stadskern, Zwols Architectuur Podium, Monumentenzorg en Archeologie gemeente Zwolle, Waanders In de Broeren, Stichting Het Vrouwenhuis Zwolle, Academiehuis de Grote Kerk Zwolle en Stichting Allemaal Zwolle.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2019 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris