Libris Geschiedenis Prijs

Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2017 is bekend

14 juli 2017 - De longlist met tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2017 is bekend gemaakt. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro. De prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en wordt traditiegetrouw eind oktober uitgereikt. 

Op 16 september 2017 wordt de shortlist van vijf boeken bekend gemaakt. Op 29 oktober 2017 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2017 uitgereikt door juryvoorzitter Lilianne Ploumen tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken heeft de jury de volgende tien titels genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2017:

Over de Libris Geschiedenis Prijs

LPG-logo _cmyk _LBRS

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt. Aan de prijs is een bedrag van € 20.000 verbonden.

Alle informatie over de Libris Geschiedenis Prijs is te vinden op de officiële website van de organisatie: librisgeschiedenisprijs.nl

Andere websites gerelateerd aan de Maand van de Geschiedenis die elke jaar in oktober plaatsvindt:

nachtvandegeschiedenis.nl

maandvandegeschiedenis.nl

Data 2017

Bekendmaking longlist: 14 juli

Bekendmaking shortlist: 16 september

Bekendmaking winnaar: 29 oktober

De jury in 2017

Juryvoorzitter is dit jaar mevrouw Lilianne Ploumen, demissionair minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

De jury bestaat verder uit:

Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie
Martine Gosselink, hoofd afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum Amsterdam
Annegreet van Bergen, schrijfster, journalist en econoom
Wim Klinkert, hoogleraar Militaire Geschiedenis aan de UvA/Nederlandse Defensie Academie
Klaartje Schweizer, sectormanager Collecties en Beheer bij het Nederlands Openluchtmuseum
Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant;

 

Lgp -archief