Bookstoreday - ontmoet Hans Maarten van den Brink

zaterdag 14 april 2018 11:00
Bookstoreday - ontmoet Hans Maarten van den Brink

Dijk

Op een koude ochtend in 1961 beginnen twee jongens hun werkzame leven in een kantoor aan een slordige gracht in Amsterdam. Meer dan veertig jaar later moet een van beiden afscheid nemen. Terwijl alles om hem heen veranderd is, lijkt Karl Dijk al die tijd dezelfde te zijn gebleven. Maar juist dat maakt hem voor zijn collega zo raadselachtig. Wat verklaart bijvoorbeeld dat Dijk op zijn eigen afscheidsreceptie niet verschijnt? Is meegaandheid tegenover je superieuren en je collega’s beter dan het vasthouden aan principes? En wat blijft er van een leven lang toegewijde arbeid uiteindelijk over?

 

Hans Maarten van den Brink (Oegstgeest, 1956) is de schrijver van een groot aantal artikelen, vijf non-fictie boeken en vier romans, waarvan Dijk de meest recente is en Over het water de bekendste.

Hij werkte als journalist voor het Leidse universiteitsblad Mare en daarna dertien jaar voor NRC Handelsblad, ondermeer als kunstredacteur, chef verslaggeverij en correspondent in de Verenigde Staten en Spanje. Daarna was hij zes jaar hoofdredacteur van de VPRO-televisie, twee jaar directeur van kunstcentrum Witte de With, acht jaar directeur van het Mediafonds en daarnaast bestuurslid van verschillende culturele instellingen.

Zijn boeken

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris