november

Herman Pleij vertelt je over geluk!

zondag 12 november 2017

Ter ere van het 40-jarige jubileum organiseert de Volksuniversiteit Het Groene Hart een lezing met Herman Pleij. Het zal vertellen over het essay dat hij schreef voor de 14e maand van de Geschiedenis, met het thema 'Geluk'.

Geluk kun je leren, wordt overal geroepen. Wie dat verzuimt is een loser. Maar Adam en Eva verspeelden het geluk toch door de zondeval? Desondanks proberen staat en kerk al eeuwenlang het geluk van de burgers op aarde te herstellen. Dat ontaardt echter telkens in dictaturen. Echt geluk laat zich niet dirigeren, maar overkomt je – soms, even en in alle vrijheid.

Herman Pleij is een emeritus hoogleraar historisch Nederlandse letterkunde, gespecialiseerd in de Middeleeuwse literatuur.

Kaarten  a  € 10,00 zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl

Meer informatie

december

Auteursbezoek: Britt van Leur signeert 'Waar ik ook woon'

zaterdag 9 december 2017

Tijdens de Winterfair in Stadshart Woerden:

Britt van Leur (15 jaar) is leerling van het Minkema College en woont in Montfoort. ‘Waar ik ook woon” is haar debuut. Een YA fantasyboek.

Mystic is een fee met een speciale gave. Ze woont samen met haar vader in Oudlen, een klein dorpje dichtbij de magische muur die hen beschermt tegen vijanden die in het Neutrale gebied kunnen rondlopen.

Meer informatie