Koffieconcert Wouter Harbers: Romantische serenades

maandag 10 februari 2020 11:00
Koffieconcert Wouter Harbers: Romantische serenades

Niets valt mooier uit te drukken in muziek dan de liefde. Stelt u zich een gitarist voor, die zachtjes tokkelend begint te spelen en daarna een intieme serenade inzet. Die sfeer proberen bariton Rutger van Oeveren en pianist Wouter Harbers te creëren tijdens hun koffieconcert op maandagochtend 10 februari in de Broerenkerk in Zwolle.

De toegang is gratis; na afloop is er een collecte. Het concert begint om 11.00 uur en duurt ongeveer een uur. Er is koffie verkrijgbaar vanaf 10.15 uur. Vanwege de grote belangstelling is reserveren verplicht, via info@wouterharbers.nl of 06 2676 3338.

Misschien moest u vechten voor het hart van uw geliefde, maar de strijd die Robert Schumann voor zijn Clara moest leveren overtreft dat waarschijnlijk: schoonvader protesteerde en de fanatieke Robert liet het tot een rechtszaak komen om zijn Clara toch te kunnen huwen! Het jaar dat Robert deze rechtszaak won (1840) is zijn jubeljaar: hij schreef maar liefst 138 liederen. Tijdens dit koffieconcert hoort u verschillende van Schumanns composities uit dat jaar, met liederen uit ‘Liederkreis’ en het beroemde ‘Widmung’ in een virtuoze pianobewerking van Franz Liszt.

 

Zeister bariton Rutger van Oeveren is een jonge, klassiek geschoolde zanger. Afgelopen zomer studeerde hij af aan het Amsterdamse Conservatorium; daarna toog hij voor een halfjaar naar Amerika. Ondertussen is hij terug in Nederland, onder meer voor een reeks van acht concerten met Wouter Harbers.

Beide musici vertellen u tijdens het concert achtergrondinformatie over de muziek en de componisten. 

Namens sponsor Stichting Gouden Dagen hartelijk welkom!

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris