Lezing Jos Kester - Mannen zijn geen vrouwen

dinsdag 10 april 2018 20:00
Lezing Jos Kester - Mannen zijn geen vrouwen

‘Mannen zijn geen vrouwen’  is een boek geschreven voor mannen, maar uiteraard ook voor vrouwen. Het is geschreven mannen te stimuleren na te denken over hoe wij tegenwoordig de rol als man invullen en of de positie die wij al eeuwenlang innemen de juiste is. Daar is op dit moment nogal wat over te doen.

In het boek ga ik in op een aantal thema’s die met manzijn te maken hebben.

- Ik bespreek de rol en houding van de huidige man. Dus wie zijn onze voorbeelden en rolmodellen? De verhouding met je vader en uiteraard die met je moeder.

- Ik ga in op de vorming van Amerika. Hoe dat heeft plaatsgevonden en wat heeft dit voor effect gehad op de vorming van het beeld van een man in de VS en daarbuiten. Dit beeld is via films, tv etc. de wereld over gegaan en heeft mede bijgedragen aan hoe wij mannen ons gedragen, wat mannelijk is en hoe mannen naar vrouwen kijken. -

-Ik ga in op de matriarchale tijd waarin de macht van de vrouw werd gebroken en er een monotheïstisch mannelijk godsbeeld ontstond en het tijdperk van het patriarchaat aanbrak. Wat heeft de 2000 jaar dominantie van de man gedaan met de ruimte die een vrouw mag innemen en wat heeft dat voor invloed gehad op onze samenleving? Van het patriarchaat beleven we nu het einde. Wat betekent dit voor ons mannen die dit patriarchaat nog steeds in het DNA hebben zitten? Hoe maken wij de draai die nodig is en van ons wordt verwacht? Hoe kunnen we de verschillen en lastigheden tussen en mannen en vrouwen overwinnen?

Op al deze thema’s ga ik in en heb ik mijn ideeën hierover in dit boek uiteengezet. Daarnaast vertel ik mijn eigen zoektocht naar mijn manzijn, gaat het over vriendschap, de confrontaties met mijn vader, broers, andere mannen en de vrouwen in mijn leven.   

De lezing vindt plaats bij ons in de winkel en de toegang is gratis, maar graag aanmelden via info@libriswoerden.nl

 

Jos Kester Is tien jaar verbonden geweest aan de School voor Sjamanisme, waarvan vier jaar als voorzitter.

Sjamanisme is de oudste spirituele stroming in de wereld. Het is beslist geen religie maar een manier van omgaan met de mens en zijn omgeving die recht doet aan al het leven op aarde.

Als ik de wereld met zachtheid en begrip tegemoet treed, zal er in mijn directe omgeving een wereld met zachtheid en begrip ontstaan.” 

 lees verder

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris